Διείσδυση Υγρασίας σε Ταράτσα από τις Διαβρωμένες Αναμονές

Σε πολλά κτίρια στην Ελλάδα, αλλά και σε μερικές ακόμα χώρες, συνηθίζεται οι ιδιοκτήτες να αφήνουν τις αναμονές να προεξέχουν, επειδή σκοπεύουν να ανεγείρουν και άλλο όροφο από πάνω μελλοντικά.

Αυτό, όμως, έχει ως συνέπεια οι αναμονές να διαβρώνονται εξαιτίας της χημικής οξείδωσης και της ηλεκτρόλυσης, με αποτέλεσμα να περνάει υγρασία μέσα στην ταράτσα, να διαβρώνεται ο μεταλλικός οπλισμός, να συμβαίνει ενανθράκωση του σκυροδέματος και να εμφανίζονται στάμπες υγρασίας στα ταβάνια του τελευταίου ορόφου.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει διάρρηξη του σκυροδέματος της πλάκας, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν και να πέφτουν οι σοβάδες, ή ακόμα και φέτες διαβρωμένου σκυροδέματος, σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις.

Προληπτικά συνιστούμε σε όλες τις σκουριασμένες αναμονές να εφαρμοστεί προστασία με τον μετατροπέα σκουριάς FEROFIX και στη συνέχεια με την αντιοξειδωτική βαφή RUSTBLOCKER. Σαν τελική προστασία μπορεί, προαιρετικά, να εφαρμοστεί στο τέλος και το διαφανές υδρόφοβο υλικό AQUABLOCK.

Επίσης, συνιστούμε την εγκατάσταση μίας ή περισσότερων συσκευών καθοδικής προστασίας STOPCOR, ώστε να αποφεσχθεί το φαινόμενο της διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης, όχι μόνο στα τμήματα του οπλισμού που προεξέχουν (αναμονές) αλλά και σε ολόκληρο το μεταλλικό οπλισμό του κτιρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα βρείτε στη σελίδα Καθοδική Προστασία Χαλύβδινου Οπλισμού Σκυροδέματος.

Μοιράσου το στα social media