Γήπεδα Γκολφ

Καινοτόμες και Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις

Τεχνολογίες που βρίσκουν εφαρμογή σε εγκαταστάσεις γκολφ και προσφέρουν μεγάλες ευκολίες,
οικονομία και ποιότητα υπηρεσιών στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές τους.

Το πιο κάτω κείμενο είναι η απάντηση που στείλαμε τον Ιούλιο του 2013 στον διευθυντή λειτουργίας του γηπέδου γκολφ ενός μεγάλου ξενοδοχείου ως λύση στο πρόβλημα που μας έθεσε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το νερό των τεχνητών λιμνών άρδευσης, που προέρχεται από την τριτοβάθμια βιολογική επεξεργασία των λυμάτων του ξενοδοχείου, έχει πρασινίσει (ανάπτυξη άλγης) και έχει γίνει ενοχλητικά δύσοσμο. Το πρόβλημα της δυσοσμίας γίνεται ακόμα πιο έντονο το βράδυ, όταν ενεργοποιείται το αυτόματο σύστημα ποτίσματος του γκαζόν με μπεκ ψεκασμού, ιδιαίτερα τις ημέρες που η κατεύθυνση του ανέμου ευνοεί τη μετάδοση της δυσοσμίας προς το ξενοδοχείο.

Ο πελάτης μάς διευθυντής λειτουργίας του γηπέδου γκολφ ζήτησε να του προτείνουμε μία άμεση «πυροσβεστική» λύση για να μην κάνουν παράπονα οι πελάτες, τόσο για το αισθητικό πρόβλημα του πρασινισμένου νερού όσο και για το πρόβλημα της δυσοσμίας. Επίσης, μας ζήτησε να εισηγηθούμε και μία μόνιμη λύση πρόληψης, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά και να μην παρουσιαστεί ποτέ ξανά.

Κύριοι,

Απαντούμε πιο κάτω στο ερώτημά σας και παραθέτουμε μερικές ακόμα πληροφορίες που θα σας ενδιαφέρουν:

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΣ:
Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας και μετά από ερώτηση που κάναμε στον προμηθευτή μας DUPONT Αμερικής, σας ενημερώνουμε ότι το ενεργό οξυγόνο σε σκόνη OXONE PS16 θα δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας και θα καταπολεμήσει και την άλγη.

Προτείνουμε να παραγγείλετε 10 συσκευασίες (σακιά) των 25 κιλών.

Θα ρίξετε σε πρώτη φάση 3gr ανά κυβικό μέτρο νερού. Η ρίψη να γίνει περιμετρικά σε όλο το μήκος της περιφέρειας της κάθε λίμνης και, ει δυνατόν, και με βάρκα στο εσωτερικό της λίμνης.

Αν χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα λόγω του ήδη υπάρχοντος προβλήματος, θα επαναλάβετε την επόμενη μέρα με την ίδια ποσότητα.

Όταν το πρόβλημα λυθεί εντελώς, θα επαναλαμβάνετε σε τακτά διαστήματα, που θα τα καθορίσετε εσείς εμπειρικά, ανάλογα με τη θερμοκρασία και το πόσο διαυγές παραμένει το νερό χωρίς να ρίχνετε ενεργό οξυγόνο. Έτσι, θα μπορέσετε να προσδιορίσετε την πιο οικονομική δοσολογία και συχνότητα ρίψεων του υλικού.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: 50% προκαταβολή, 50% αμέσως μετά την παράδοση.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: Μία ημέρα μετά την κατάθεση της προκαταβολής.

Σε περίπτωση που η ήδη υπάρχουσα άλγη επιμένει, θα χρειαστεί να κάνετε και ψεκασμό με το POLYDEX σε αραίωση 1:300.000 στις όχθες και στο εσωτερικό των λιμνών, όπως έχει γίνει 2-3 φορές στη λίμνη του Μαραθώνα. Αυτό, όμως, δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Το πιθανότερο είναι ότι το OXONE θα δώσει λύση και στο πρόβλημα της άλγης. Η δυσοσμία θα αντιμετωπιστεί σίγουρα από την πρώτη ημέρα.

Όταν το πρόβλημα της άλγης λυθεί, η συντήρηση θα γίνεται σίγουρα μόνο με το OXONE και θα καλύπτει και το πρόβλημα της δυσοσμίας και το πρόβλημα της άλγης.

(Για να δείτε τη θετική εξέλιξη αυτής της εφαρμογής τρεις μήνες αργότερα, πατήστε εδώ.)

ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ:
Αν σας ενδιαφέρει, θα μιλήσουμε για συστήματα με υπερήχους (LG SONIC), με ιονισμό χαλκού, αργύρου και οξυγόνωσης (AQUACARE) και άλλα. Αυτό όμως θα γίνει σε επόμενη φάση. Η πιο πάνω λύση είναι αυτή που σας ενδιαφέρει άμεσα.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΑΣ:
Διαθέτουμε δύο μοναδικές λύσεις για την άρδευση και τους ψεκασμούς φυτοφαρμάκων. Μπορείτε να δείτε τις σελίδες MAX GROW και AGROCARE, αντίστοιχα. Εκτός από τη βελτίωση των φυτών, προσφέρουν και σημαντικές οικονομίες σε νερό, φυτοφάρμακα, χρόνο, εργατικά κ.ά.

ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ:
Δείτε τη σελίδα μας Γεωργία – Εξοπλισμός, Ολοκληρωμένες Μονάδες Παραγωγής, Α’ Ύλες & Αναλώσιμα. Ίσως βρείτε και εκεί κάποια θέματα που σας ενδιαφέρουν.

ΦΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ:
Ο Καναδός προμηθευτής μας του υλικού PEAT SORB αναφέρει στα κείμενά του ότι βρίσκει εφαρμογή και σε γήπεδα γκολφ. Πιθανόν να αναφέρεται στις λίμνες άρδευσης, ίσως όμως να έχει και άλλες εφαρμογές. Αν εσείς γνωρίζετε άλλα σημεία όπου δημιουργούνται κηλίδες από διάφορα υγρά, μπορώ να σας στείλω ένα δείγμα δωρεάν για να το δοκιμάσετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΩΝ ΓΚΟΛΦ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ:
Το σύστημα καθαρισμού αποσπώμενων αντικειμένων με υπερήχους MORANTZ ULTRASONICS έχει πολλές και διάφορες εφαρμογές. Μία από αυτές είναι και ο καθαρισμός των μπαστουνιών γκολφ, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

____________________________________________________

Σημείωση:
Επειδή αυτός ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με νέα τεχνικά θέματα και προστίθενται σε αυτόν συνεχώς νέες καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις, είναι πολύ πιθανό η ενημέρωση που υπάρχει στο πιο πάνω κείμενο να μην είναι πλήρης. Γι’ αυτό το λόγο, για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας συνιστούμε να αναζητήσετε και άλλες ενδιαφέρουσες τεχνικές προτάσεις μέσα στις ενότητες προϊόντων & υπηρεσιών στις οποίες βρεθήκατε καθώς κάνατε κλικ στους διάφορους συνδέσμους (links) του πιο πάνω κειμένου. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε εκεί κάποια πρόσφατα αναρτημένα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο κλάδο αγοράς αλλά δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στο πιο πάνω κείμενο.
Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Νέα Θέματα καταχωρίσεις σχετικές με τον κλάδο αγοράς σας, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν γίνει μετά την ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης της παρούσας σελίδας.

Μοιράσου το στα social media