Μόνωση Ταράτσας και Προστασία από τις Επικαθίσεις Αλάτων
σε Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Τον Ιούλιο του 2014 δεχθήκαμε μία ζήτηση από έναν ξενοδόχο που επισκέφτηκε το δικτυακό τόπο μας καθώς αναζητούσε λύση για τη στεγανοποίηση της ταράτσας στο ξενοδοχείο του, η οποία έχει σχήμα θόλου, δηλαδή δεν είναι επίπεδη, και είναι καλυμμένη με τσιμεντοκονία, σύμφωνα με την αισθητική που επικρατεί στη Σαντορίνη. Μετά τη συνομιλία μας του στείλαμε το ακόλουθο email:

Προς ………….. VILLAS
Υπόψη κ. ………..

Κύριε ……………..,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΣΑΣ:
  Με κόστος υλικών περίπου 4-5 ευρώ ανά τ.μ., όπως σας είπαμε, μπορείτε να έχετε μία ασφαλή υγρομόνωση με τα δύο υλικά μας εμποτισμού BETOSTAL SLN (βασικός αδιαβροχοποιητής) και CONTRAQUA 7/50 (τελικό υλικό για υδροφοβία, ώστε το νερό να γλιστράει πάνω στο θόλο όπως ο υδράργυρος). Σε περίπτωση που υπάρχουν ρωγμές, θα χρειαστείτε αρχικά μικρή ποσότητα κόλλας πλακιδίων με POLIBOND ELASTICO χωρίς νερό για την επισκευή τους. Αναλυτικότερη ενημέρωση θα βρείτε εδώ:
  Ταράτσες χωρίς υπάρχουσα μόνωση – υγρομόνωση & θερμομόνωση
 2. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΓΡΟΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ:
  Με ένα πρόσθετο κόστος 5 ευρώ ανά τ.μ. μπορείτε να πετύχετε και θερμομόνωση, ώστε να μην καταναλώνεται περιττή ενέργεια για τον κλιματισμό από τους πελάτες σας, που θα βρίσκουν το δωμάτιο μονίμως δροσερό και δεν θα σκέφτονται να ανάψουν τον κλιματισμό. Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας σας συμφέρει, αν πράγματι πρόκειται να μειωθεί η κατανάλωση στα κλιματιστικά. Δείτε περισσότερα στη σελίδα:
  Μείωση της Ενέργειας που Καταναλώνουν τα Κλιματιστικά Μηχανήματα.
 3. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΣΚΑΦΑ:
  Πληροφοριακά αναφέρω αυτή τη δυνατότητα που μας δίνουν τα υλικά μας:
  Στεγανοποίηση σε υπόσκαφα τύπου Σαντορίνης
 4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ:
  Όπως είπαμε, ένας δακτύλιος MERUS στην κεντρική παροχή της εγκατάστασης θα σας εξασφαλίσει δίκτυα, εξοπλισμό και ηλεκτρικές συσκευές καθαρά από άλατα, καθώς θα απομακρύνει και τις ήδη υφιστάμενεες επικαθίσεις και δεν θα επτρέπει το σχηματισμό νέων επικαθίσεων. Αυτή η γερμανική τεχνολογία έχει εφαρμοστεί σε εκατοντάδες ελληνικά ξενοδοχεία, αρκετά από τα οποία θα βρείτε στη σελίδα:
  MERUS, Δακτύλιοι Επεξεργασίας Νερού – Κατάλογος Πελατών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
  Μερικές εφαρμογές που έχουν γίνει σε ξενοδοχεία της Ελλάδας περιγράφονται αναλυτικά εδώ:
  Ξενοδοχειακές εφαρμογές της τεχνολογίας Merus
  Το κόστος του δακτυλίου θα είναι περίπου 1.000 με 1.500 ευρώ, ανάλογα με τη διατομή του σωλήνα σας.
  Δεν θα χρειαστεί δεύτερος δακτύλιος, επειδή το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει κεντρικό boiler παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με ανακυκλοφορία του νερού, αλλά έχει ηλιακούς συλλέκτες απευθείας κατανάλωσης.
 5. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
  Μπορείτε, αν θέλετε, να μελετήσετε τις σελίδες της ενότητας Ξενοδοχεία.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media