Δυσοσμία σε Κανάλια Απορροής, Φρεάτια & Δεξαμενές Ομβρίων Υδάτων

(κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο και να δείτε το βίντεο)

Το πρόβλημα του Ποδονίφτη στο λεκανοπέδιο Αττικής (παραπόταμος του Κηφισού) είναι ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα ενός προβλήματος που πολύ δύσκολα μπορεί να λυθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας από αυτούς, όπως μας έχουν εξηγήσει οι αρμόδιοι της ΕΥΔΑΠ, είναι οι παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης χιλιάδων κτιρίων σε ρέματα και κανάλια που προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για την απορροή των ομβρίων υδάτων.

Αυτές οι παράνομες συνδέσεις είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστούν, επειδή μία σύνδεση ενός αγωγού σε έναν κεντρικότερο είναι μεν ορατή, όμως δεν είναι δυνατό να διαγνωστεί ως προς την προέλευσή της: προέρχεται από δίκτυο αποχέτευσης ή από αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων; Κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα, αφού πρόκειται για παμπάλαιες και μη χαρτογραφημένες συνδέσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Η μόλυνση και η δυσοσμία, συνεπώς, είναι φαινόμενα αναπόφευκτα, όπως φαίνεται, όχι μόνο σε ρέματα σαν τον Ποδονίφτη, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα σε κτιριακές εγκαταστάσεις τα κανάλια απορροής και τα φρεάτια συλλογής ομβρίων. Επίσης, στις δεξαμενές συλλογής ομβρίων υπάρχει συχνά πρόβλημα δυσοσμίας και μόλυνσης.

Η Smart Technical Solutions διαθέτει μία σειρά από λύσεις που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση εξατομικευμένα τα πιο πάνω προβλήματα. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής οικολογικά υλικά που δεν ρυπαίνουν τη θάλασσα και τον υδροφόρο ορίζοντα:

  • BLUE MAGIC (κυρίως για δεξαμενές συλλογής ομβρίων)
  • OXONE PS16 (για κανάλια, φρεάτια και δεξαμενές)
  • BIO-FAT-BREAKER (οργανικό υγρό με βακτήρια, που καταστέλλει άμεσα τη δυσοσμία)
  • FACTOR DRAIN (οικολογικό καθαριστικό με απολυμαντικές και αποσμητικές ιδιότητες)

Η αραίωση, η δοσολογία και ο τρόπος εφαρμογής των υλικών αυτών ποικίλλουν ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε εφαρμογής και την έκταση του προβλήματος. Το ίδιο ισχύει και για τη συχνότητα των επαναληπτικών εφαρμογών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματά σας με δυσοσμίες και εστίες μόλυνσης που δημιουργούνται από όμβρια ύδατα στις εγκαταστάσεις σας ή στην ευρύτερη περιοχή, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής σας.

Σημείωση: Για τη στεγανοποίηση καναλιών, φρεατίων, δεξαμενών και άλλων κατασκευών από σκυρόδεμα συνιστούμε τη μοναδική τεχνολογία στεγάνωσης σκυροδέματος που εγγυάται απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς χρονικό περιορισμό όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της στεγάνωσης: PENETRON Αμερικής. Τα εξειδικευμένα συνεργεία μας είναι στη διάθεσή σας για να κάνουν αυτοψία, ώστε να σας υποβάλουμε προσφορά.

Μοιράσου το στα social media