Αντιολισθητικό Δάπεδο σε Επαγγελματικό Καταψύκτη

Τον Μάρτιο του 2014 μία γνωστή βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων τροφίμων μάς ενημέρωσε ότι το αντιολισθητικό δάπεδο ενός μεγάλου καταψύκτη τους με εμβαδόν μεγαλύτερο από 300m2 έχει ξεφλουδίσει, προφανώς από κάποια αστοχία που έγινε κατά την εφαρμογή του. Το περίεργο, μάλιστα, είναι ότι σε ένα μικρότερο καταψύκτη τους που κατασκευάστηκε την ίδια εποχή το δάπεδο δεν έχει πάθει καμία φθορά, όπως μας είπε ο πελάτης.

Η επισκευή πρέπει να γίνει επειγόντως, επειδή η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών σε έλεγχο που έκανε πρόσφατα εντόπισε το πρόβλημα και επέβαλε την άμεση αποκατάστασή του, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να αποσπαστούν τμήματα του φθαρμένου δαπέδου και να επικαθίσουν επάνω στα τρόφιμα, καθιστώντας τα έτσι ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο καταψύκτης είναι γεμάτος με τρόφιμα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τον αδειάσουν ή να σταματήσουν τη λειτουργία του, επειδή, αν τα τρόφιμα αποψυχθούν, θα αλλοιωθούν, πράγμα που θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, επειδή η αξία τους είναι πολύ μεγάλη και επιπλέον δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις άμεσες παραγγελίες των πελατών τους. Κάτι τέτοιο θα τους εξέθετε στους πελάτες τους ανεπανόρθωτα.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, όπως μας είπε ο τεχνικός υπεύθυνος της εταιρείας, είναι να ανεβάσουν τη θερμοκρασία για λίγες ώρες σε επίπεδο συντήρησης, δηλαδή στους -5°C.

Αυτόματα, έτσι, η λύση των αντιολισθητικών εποξειδικών δαπέδων απορρίφθηκε, επειδή για την εφαρμογή τους απαιτείται πιο υψηλή θερμοκρασία και αρκετές ημέρες περιθώριο μέχρι να μπορεί να πατηθεί ξανά το δάπεδο.

Η μόνη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η κορυφαία μορφή δαπέδων (και η πιο ακριβή από όλες), που είναι τα δάπεδα POLYUREA, που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 50 ετών χωρίς φθορές. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με αυτήν την τεχνολογία έγινε η τελική επικάλυψη πολλών οριζόντιων και κατακόρυφων επιφανειών στα ολυμπιακά έργα του Πεκίνου.

Η τεχνολογία αυτή, πέρα από την απίστευτη αντοχή και την πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής του δαπέδου, προσφέρει τρία ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα, αναγκαία για το συγκεκριμένο πρόβλημα του πελάτη:

  1. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, ακόμα και σε βαθιά κατάψυξη.
  2. Μέσα σε 10 λεπτά μπορεί να πατηθεί και σε μιάμιση ώρα μπορεί να περάσει κλαρκ από πάνω του.
  3. Το δάπεδο που κατασκευάζεται είναι αντιολισθητικό.

Συνεπώς, αυτή η λύση είναι μονόδρομος για τον πελάτη. Το κόστος εφαρμογής του δαπέδου θα είναι περίπου στα 35 ευρώ ανά m2. Η εφαρμογή είναι απλή και γρήγορη και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα οκτάωρο, αφού φυσικά γίνει πρώτα η προετοιμασία της επιφάνειας, δηλαδή η απομάκρυνση του φθαρμένου αντιολισθητικού υλικού που έχει ξεφλουδίσει.

Μοιράσου το στα social media