Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις

Σας παρουσιάζουμε πιο κάτω μερικές καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις μας για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε πάνω στους συνδέσμους των προϊόντων που θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

 1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΑΜΑΡΙΝΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ κ.ά. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ
  Ο καθαρισμός των λαμαρίνων και άλλου εξοπλισμού αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής είναι συχνά μία χρονοβόρα διαδικασία και όχι πάντα με τα καλύτερα αποτελέσματα, λόγω του καμένου λίπους, της ζύμης και άλλων ρύπων, που δύσκολα απομακρύνονται από τις επιφάνειες με τις συνήθεις μεθόδους.
  Η εταιρεία μας δίνει οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, με την αμερικάνικη τεχνολογία άμεσου καθαρισμού αντικειμένων κάθε είδους με εμβάπτιση σε δεξαμενή υδατικού διαλύματος με υπερήχους.
  Πρόκειται για μία οικολογική, οικονομική, ταχύτατη, αποτελεσματική μέθοδο καθαρισμού, αποξείδωσης, απολίπανσης, απολύμανσης, αφαίρεσης καμένου λίπους, αλάτων, σκουριάς, άλγης, αιθάλης, μούχλας, υπολειμμάτων τσιμέντου, χρωμάτων, κόλλας κ.ά. ρύπων από λαμαρίνες αρτοποιίας, ζυμωτήρια και άλλα μηχανήματα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, στόρια, ρολοκουρτίνες, αντικείμενα αξίας, μηχανές σκαφών και αυτοκινήτων, εργαλεία, υδραυλικά εξαρτήματα, ηλεκτρικές αντιστάσεις, εναλλάκτες θερμότητας, σερπαντίνες, σκαλωσιές, καλούπια (μήτρες), ανακλαστήρες φώτων οροφής, πολυελαίους, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα που βρέθηκαν σε πυρκαγιά ή πλημμύρα, τεχνητά φυτά, ομπρέλες, ξαπλώστρες, έπιπλα κήπου, χαλιά, μοκέτες, μηχανές και εξαρτήματα αυτοκινήτων, φίλτρα αέρα για κλιματισμό-εξαερισμό, είδη αλιείας και πολλά άλλα αντικείμενα.
  Ο καθαρισμός δεν προξενεί καμία φθορά στις επιφάνειες, σε αντίθεση με την αμμοβολή και τα χημικά.
  Για να δείτε την αναλυτική παρουσίαση της μεθόδου και τις εφαρμογές της σε διάφορα είδη αντικειμένων πατήστε εδώ.
  Επίσης, δείτε το δικτυακό τόπο του αμερικάνικου οίκου MORANTZ: www.ultrasonicmachines.com
  Τέλος, δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο επίδειξης στη σελίδα: www.ultrasonicmachines.com/videos
  Ζητήστε μας δωρεάν δοκιμαστικό καθαρισμό ενός αντικειμένου σας!
 2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΑ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Στην επιφάνεια ατμοποίησης του νερού στους φούρνους, αλλά και σε άλλα σημεία του δικτύου ύδρευσης, συσσωρεύονται άλατα, που μειώνουν την παραγωγή ατμού και γενικά δυσκολεύουν τη σωστή λειτουργία του φούρνου. Ο καθαρισμός από τα άλατα απαιτεί χρόνο και υλικά καθαρισμού, διακοπή της παραγωγής και προκαλεί φθορές στον εξοπλισμό, είναι δε σε πολλές περιπτώσεις πολύ συχνός, εξαιτίας των πολλών αλάτων που επικάθηνται στις επιφάνειες.
  Δείτε τη σελίδα MERUS, όπου παρουσιάζεται η μοναδική παγκοσμίως τεχνολογία αποσκλήρυνσης του νερού με μικρομοριακές ταλαντώσεις. Οι δακτύλιοι Merus δεν χρειάζονται καμία συντήρηση και αποτελούν την οικολογική λύση στο πρόβλημα των αλάτων και της σκουριάς στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Στην Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί περίπου 2.500 δακτύλιοι τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ ο κατάλογος ικανοποιημένων πελατών είναι πλούσιος σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής οικονομίας (βλ. Εφαρμογές τεχνολογίας MERUS).
 3. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ Ή ΛΥΜΑΤΩΝ,
  ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΤΛ.
  Με μία σειρά από αποτελεσματικές λύσεις δίνουμε λύσεις σε κάθε είδους προβλήματα δυσοσμίας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα Διαχείριση Αποβλήτων & Αποχετευτικών Δικτύων.
 4. ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΕ ΒΟΘΡΟΥΣ, ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ, ΦΡΕΑΤΙΑ ΚΤΛ.
  Στην ίδια σελίδα θα βρείτε λύσεις και για αυτό το πρόβλημα, που παρουσιάζεται συχνά σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων αλλά και σε αποχετεύσεις αστικών λυμάτων.
 5. ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ
  Βιομηχανικού Τύπου Συσκευή Απώθησης Τρωκτικών ELECTRIC CAT, για λόγους υγιεινής και για την προστασία εγκαταστάσεων, και ειδικότερα των καλωδιώσεων από βραχυκυκλώματα εξαιτίας της φθοράς που προξενούν τα ποντίκια, οι αρουραίοι και άλλα τρωκτικά, σε βιομηχανίες τροφίμων, κτίρια, υπαίθριες εγκαταστάσεις, αγροτικές καλλιέργειες κτλ.
 6. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
  Σε μεγάλες μονάδες παραγωγής τροφίμων, όπου τα απόβλητα συλλέγονται σε δεξαμενή πριν την είσοδό τους στο βιολογικό καθαρισμό, είναι σημαντικό να απομακρύνονται τα επιφανειακά λίπη, έλαια και αφροί που επιπλέουν στην επιφάνεια της δεξαμενής, πριν εισέλθουν στο βιολογικό καθαρισμό, για να μην τον επιβαρύνουν με περιττό φορτίο που θα μειώσει την απόδοσή του.
  Είναι σημαντικό, επίσης, αυτός ο διαχωρισμός να γίνεται χωρίς να συμπαρασύρεται καμία ποσότητα νερού, κάτι που δεν εξασφαλίζεται από τα κοινά skimmers που έχουν τη μορφή επιφανειακών ξέστρων. Αν αυτό επιτευχθεί, τότε το διαχωριζόμενο υλικό είναι εντελώς απαλλαγμένο από την παρουσία νερού και κατά συνέπεια έχει πολύ μικρότερο όγκο και είναι πιο εύκολο στη μεταφορά του και στην περαιτέρω επεξεργασία του.
  Η τεχνολογία των skimmers του γερμανικού οίκου FRIESS με μία έξυπνη όσο και απλή διάταξη επιτυγχάνει τη συνεχή απομάκρυνση επί 24ώρου βάσεως όλων των επιφανειακών λιπών, ελαίων και αφρών, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και ασήμαντο κόστος συντήρησης, χωρίς να συμπαρασύρεται καμία ποσότητα νερού μαζί με το διαχωριζόμενο υλικό.
 7. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων
  Τόσο το νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή όσο και ο αέρας, ειδικά στο χώρο συσκευασίας, καθώς και οι επιφάνειες με τις οποίες έρχεται σε επαφή το προϊόν πριν συσκευαστεί, πρέπει να είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε εστία ανάπτυξης μικροοργανισμών και μυκήτων, οι οποίοι, πολλαπλασιαζόμενοι μέσα στη συσκευασία, μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
  Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την απολύμανση νερού, αέρα και επιφανειών με υπεριώδη ακτινοβολία UVC. Δείτε τις σελίδες:
  STERILAIR Customized Συστήματα για την Απολύμανση Αέρα, Επιφανειών, Αεραγωγών Κλιματισμού/Αερισμού, Νερού σε Πύργους Ψύξης και για πολλές άλλες εφαρμογές, με Υπεριώδη Ακτινοβολία UVC. Μεταξύ άλλων είναι και μία πολύ καλή λύση στο πρόβλημα του αποδεκατισμού των επιχειρήσεων λόγω μεταδοτικών ασθενειών το χειμώνα: Διατάξεις μείωσης μικροβιακού φορτίου αέρα αεραγωγών για τη μείωση του μικροβιακού φορτίου του αέρα που εισέρχεται ή ανακυκλοφορεί μέσω αεραγωγών στους χώρους εργασίας.
  VAN REMMEN Συστήματα Απολύμανσης Νερού με Υπεριώδη Ακτινοβολία

____________________________________________________

Σημείωση:
Επειδή αυτός ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με νέα τεχνικά θέματα και προστίθενται σε αυτόν συνεχώς νέες καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις, είναι πολύ πιθανό η ενημέρωση που υπάρχει στο πιο πάνω κείμενο να μην είναι πλήρης. Γι’ αυτό το λόγο, για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας συνιστούμε να αναζητήσετε και άλλες ενδιαφέρουσες τεχνικές προτάσεις μέσα στις ενότητες προϊόντων & υπηρεσιών στις οποίες βρεθήκατε καθώς κάνατε κλικ στους διάφορους συνδέσμους (links) του πιο πάνω κειμένου. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε εκεί κάποια πρόσφατα αναρτημένα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο κλάδο αγοράς αλλά δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στο πιο πάνω κείμενο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Νέα Θέματα καταχωρίσεις σχετικές με τον κλάδο αγοράς σας, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν γίνει μετά το Φεβρουάριο του 2012, που είναι ο μήνας της τελευταίας ενημέρωσης της παρούσας σελίδας.

 

Μοιράσου το στα social media