Γαλακτοκομικές & Τυροκομικές Μονάδες

Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις

Στον κλάδο των μονάδων παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων η Smart Technical Solutions προσφέρει ιδιαίτερα πολλές και σημαντικές τεχνικές λύσεις. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι εξής:

 1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  Στην ενότητα Άλατα, πουρί, άλγη και άλλες επικαθίσεις θα βρείτε αρκετές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, που παρουσιάζονται πιο έντονα σε πλακοειδείς εναλλάκτες, ατμολέβητες, ατμογεννήτριες, και στους βραστήρες και τις σωληνώσεις διακίνησης γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων.
  Ειδικότερα, η τεχνολογία MERUS έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στις ασβεστούχες επικαθίσεις γάλακτος, καθιστώντας έτσι το καθημερινό πλύσιμο όλης της γαλακτοκομικής εγκατάστασης πολύ πιο γρήγορο και οικονομικό. Επίσης, οι ψύξη ή η θέρμανση στους εναλλάκτες γίνεται πολύ πιο αποδοτικά, όταν δεν υπάρχουν επικαθίσεις.
  Ο Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός Υδραυλικών Εγκαταστάσεων είναι μία διαδικασία που συνιστάται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, επειδή κατά κανόνα οι ήπιες τεχνολογίες που προτείνουμε επιτυγχάνουν και τη σταδιακή απομάκρυνση των επικαθίσεων.
 2. ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ
  Ειδικά στα ανοξείδωτα το πρόβλημα είναι συχνά πιο έντονο, αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο λόγος είναι ότι στα σημεία συγκόλλησης του ανοξείδωτου υπάρχουν άλλα μέταλλα (νικέλιο), τα οποία πολλές φορές τρυπάνε εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης που προξενείται από τη διαφορά δυναμικού τους από τον ανοξείδωτο χάλυβα. Το πρόβλημα λύνεται οριστικά με πολύ απλό τρόπο: την τοποθέτηση μικρού αριθμού συσκευών καθοδικής προστασίας STOPCOR σε επιλεγμένα σημεία της εγκατάστασης, για την προστασία ολόκληρης της εγκατάστασης (νερού, γάλακτος και ατμού) επί τρία τουλάχιστον έτη. Μετά χρειάζεται αντικατάσταση των συσκευών, που είναι μία απλή και οικονομική διαδικασία. Η καθοδική προστασία σε παγολεκάνες και συναφή δίκτυα είναι μία τυπική εφαρμογή που αφορά γαλακτοβιομηχανίες.
 3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
  Στην ενότητα Επεξεργασία νερού υπάρχουν λύσεις για όλων των ειδών τα προβλήματα ποιότητας του νερού (απολύμανση, φίλτρανση για απομάκρυνση σωματιδίων, αφαίρεση αλάτων και μετάλλων κ.ά.)
 4. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
  Στην ενότητα Διαχείριση Αποβλήτων & Αποχετευτικών Δικτύων θα βρείτε αρκετές μηχανικές, χημικές και βιολογικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων όπως δυσοσμία και φραξίματα από τα λίπη σε σωληνώσεις, φρεάτια, λιποσυλλέκτες και αλλού, καθώς επίσης και πλήρεις μονάδες βιολογικού καθαρισμού.
 5. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
  Με ειδικές διατάξεις απολύμανσης UV και άλλες μεθόδους που θα βρείτε στην ενότητα για την επεξεργασία του αέρας σε χώρους παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας, καθώς επίσης για την απολύμανση των επιφανειών σε ιμάντες μεταφοράς και πάγκους εργασίας, και του νερού χρήσης. Το συσκευασμένο προϊόν είναι έτσι απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς και καθυστερεί πολύ η αλλοίωσή του και είναι εμπορεύσιμο για περισσότερο καιρό (ελαχιστοποίηση φύρας).
 6. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, ΥΓΙΕΙΝΗ
  Στην ενότητα Καθαρισμός, Απολύμανση, Υγιεινή θα βρείτε διάφορες ενδιαφέρουσες λύσεις, όπως:
  ELECTRIC CAT, Συσκευή Απώθησης Τρωκτικών (μία συσκευή καλύπτει χώρο περίπου 1000 τ.μ.)
  BELCAN-C, καθαριστικό, απολυμαντικό, αποσμητικό υγρό (εναλλακτική οικολογική λύση με πιστοποίηση)
  Ειδικοί Καθαρισμοί Επιφανειών & Μηχανημάτων (με διάφορες μεθόδους)
  MORANTZ ULTRASONICS, Καθαρισμός Αποσπώμενων Αντικειμένων με Υπερήχους (ήπιος καθαρισμός)
  Καθαρισμός Αεραγωγών (σημαντικό ζήτημα που συχνά παραβλέπεται)
  και άλλες
 7. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  Η θερμική και η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνονται σε γαλακτοκομικές και άλλες βιομηχανικές μονάδες μπορούν να μειωθούν σημαντικά με διάφορους τρόπους, που αναφέρονται στην ενότητα Περιβάλλον & Ενέργεια. Εκτός από τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε καύσιμα και ηλεκτρισμό, θα βρείτε επίσης πληροφορίες για την εξοικονόμηση που επιτυχάνεται όταν δεν υπάρχουν επικαθίσεις στα δίκτυα. Τα ποσοστά εξοικονόμησης δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, ακόμα και όταν η επικάθιση έχει πάχος μόνο ένα χιλιοστό.
 8. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  Δείτε τις ενότητες Πυροπροστασία – Πυρόσβεση και Ηλεκτρολογικά – Ηλεκτρονικά μερικές προτάσεις που αφορούν την ασφάλεια και την καλή συντήρηση του εξοπλισμού σας και την προστασία του από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η κακή ποιότητα ηλεκτροδότησης.
 9. ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ
  Στη σελίδα Εξοπλισμός για Γραμμές Παραγωγής γίνεται μία σύντομη νύξη σε αυτό το μεγάλο θέμα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, για να βρούμε μαζί τρόπους για τη σταθεροποίηση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και την εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας με διάφορες έξυπνες παρεμβάσεις.
Μοιράσου το στα social media