Ηλεκτρονικός Καθαρισμός και Απόσμηση Δικτύων Αποχέτευσης
με την Τεχνολογία MAX GROW

Στην ενότητα Διαχείριση Αποβλήτων & Αποχετευτικών Δικτύων θα βρείτε αρκετές λύσεις για τον καθαρισμό δικτύων αποχέτευσης από λίπη και άλλα υλικά που προκαλούν φραξίματα. Επίσης, θα βρείτε λύσεις για την εξάλειψη της δυσοσμίας που αναπτύσσεται μέσα στα δίκτυα λυμάτων.

Όμως, όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν πολύ μεγάλο κόστος όταν εφαρμόζονται σε εκτεταμένα δίκτυα Δήμων και ΔΕΥΑ. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται μία διαφορετική τεχνολογία, η οποία αυξάνει τη διαλυτική ικανότητα του νερού και έτσι διασπά τα λίπη και κατ’ επέκταση εξαλείφει τη δυσοσμία των δικτύων αποχέτευσης και των αντλιοστασίων.

Πρόκειται για την πιστοποιημένη ελληνική τεχνολογία MAX GROW, που εφαρμόζεται ευρέως σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης για την απομάκρυνση των επικαθίσεων αλάτων, την προστασία από τη διάβρωση και την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.

Αυτή η τεχνολογία, που εφαρμόζεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχει διαπιστωθεί στην πράξη ότι επιτυγχάνει και ένα σημαντικό “πάρεργο”: τη διάσπαση των λιπών και την κατάργηση της δυσοσμίας στις αποχετεύσης των εγκαταστάσεων όπου εφαρμόστηκε με αρχικό σκοπό την προστασία των δικτύων ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογές επαγγελματικών πλυντηρίων και σε κτίρια όπου τοποθετήθηκαν στην ύδρευση συσκευές MAX GROW, οι πελάτες μάς ανέφεραν ότι διαλύθηκαν και οι επικαθίσεις στην αποχέτευση, και κατ’ επέκταση και η δυσοσμία. Αυτό συμβαίνει χάρη στην αυξημένη διαλυτική ικανότητα (solving capability) του νερού καθώς επίσης και στην καταστροφή των μικροοργανισμών, που είναι δύο από τις κυριότερες επιδράσεις που πετυχαίνει αυτή η συσκευή, με την αλλαγή της συμπεριφοράς του νερού.

Επίσης, χάρη στην αυξημένη διαλυτότητα του νερού, δεν μπορεί να επικαθήσει μεγάλη ποσότητα από λίπη στα τοιχώματα των αποχετεύσεων.

Όλα τα λίπη εξαιτίας της ύπαρξης των αλάτων συσσωρεύονται στο δίκτυο. Διασπώντας τα άλατα και ταυτόχρονα αυξάνοντας τη διαλυτική ικανότητα του νερού, οι επικαθίσεις λίπους σταδιακά αποικοδομούνται και το δίκτυο διανοίγεται ξανά.

Κατά συνέπεια, συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ, αλλά και στους ιδιοκτήτες δικτύων αποχέτευσης κάθε είδους, να εφαρμόσουν την τεχνολογία MAX GROW στις εγκαταστάσεις τους, για να μην έχουν προβλήματα με φραξίματα και δυσοσμία. Η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί στην κεντρική παροχή της ύδρευσης, οπότε η δράση της θα μεταφερθεί και σε ολόκληρο το αντίστοιχο δίκτυο αποχέτευσης, είτε σε κεντρικό αγωγό δικτύου αποχέτευσης, οπότε η δράση της θα μεταφερθεί σε όλο το μήκος του αγωγού από εκείνο το σημείο και κάτω.

Με την εφαρμογή αυτή θα λυθεί και το σύνηθες πρόβλημα δυσοσμίας και φραξιμάτων στα αντλιοστάσια λυμάτων, που προκαλούν τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των περιοίκων.

Για μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των τεχνικών προτάσεων της Smart Technical Solutions προς τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ, δείτε τη σελίδα Δήμοι & ΔΕΥΑ.

Μοιράσου το στα social media