Προστασία των Βαμμένων Τοίχων
και Άλλων Επιφανειών στα Ξενοδοχεία

Μία ολοκληρωμένη πρόταση που συνεισφέρει σημαντικά στον κοινό αγώνα μας
για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας
και στον αγώνα των ξενοδόχων για περιορισμό των δαπανών τους

Ακολουθεί σύντομη ενημέρωση σχετικά με την προστασία των βαμμένων τοίχων και άλλων επιφανειών στα ξενοδοχεία, που αποτελεί ίσως την πιο απλή και άμεση εφαρμογή ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές τεχνικές λύσεις που προσφέρει η Smart Technical Solutions σε αυτόν τον κλάδο, που είναι ο σημαντικότερος της ελληνικής οικονομίας.

Α. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ

 1. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ
  Οι ξενοδόχοι πληρώνουν κάθε χρόνο σημαντικά ποσά για χρώματα και εργατικά για το φρεσκάρισμα των εξωτερικών τοίχων των ξενοδοχείων τους.
 2. ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ
  Οι εσωτερικοί τοίχοι πρέπει επίσης να βάφονται κάθε λίγα χρόνια, για να νιώθουν οι πελάτες ότι ο χώρος είναι αξιοπρεπής και κάποιου επιπέδου. Οι εσωτερικοί τοίχοι λερώνονται κυρίως από δακτυλιές και κουνούπια ή άλλα ζωύφια που σκοτώνουν οι πελάτες επάνω στους τοίχους, αλλά και από τη διάχυτη σκόνη, την αλμύρα της θάλασσας, τη γύρη ή το καυσαέριο που σχηματίζει σκούρο περίγραμμα γύρω από τα κάδρα και σε άλλες περιοχές του τοίχου.
 3. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΨΙΜΑΤΩΝ
  Τα βαψίματα κοστίζουν όχι μόνο χρήματα αλλά και πολύ άγχος και καθυστερήσεις σε άλλες επείγουσες εργασίες που πρέπει να γίνονται κατά την περίοδο της ανακαίνισης πριν από το ανοιξιάτικο άνοιγμα των εποχιακών ξενοδοχείων.
 4. ΤΟ ΣΤΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ
  Τα σταξίματα των χρωμάτων στα δάπεδα είναι επίσης ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι μετά τα βαψίματα κάθε χρόνο.
 5. ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
  Οι συνεννοήσεις με τα συνεργεία, τα λάθη που κάνουν λόγω βιασύνης ή απειρίας και όλος ο συντονισμός του έργου είναι μεγάλη έγνοια για τους ξενοδόχους, δεδομένου ότι κατά την περίοδο της συντήρησης πριν από το άνοιγμα σε μία τουριστική περιοχή δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κανείς διαθέσιμο συνεργείο για βαψίματα, αφού όλοι οι ξενοδόχοι τα καλούν για εργασία στο δικό τους ξενοδοχείο.
 6. ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΨΙΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ
  Αυτός είναι και ένας λόγος που τα κοστολόγια των συνεργείων ανεβαίνουν εκείνη την περίοδο λόγω της αυξημένης ζήτησης.
 7. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΣΕΖΟΝ
  Κατά τους μήνες αιχμής των εποχιακών τουριστικών μονάδων κατά κανόνα δεν υπάρχει ο χρόνος και η ψυχραιμία για βαψίματα και καθαρισμούς επιφανειών. Έτσι, οι φθορές δεν αποκαθίστανται και οι ρύποι δεν απομακρύνονται πριν από τον Οκτώβριο που λιγοστεύουν οι πελάτες και το προσωπικό συντήρησης βρίσκει χρόνο και για λιγότερο επείγουσες εργασίες. Αυτό συνεπάγεται τη σταδιακή υποβάθμιση της καλής εικόνας που παρουσίαζε το ξενοδοχείο κατά το άνοιγμά του την άνοιξη, καθώς πολλές επιφάνειές του αρχίζουν να παρουσιάζουν ξεθωριάσματα, ρωγμές, λαδιές και άλλες αισθητικές ατέλειες.

Β. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

 1. ΔΥΟ ΥΔΡΟΦΟΒΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΦΟΒΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ
  Τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα προσφέρουν τα υλικά CONTRAQUA 7/50 και AQUABLOCK. Το πρώτο είναι μόνο για λευκούς τοίχους και είναι πιο οικονομικό, ενώ το δεύτερο είναι για χρωματιστούς τοίχους και για πέτρα, δάπεδα και άλλες επιφάνειες, και είναι πιο ακριβό. Το CONTRAQUA 7/50 δεν συνιστάται να εφαρμόζεται σε χρωματιστές επιφάνειες και σε δάπεδα, επειδή από αισθητική άποψη δεν δίνει τόσο “καθαρό” αποτέλεσμα.
 2. ΜΙΑ ΕΛΑΙΟΦΟΒΗ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΡΗΤΙΝΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GRAFFITI
  Επίσης, υπάρχει και το STAINBLOCKER που είναι ακόμα πιο ακριβό, αλλά προσφέρει επιπλέον απόλυτη προστασία από το γκράφιτι και από άλλα χρώματα ή δύσκολους ελαιώδεις ρύπους. Το υλικό αυτό είναι εντελώς ουδέτερο, δηλαδή ούτε καν ζωντανεύει τα χρώματα όπως τα προηγούμενα δύο υλικά. Όμως, σε σύγκριση με τα άλλα δύο υλικά έχει μικρότερη αντοχή σε τριβές, συνεπώς όταν εφαρμοστεί σε δάπεδα που περπατιούνται θα χρειάζεται επαναληπτική εφαρμογή κάθε χρόνο, ενώ το AQUABLOCK αντέχει στο περπάτημα για αρκετά χρόνια.
 3. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
  Προτείνουμε σε κάθε ξενοδόχο να αγοράσει δοκιμαστικά μία συσκευασία των 5 λίτρων, που κοστίζει γύρω στα 100€, και μετά να αποφασίσει αν θα παραγγείλει μεγάλη ποσότητα για όλες τις επιφάνειες του ξενοδοχείου του άμεσα ή στην επόμενη περίοδο συντήρησης. Είναι πολύ σημαντικό να δει κάποιος τη διαφορά των επιφανειών στις δικές του εγκαταστάσεις με και χωρίς τα πιο πάνω υλικά, πριν πάρει την απόφαση να δώσει παραγγελία για όλες τις επιφάνειές του.
 4. ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
  Η διαδικασία είναι απλή: μετά τον καθαρισμό ή τη βαφή μίας επιφάνειας, εφαρμόζεται το κατάλληλο διαφανές υδρόφοβο και ελαιόφοβο υλικό και ο πελάτης δεν ασχολείται καθόλου ξανά με τη συντήρηση της επιφάνειας.
 5. ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
  Ρίχνοντας λίγο νερό ή λάδι πάνω στην επιφάνεια τρεις ημέρες μετά την εφαρμογή του υλικού, για να έχει προλάβει να ολοκληρωθεί σε όλο το βάθος των πόρων ο πολυμερισμός του (πλαστικοποίηση), διαπιστώνουμε τα εξής:

  • στις κατακόρυφες επιφάνειες το νερό ή το λάδι γλιστράει και πέφτει στο έδαφος αφήνοντας την επιφάνεια εντελώς στεγνή ή χωρίς καθόλου λάδι κολλημένο επάνω της
  • στις οριζόντιες επιφάνειες σχηματίζονται σφαιρίδια νερού ή επιφανειακή μάζα λαδιού, που σκουπίζονται εύκολα με ένα χαρτί ή πανί και μένει η επιφάνεια από κάτω εντελώς στεγνή και καθαρή.

Γ.  ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ

 1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΡΥΠΟΥΣ
  Τα πιο πάνω υλικά προστατεύουν τις επιφάνειες από κόκκινη βροχή, αλμύρα, υγρασία, χαλάζι, παγετό, ρηγματώσεις, ξεθώριασμα, φούσκωμα του χρώματος, λαδιές, δακτυλιές, σκόνη, γύρη και άλλους ρύπους. Επίσης, κάνουν τις επιφάνειες αυτοπλενόμενες, καθώς τίποτα δεν εισχωρεί πλέον στους πόρους τους, με αποτέλεσμα να ξεπλένονται εύκολα με το νερό της βροχής. Ο ήλιος δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τις επιφάνειες και δεν τις ξεθωριάζει.
 2. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
  Από αισθητική άποψη τα υλικά αυτά είναι όμορφα, επειδή δεν προσδίδουν γυαλάδα και ζωντανεύουν τα χρώματα και τα διατηρούν ζωντανά για πολλά χρόνια. Ολόκληρο το ξενοδοχείο αποκτά έτσι μία όμορφη εικόνα καινούργιου και περιποιημένου κτιρίου.
 3. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
  Και μάλιστα, αυτή η αναβάθμιση της εμφάνισης του ξενοδοχείου επιτυγχάνεται, χωρίς να απαιτείται κάποιο λειτουργικό κόστος: το προσωπικό καθαρισμού έχει μειωμένο όγκο εργασίας χάρη σε αυτά τα διαφανή προστατευτικά υλικά που έχουν εφαρμοστεί στις επιφάνειες, γίνεται δε οικονομία και στα καθαριστικά υλικά χάρη στη μη απορρόφηση των ρύπων μέσα στους πόρους των επιφανειών (χρώμα, πέτρα, μάρμαρα, τσιμεντοκονίες κτλ.).
 4. ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
  Το κόστος των υλικών ανέρχεται σε 0,50€ έως 1,50€ ανά m2 και το οικονομικό όφελος είναι ότι καταργούνται βαψίματα τουλάχιστον 10 ετών, που θα κόστιζαν κάθε χρόνο τουλάχιστον 4€ ανά m2 για υλικά και εργασία. Με αυτό το πολύ μικρό κόστος ο ξενοδόχος τελειώνει οριστικά με προβλήματα συντήρησης που επί χρόνια του έχουν κοστίσει σε χρόνο, χρήματα και προβληματισμό.

Δ. ΤΙΜΕΣ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

 1. Οι τιμές, οι συσκευασίες και οι πληροφορίες κατανάλωσης (καλυπτικότητα) των πιο πάνω υλικών αναφέρονται αναλυτικά στη σελίδα Τιμοκατάλογος Μονωτικών Υλικών WINWET. Με αυτές τις πληροφορίες μπορεί εύκολα να υπολογιστεί η συνολική ποσότητα και το κόστος των υλικών που απαιτούνται για την προστασία όλων των επιφανειών μίας τουριστικής μονάδας.
 2. Η πληρωμή των υλικών γίνεται προκαταβολικά και η αποστολή τους γίνεται με πρακτορείο μεταφορών.
 3. Σε περίπτωση παραγγελίας μόνο ενός λίτρου, τότε η αποστολή γίνεται με courier με αντικαταβολή.
 4. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον πελάτη και στις δύο περιπτώσεις, είναι όμως μικρά, το πολύ 7€ ανά δοχείο.
 5. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.
 6. Για την εφαρμογή των πιο πάνω υλικών η Smart Technical Solutions διαθέτει συνεργεία με πρόσθετη χρέωση, αν ο πελάτης δεν είναι σε θέση να διαθέσει δικά του συνεργεία. Συνήθως, όμως, το ίδιο το συνεργείο που κάνει το φρεσκάρισμα των τοίχων ή τον καθαρισμό των επιφανειών, εφαρμόζει στο τέλος και το κατάλληλο διαφανές προστατευτικό υλικό. Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει, αν τις ζητηθεί, με δικά της συνεργεία σε όλη την Ελλάδα και τις επισκευές των επιφανειών, τον καθαρισμό ή τη βαφή τους και την τελική προστατευτική επίστρωση.

Ε. ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ WINWET ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 1. ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ
  Τα πιο πάνω υλικά, σε συνδυασμό με το BETOSTAL SLN, είναι κατάλληλα και για στεγανοποίηση σε ταράτσες. Επίσης, με τη συμμετοχή κάποιων ακόμα υλικών όπως είναι το SMALTOFIX, στεγανοποιούν και υπόγεια που παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζει κανείς, καθώς πολλά ξενοδοχεία τηλεφωνούν κατά καιρούς στη Smart Technical Solutions, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγρασίας σε κάποια από τα κτίριά τους.
 2. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
  ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΛΕΒΗΤΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

  Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα για το οποίο προσφέρουμε λύση είναι τα air-condition που οι πελάτες τα θέτουν σε λειτουργία για πολλές ώρες καθημερινά, επειδή ζεσταίνονται, οι τοίχοι και οι ταράτσες αφήνουν τη θερμική ακτινοβολία του ήλιου να περνάει μέσα στα δωμάτια.

  • Η λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι η ανακλαστική βαφή ANTITHERM και στη συνέχεια ένα χέρι AQUABLOCK.
  • Το κόστος των υλικών αυτής της εφαρμογής είναι γύρω στα 5-6€ ανά m2.
  • Η απόσβεση είναι άμεση: θα πέσει στο μισό η κατανάλωση ρεύματος από τα air-condition, αφού οι πελάτες δεν θα νιώθουν την ανάγκη να τα ανάψουν.
  • Η λύση αυτή, αν και πολύ φθηνή είναι τεχνικά ανώτερη από το κέλυφος, που κοστίζει από 35 έως 40€ ανά m2. Αυτό αποδεικνύεται και θεωρητικά και πρακτικά, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι κατά κύριο λόγο η δροσιά το καλοκαίρι και όχι η ζέστη το χειμώνα.
  • Για ορεινές μονάδες χειμερινού τουρισμού, η λύση αυτή επίσης προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, πατήστε εδώ και εδώ.

Ζ. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πιο κάτω θα βρείτε μερικές ακόμα σελίδες του δικτυακού τόπου μας, στις οποίες μπορείτε να βρείτε πιο αναλυτικές πληροφορίες για τα είδη των επιφανειών που σας ενδιαφέρει να προστατέψετε πιο άμεσα:

1. Υγρομόνωση επιφανειών & θερμομόνωση χώρων

2. Διάφορες εφαρμογές προληπτικής προστασίας

3. Γεμίσματα – Φινιρίσματα – Κατασκευές

Μοιράσου το στα social media