Προληπτική Συντήρηση Επίτοιχου Ηλεκτρικού Λέβητα
για την Πρόληψη κατά της Διάβρωσης

Τον Μάιο του 2014 δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από μία τεχνική εταιρεία θερμάνσεων. Μας ανέφεραν ότι έχουν έναν ηλεκτρικό επίτοιχο λέβητα, που τον χρησιμοποιούν για την ξήρανση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, περίπου μία φορά στους έξι μήνες, δηλαδή όποτε αναλαμβάνουν κάποιο τέτοιο έργο. Στα ενδιάμεσα διαστήματα ο λέβητας παραμένει άδειος, χωρίς νερό, και ο πελάτης δικαιολογημένα ανησυχεί ότι θα σκουριάσει και κάποια στιγμή θα τρυπήσει.

Μετά από έρευνα που κάναμε για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, απαντήσαμε ως εξής:

Κύριε …,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης των πελατών σας:

 1. ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΞΕΙΔΩΝΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΑΣ:
  Το πρόβλημα θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό, εάν εφαρμόσετε μόνιμα στην είσοδο ή στην έξοδο του λέβητα μία συσκευή STOPCOR, τύπος Α1 PLUS και τη γειώσετε στο έδαφος σύμφωνα με τις Οδηγίες Εγκατάστασης, στο σημείο όπου αποθηκεύετε τον λέβητα όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.
 2. ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ:
  Μία πρόσθετη προστασία που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η εφαρμογή του METAL MEDIC, η οποία θα γίνει με διάταξη ανακυκλοφορίας που θα δημιουργήσετε για αυτόν το σκοπό. Αν σας ενδιαφέρει αυτή η λύση, θα πρέπει να μας πείτε πόσος όγκος υγρού απαιτείται (σε λίτρα), για να σας το προμηθεύσουμε.
 3. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
  Δείτε τη σελίδα Ξήρανση Τσιμεντοκονίας Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης με Υπέρυθρη Ακτινοβολία, την οποία αναρτήσαμε με αφορμή τη συζήτησή μας, μετά από συζήτηση με τον μηχανολόγο που κατασκευάζει αποκλειστικά για την εταιρεία μας τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας MARCALOR.
 4. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
  Μπορείτε, αν θέλετε, να μελετήσετε τις εξής σελίδες, που αναφέρονται σε χρήσιμες καινοτόμες και οικολογικές λύσεις για διάφορα τεχνικά προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίζετε:

  1. Γραφεία Μελετών
  2. Τεχνικές Εταιρείες Κατασκευών, Λειτουργίας & Συντηρήσεων
  3. Ξενοδοχεία
  4. Βιομηχανία
  5. Γεωργία – Εξοπλισμός, Ολοκληρωμένες Μονάδες Παραγωγής, Α’ Ύλες & Αναλώσιμα
  6. Τεχνικές και Οικονομικές Προτάσεις προς Πελάτες (ΤΟΠΠ)
  7. Τα Συνήθη Τεχνικά Προβλήματα και οι Λύσεις τους (ΣΤΠΛ)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τα έργα σας και τις εγκαταστάσεις των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media