Ξεφλούδισμα Χρωμάτων Λόγω Κακής Πρόσφυσης στο Υπόστρωμα

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο συχνά υποβαθμίζει την όλη εμφάνιση ακόμα και σε πολύ ακριβές και κατά τα άλλα προσεγμένες κατασκευές, είναι το ξεφλούδισμα των χρωμάτων στους εξωτερικούς τοίχους από σοβά ή εμφανές μπετόν ή και σε άλλα είδη υποστρώματος.

Αυτό το ξεφλούδισμα μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, όπως είναι η παγοπληξία, η μέτρια ποιότητα του χρώματος που επιλέχθηκε, η υψηλή υγρασία του σοβά ή της ατμόσφαιρας κατά την εφαρμογή, η ανωριμότητα του σοβά που κανονικά πρέπει να έχει εφαρμοστεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα για να μπορεί να δεχθεί το χρώμα χωρίς προβλήματα, καθώς επίσης και η επιλογή του σωστού ασταριού.

Θα σταθούμε σε αυτήν την τελευταία παράμετρο, που είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη. Τα αστάρια της αγοράς, κατά κανόνα, είτε είναι επώνυμα είτε είναι ανώνυμα, δεν είναι σε θέση να επιτύχουν ταυτόχρονα τέλεια στεγανοποίηση και σταθεροποίηση του σοβά ή του εμφανούς μπετόν. Το ίδιο ισχύει και για τα αστάρια νερού και για τα αστάρια διαλύτου. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε βάθος χρόνου η επιφάνεια βγάζει σκόνη ή υγρασία από το εσωτερικό της. Κάποια στιγμή, έτσι, το χρώμα χάνει την καλή πρόσφυσή του και με την πρώτη βροχή ή χαλάζι ή ακόμα και από τον ήλιο και τον άνεμο και τον παγετό ή την αλμύρα, αρχίζει σταδιακά να φουσκώνει, να ραγίζει και να ξεφλουδίζει.

Το καινοτόμο ελληνικού σχεδιασμού σύστημα μονωτικών και προστατευτικών υλικών εμποτισμού WINWET διαθέτει ένα μοναδικό αστάρι εμποτισμού, που είναι ταυτόχρονα και αδιαβροχοποιητής του σοβά ή του μπετόν ή του όπου άλλου υποστρώματος όπου εφαρμόζεται. Η ακρυλική ρητίνη που περιέχει είναι ιδιαίτερα μικρομοριακή και ως εκ τούτου, αραιωμένη σε μεγάλη ποσότητα νερού, διεισδύει άριστα μέσα στην επιφάνεια, ακόμα και στους πιο μικρούς πόρους.

Καθώς στεγνώνει, η ρητίνη πολυμερίζεται και σχηματίζει έτσι μία αδιάβροχη και ελαστική μάζα διάσπαρτη μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του υποστρώματος. Αυτή η συνεκτική μάζα συνδέει τα μόρια της μάζας και αυξάνει κατά πολύ της μηχανικές αντοχές της, αποτρέποντας έτσι εντελώς τη σταδιακή αποσάθρωσή της εξαιτίας διαφόρων φαινομένων όπως είναι η ενανθράκωση και το αλκαλικό περιβάλλον των αδρανών υλών. Έτσι, δεν παράγεται σκόνη και το χρώμα δεν χάνει το σταθερό υπόστρωμά του για πάρα πολλά χρόνια, πρακτικά για πάντα.

Παράλληλα, η αδιαβροχοποίηση εξασφαλίζει ότι η υγρασία που υπάρχει εσωτερικά στο κτίριο ή η όποια εξωτερική υγρασία θα μπορούσε ενδεχομένως να διεισδύσει μέσα στο σοβά, δεν είναι σε θέση να φτάσει στο χρώμα. Έτσι το χρώμα συνεχίζει να βρίσκεται εφαρμοσμένο πάνω σε μία εντελώς σταθερή και στεγνή επιφάνεια, όσο άσχημες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες. Σε συνδυασμό με την τελική προστασία ενός υδρόφοβου υλικού πάνω από το χρώμα, έχουμε εξασφαλίσει πρακτικά απεριόριστη διάρκεια ζωής και καθαριότητα της επιφάνειας, χωρίς κίνδυνο να φθαρεί από τον παγετό, την αλμύρα, τη λασποβροχή και άλλους παράγοντες.

Μοιράσου το στα social media