Κτηνοτροφία, Πτηνοτροφία

Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις

Οι καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις της Smart Technical Solutions που εφαρμόζονται σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν σαν σκοπό:

 • την επίλυση διαφόρων τεχνικών προβλημάτων,
 • τη βελτίωση ποιότητας και την αύξηση της παραγωγής, που επιτυγχάνεται με διάφορες οικονομικές αλλά πολύ σημαντικές υγειονομικές παρεμβάσεις,
 • τη μείωση κόστους λειτουργίας και συντήρησης του εξοπλισμού των μονάδων και την αύξηση της διάρκειας ζωής του,
 • την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικές προτάσεις μας είναι οι εξής:

 1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΘΕΙΟ
  που κάνουν τοξικό το κρέας, μειώνουν την ανάπτυξη και αυξάνουν τη θνησιμότητα
  ODOR ELIMINATOR Αποσμητικό Υγρό με Βακτήρια, Ψεκαζόμενο σε Δύσοσμες Επιφάνειες όπως Χοιροτροφεία, Πτηνοτροφεία, Έλη, Χωματερές, Κάδους Απορριμμάτων κτλ. Δεσμεύει Αμμωνία, Υδρόθειο, Θειούχες Ενώσεις, Μερκαπτάνες κτλ.
  Για πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, σφαγεία, στάβλοι, χώροι συλλογής κοπριάς κτλ.: κατάργηση δυσοσμίας και παύση παραγωγής υδρόθειου, αμμωνίας κτλ. Τα ζώα (είτε πτηνά είτε θηλαστικά) έχουν καλύτερη ανάπτυξη, καλύτερη και φυσιολογική αναπαραγωγή, καλύτερη ποιότητα γάλακτος και κρέατος, χωρίς τοξίνες οι οποίες αλλοιώνουν την γεύση, και μειωμένη πλέον θνησιμότητα στα νεογέννητα, η οποία αποδίδεται στην αναγκαστική καθημερινή εισπνοή της αμμωνίας, η οποία ως γνωστόν εκτός των άλλων επιπτώσεων προκαλεί και μεγάλη βλάβη στους πνεύμονές τους. Φυσικά, και οι εργαζόμενοι στις κτηνοτροφικές μονάδες αισθάνονται, αποδίδουν και ζουν καλύτερα. Ο ψεκασμός μπορεί να γίνεται με απλά ψεκαστικά συστήματα ή για μεγάλες μονάδες με αυτόματο τρόπο.
  Τα προϊόν είναι αμερικάνικης προέλευσης και αποτελεί νεότερη εξέλιξη της τεχνολογίας των βακτηρίων, είναι δε ιδιαίτερα οικονομικό λόγω της μεγάλης αραίωσης σε νερό από 1:100 έως 1:500.
  Σε κτηνοτροφικές μονάδες, τα οφέλη από τη χρήση του προϊόντος είναι τα εξής:
  – πιο καλό και πιο πολύ γάλα,
  – πιο μαλακό κρέας,
  – λιγότερες τοξίνες στο κρέας,
  – μικρότερη θνησιμότητα,
  – καλύτερη ανάπτυξη των ζώων.
 2. ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ή ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΒΛΩΝ
  Οι επικαθίσεις αλάτων προξενούν προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης και στα πάνελ δροσισμού.
  Δείτε τη σελίδα MERUS, όπου παρουσιάζεται η μοναδική παγκοσμίως τεχνολογία αποσκλήρυνσης του νερού με μικρομοριακές ταλαντώσεις. Οι δακτύλιοι Merus δεν χρειάζονται καμία συντήρηση και αποτελούν την οικολογική λύση στο πρόβλημα των αλάτων και της σκουριάς στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Στην Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί περίπου 2.500 δακτύλιοι τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ ο κατάλογος ικανοποιημένων πελατών είναι πλούσιος σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής οικονομίας (βλ. Εφαρμογές τεχνολογίας MERUS).
  Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, προτείνουμε την αποσκλήρυνση ή αφαλάτωση του νερού σας. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστούμε μία ανάλυση νερού.
 3. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ
  Οι θάλαμοι των πτηνοτροφείων και των κτηνοτροφικών μονάδων το καλοκαίρι αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες, που αφενός είναι ανθυγιεινές για τα ζώα και τα πτηνά και αφετέρου υποχρεώνουν τους φυσητήρες του συστήματος σύστημα δροσισμού να λειτουργεί πολλές ώρες και να καταναλώνουν πολλή ενέργεια, προκειμένου να επιτύχουν εξάτμιση σε επαρκή βαθμό για να δροσιστεί αρκετά ο θάλαμος.
  Η ανακλαστική βαφή ANTITHERM, όταν εφαρμοστεί σε μπετόν, λαμαρίνα, Ελενίτ ή οποιοδήποτε άλλο υλικό, εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι. Η θερμοκρασία μειώνεται κατά 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
  Η ίδια βαφή, όταν εφαρμοστεί εσωτερικά στην οροφή και τους εσωτερικούς τοίχους, εξοικονομεί θερμότητα το χειμώνα, επειδή δεν επιτρέπει τη διαφυγή της μέσα από τους τοίχους και την οροφή προς το περιβάλλον. Όταν πρόκειται για λαμαρίνα ή άλλο λεπτό υλικό, συνήθως η εξωτερική εφαρμογή καλύπτει και τη θερμομόνωση του χειμώνα, επειδή το υλικό που παρεμβάλλεται δεν έχει μεγάλη θερμική αδράνεια όπως έχει η πλάκα μπετόν.
  Επίσης, σε συνδυασμό με το υδρόφοβο υλικό AQUABLOCK, αποτρέπει σε ένα βαθμό το φαινόμενο της συμπύκνωσης υδρατμών το χειμώνα, ώστε να μη στάζει νερό μέσα στο θάλαμο, όταν η διαφορά θερμοκρασίας μέσα με έξω είναι μεγάλη, π.χ. 26°C μέσα και 9°C έξω.
  Αυτή η οικονομική μέθοδος, πιστοποιημένη από τον Δημόκριτο, στις περισσότερες περιπτώσεις καταργεί εντελώς την ανάγκη για οποιαδήποτε άλλη ακριβή και περίπλοκη μέθοδο θερμομόνωσης, χωρίς να προσθέτει κανένα φορτίο στο κτίριο όπως οι παραδοσιακές μέθοδοι.
  Χάρη σε αυτή τη μέθοδο μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η θνησιμότητα των πτηνών και των ζώων και εξαλείφεται η τοξικότητα του κρέατός τους που γίνεται έτσι πολύ πιο μαλακό και εύγεστο. Η παραγωγή αυξάνεται καθώς αναπτύσσονται τα πτηνά και τα ζώα καλύτερα και εξοικονομείται ενέργεια χάρη στη μείωση των ωρών λειτουργίας των φυσητήρων του συστήματος δροσισμού.
  Η εταιρεία μας αναλαμβάνει και την εφαρμογή των υλικών για όσους πελάτες το ζητήσουν.
 4. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ
  Προαιρετικά, για ακόμα καλύτερη θερμομόνωση, μπορούν να τοποθετηθούν επάνω στη λαμαρίνα της οροφής ή στην πλάκα, αν είναι από μπετόν, τσιμετόπλακες με ενσωματωμένο θερμομονωτικό υπόστρωμα πολυστερίνης πάχους 5cm, οι οποίες κοστίζουν 19€ ανά τ.μ. Οι πλάκες αυτές, που έχουν διαστάσεις 50cm x 50cm, δεν χρειάζεται να συγκολληθούν, απλά τοποθετούνται. Σε αυτήν την περίπτωση η ανακλαστική βαφή εφαρμόζεται επάνω στις πλάκες, αφού προηγηθεί το κατάλληλο αστάρι BETOSTAL F/18.
  Αυτή η πρόσθετη θερμομόνωση με τις πλάκες καλύπτει περίπου το 1/3 της συνολικής μόνωσης, ενώ η ανακλαστική βαφή καλύπτει περίπου τα 2/3. Ο συνδυασμός των δύο αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση θερμομόνωσης.
  Σημείωση: Το πρόβλημα της υγροποίησης των υδρατμών το χειμώνα λύνεται εξολοκλήρου μόνο όταν γίνει και αυτή η πρόσθετη θερμομόνωση. Η ανακλαστική βαφή σε συνδυασμό με το υδρόφοβο υλικό που αναφέραμε πιο πάνω επιτυγχάνουν μόνο μείωση του φαινομένου και όχι παντελή κατάργησή του.
 5. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΖΩΑ
  Οι ασθένειες και η θνησιμότητα σε σημαντικό ποσοστό οφείλονται στην κακή ποιότητα του πόσιμου νερού. Ακόμα και αν το νερό έχει καλή ποιότητα στο ξεκίνημα του δικτύου ύδρευσης, μπορεί να επιμολύνεται μέσα στο δίκτυο των σωληνώσεων από εστίες μικροβίων που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτό.
  Η εταιρεία μας προτείνει διάφορες λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Μία πολύ πρακτική λύση, που δρα σε όλο το μήκος του δικτύου και όχι μόνο τοπικά, είναι οι συσκευές ιονισμού και οξυγόνωσης OXYGENEO, που εφαρμόζονται σε δεξαμενές ύδρευσης, πισίνες, σιντριβάνια και γενικά όπου συλλέγεται νερό.
  Επίσης, προτείνουμε την απολύμανση του νερού με υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Δείτε σχετικά τη σελίδα:
  Αποστειρωτές Νερού.
 6. ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ
  Τα ποντίκια και οι αρουραίοι, αλλά και πολλά άλλα είδη τρωκτικών, προξενούν σημαντικές ζημιές και απειλούν την υγεία των πτηνών και των ζώων.
  Η εταιρεία μας προτείνει την Βιομηχανικού Τύπου Συσκευή Απώθησης Τρωκτικών ELECTRIC CAT, για λόγους υγιεινής και για την προστασία εγκαταστάσεων, και ειδικότερα των καλωδιώσεων από βραχυκυκλώματα εξαιτίας της φθοράς που προξενούν τα ποντίκια, οι αρουραίοι και άλλα τρωκτικά, σε βιομηχανίες, κτίρια, υπαίθριες εγκαταστάσεις, αγροτικές καλλιέργειες, πτηνοτροφικούς θαλάμους, κτηνοτροφικές μονάδες κ.ά.
 7. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΘΑΛΑΜΩΝ
  Δείτε τη σελίδα μας: Κλιματισμός & Αερισμός: υλικά, συκευές, μελέτες, εφαρμογές
  και ζητήστε μας προσφορά για εξοπλισμό, ανταλλακτικά, επισκευές.
 8. Απόσμηση
  Οργανική μέθοδος εξουδετέρωσης φυτικών και ζωικών λιπών, πρωτεϊνών, αμύλου, απορρυπαντικών και άλλων οργανικών ουσιών, που τις μεταβολίζει σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό, για την επίλυση προβλημάτων δυσοσμίας, υγιεινής, απόφραξης δικτύων κ.ά.
  Η μέθοδος στηρίζεται σε βακτήρια σε υγρή ή στέρεη μορφή και έχει πολλές εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Ειδικότερα, στη γεωργία και την κτηνοτροφία βρίσκει τις εξής εφαρμογές:

  • Πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, σφαγεία, στάβλοι, χώροι συλλογής κοπριάς κτλ.: κατάργηση δυσοσμίας και παύση παραγωγής υδρόθειου, αμμωνίας κτλ. Τα ζώα (είτε πτηνά είτε θηλαστικά) έχουν καλύτερη ανάπτυξη, καλύτερη και φυσιολογική αναπαραγωγή, καλύτερη ποιότητα γάλακτος και κρέατος, χωρίς τοξίνες οι οποίες αλλοιώνουν την γεύση, και μειωμένη πλέον θνησιμότητα στα νεογέννητα, η οποία αποδίδεται στην αναγκαστική καθημερινή αναπνοή της αμμωνίας, η οποία ως γνωστόν εκτός των άλλων επιπτώσεων προκαλεί και μεγάλη βλάβη στα πνευμόνια τους. Φυσικά και οι εργαζόμενοι στις κτηνοτροφικές μονάδες αισθάνονται – αποδίδουν και ζουν καλύτερα. Ο ψεκασμός μπορεί να γίνει με απλά ψεκαστικά συστήματα ή για μεγάλες μονάδες με αυτόματο τρόπο.
  • Δίκτυα αποχέτευσης (αγωγοί, αντλίες, βάνες κτλ.)
  • Μονάδες βιολογικής επεξεργασίας όπου στις περισσότερες περιπτώσεις τα λιπαρά λύματα «μπλοκάρουν» τον βιολογικό καθαρισμό
  • Σκουπιδότοποι, χαβούζες, χωματερές, λάκκοι απόρριψης αποβλήτων (κατάργηση δυσοσμίας και μετάδοσης μικροβίων, καταστολή παραγωγής εύφλεκτου βιοαερίου που προκαλεί πυρκαγιές)
  • Φρεάτια υπονόμων, λιποσυλλέκτες, αντλιοστάσια λυμάτων (αντιμετώπιση δυσοσμίας, επιδημιών, κατσαρίδων, αρουραίων κτλ.)
  • Βιοαποκατάσταση του εδάφους
  • Σταθμοί ανύψωσης υγρών λυμάτων: μείωση BOD, COD, TSS, ιλύος, λιπών από υγρά λύματα
  • Ενίσχυση λειτουργίας – αύξηση απόδοσης υπαρχουσών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού (αντί μεγάλων επενδύσεων για επέκτασή τους)

  Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας που προτείνει η Smart Technical Solutions είναι τα εξής:

  Odor Eliminator, ψεκαζόμενο οργανικό υγρό για την καταπολέμηση της δυσοσμίας

  – Σειρά προϊόντων Rotobio:

  • ROTOBIO-SST: για βόθρους και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων
  • ROTOBIO-OST: για προβλήματα οσμών σε εκτάσεις με λύματα ή απορρίμματα
  • ROTOBIO-FST: για σωστή ποιότητα νερού σε ιχθυοτροφεία και ενυδρεία
  • ROTOBIO-ΤST: για γαλακτοκομικά-τυροκομικά απόβλητα
  • ROTOBIO-ΚST: για λύματα σφαγείων, μονάδων επεξεργασίας κρέατος κτλ.
  • ROTOBIO-ΖST: για απόβλητα ζώων

____________________________________________________

Σημείωση:
Επειδή αυτός ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με νέα τεχνικά θέματα και προστίθενται σε αυτόν συνεχώς νέες καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις, είναι πολύ πιθανό η ενημέρωση που υπάρχει στο πιο πάνω κείμενο να μην είναι πλήρης. Γι’ αυτό το λόγο, για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας συνιστούμε να αναζητήσετε και άλλες ενδιαφέρουσες τεχνικές προτάσεις μέσα στις ενότητες προϊόντων & υπηρεσιών στις οποίες βρεθήκατε καθώς κάνατε κλικ στους διάφορους συνδέσμους (links) του πιο πάνω κειμένου. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε εκεί κάποια πρόσφατα αναρτημένα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο κλάδο αγοράς αλλά δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στο πιο πάνω κείμενο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Νέα Θέματα καταχωρίσεις σχετικές με τον κλάδο αγοράς σας, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν γίνει μετά τον Ιανουάριο του 2012, που είναι ο μήνας της τελευταίας ενημέρωσης της παρούσας σελίδας.

Μοιράσου το στα social media