Προτάσεις προς μία ΔΕΥΑ

για Διάφορα Τεχνικά Προβλήματα που Αντιμετωπίζει

Μετά από ζήτηση της Διεύθυνσης Δικτύων μίας ΔΕΥΑ, στείλαμε στους αρμόδιους μηχανικούς την πιο κάτω ενημέρωση τον Δεκέμβριο του 2013:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας παρουσιάζουμε τις τεχνικές προτάσεις μας που δίνουν λύσεις στα ζητήματα που μας θέσατε και μπορούν να διευκολύνουν το έργο σας και να σας μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΞΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
  Τον Ιούλιο του 2012 είχατε μία αλληλογραφία με την εταιρεία μας, όπου μας γράφατε τα εξής:
  “Ενδιαφερόμαστε για την προμήθεια ενζύμων σε ξηρή ή υγρή μορφή για την διάσπαση των λιπών που εγκλωβίζονται και συσσωρεύονται στα δίκτυα αποχέτευσης της. Διαθέτουμε 2 γραμμές αντλιοστασίων τα οποία έχουν 7 αντλιοστάσια σε κάθε γραμμή. Η τελική παροχή κάθε γραμμής (πριν τον βιολογικό) είναι περίπου τους καλοκαιρινούς μήνες γύρω στα 5000-6000 κυβικά την ημέρα. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την προτεινόμενη μέθοδο, δοσολογία και κοστολόγιο εφαρμογής.”
  Στη σελίδα Ηλεκτρονικός Καθαρισμός και Απόσμηση Δικτύων Αποχέτευσης με την Τεχνολογία MAX GROW θα βρείτε μία εξαιρετική λύση για αυτό το πρόβλημα, χωρίς αναλώσιμα και με μηδαμινό λειτουργικό κόστος.
  Σε αυτή τη σελίδα γίνεται αναφορά σε άλλη ΔΕΥΑ, που έχει ήδη εφαρμόσει αυτή τη λύση. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας εκείνης της ΔΕΥΑ, για να σας πει ακριβώς ποιες ήταν οι διαπιστώσεις του από την εφαρμογή της τεχνολογίας MAX GROW, τόσο στο δίκτυο ύδρευσης όσο και στο δίκτυο αποχέτευσης.
 2. ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
  Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο, τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα θα σας τη δώσουν οι συσκευές MAX GROW. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα MAX GROW.
  Με την εφαρμογή των κατάλληλων συσκευών θα σταματήσουν τα όποια προβλήματα επικαθίσεων σε διάφορα σημεία του δικτύου, που προξενούν στένεμα των σωλήνων, μείωση της πίεσης και της παροχής και παράπονα από τους δημότες.
 3. ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΑΣ
  Σχετικά με αυτό το θέμα, μπορείτε να δείτε τη σελίδα Συστήματα Αυτόματης Διαχείρισης Υγρών.
 4. ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ
  Σε περιπτώσεις επισκευών στο δίκτυο, είναι φυσικό να ρυπαίνεται το νερό για κάποιο χρονικό διάστημα με χώματα. Η εταιρεία μας προτείνει ανάλογα με την περίπτωση τον κατάλληλο τύπο φίλτρου. Δείτε, ενδεικτικά, τη σελίδα Φίλτρα Κεντρικής Παροχής Νερού. Προτείνουμε στις περισσότερες περιπτώσεις έναν υδροκυκλώνα διαχωρισμού σωματιδίων νερού, επειδή είναι ένας πολύ απλός μηχανισμός χωρίς κινούμενα και αναλώσιμα μέρη, που πετυχαίνει άριστο καθαρισμό του νερού, καθώς απομακρύνει όλα τα σωματίδια που είναι μεγαλύτερα από 20 μικρά.
 5. ΟΣΜΗ ΧΛΩΡΙΟΥ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
  Στα δίκτυα ύδρευσης πολλών δήμων και κοινοτήτων το πρόβλημα της έντονης οσμής του χλωρίου στο νερό παρουσιάζεται τοπικά κατά περιόδους. Η οσμή αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στα υποπροϊόντα της αντίδρασης του χλωρίου με τις οργανικές ενώσεις του νερού, όπως είναι οι χλωραμίνες, που εκτός από οσμηρές είναι και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Η εταιρεία μας προτείνει γι’ αυτό το λόγο, παράλληλα με τη χλωρίωση, να γίνεται και χρήση του ενεργού οξυγόνου OXONE PS16, που είναι ένα οξειδωτικό-απολυμαντικό μέσο εγκεκριμένο για δίκτυα ύδρευσης, το οποίο οξειδώνει και εξαλείφει τις χλωραμίνες και άλλες οσμηρές ουσίες, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην απολύμανση και την αλγοκτονία, μειώνοντας έτσι σημαντικά την απαιτούμενη δοσολογία χλωρίου για μία επιτυχή απολύμανση του νερού.
 6. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  Στις μεγάλες δεξαμενές των 12.000 κυβικών, όπου αποθηκεύεται νερό για μερικές μέρες, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανάπτυξης άλγης και μικροοργανισμών. Εκτός από τη χρήση του OXONE PS16, που δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, συνιστούμε παράλληλα την εξωτερική βαφή των δεξαμενών σας με μία ανακλαστική βαφή όπως είναι το ANTITHERM, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας μέσα στο νερό της δεξαμενής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και να παραμένει το νερό δροσερό, σε χαμηλές θερμοκρασίες όπου δεν αναπτύσσνται εύκολα η άλγη και οι μικροοργανισμοί.
  Παράλληλα, αναλαμβάνουμε την αποκατάσταση του εσωτερικού της δεξαμενής, και κυρίως την εσωτερική επιφάνεια της οροφής, όπου εξαιτίας της συνεχούς εξάτμισης οι υδρατμοί διαβρώνουν με τα χρόνια το σκυρόδεμα, το αποσαθρώνουν και αποκαλύπτουν και οξειδώνουν το μεταλλικό οπλισμό, με αποτέλεσμα να πέφτουν μέσα στο νερό σαθρά τμήματα τσιμέντου και σκουριές. Για την αποκατάσταση αυτών των επιφανειών, αλλά και για τη στεγανοποίηση του σκυροδέματος, τα συνεργεία μας εφαρμόζουν τα υλικά της κορυφαίας αμερικάνικης τεχνολογίας PENETRON.
 7. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΑ
  Στη σελίδα Δήμοι & ΔΕΥΑ θα βρείτε και άλλες τεχνικές προτάσεις μας που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες στο έργο σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media