Προστασία από Μούχλα και Ξεφλούδισμα στο Ταβάνι του Μπάνιου λόγω των Υδρατμών

(και γενικότερα σε ταβάνια χώρων με υγρασία και υδρατμούς)

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στο ταβάνι του μπάνιου και της κουζίνας σε κατοικίες, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια όπου υπάρχει ντους με ζεστό κυρίως νερό, είναι η μούχλα που αναπτύσσεται εξαιτίας των υδρατμών και το ξεφλούδισμα του (λευκού συνήθως) χρώματος του ταβανιού εξαιτίας της υγρασίας.

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει έντονη υγρασία και υδρατμοί, όπως είναι για παράδειγμα οι κλειστές πισίνες, τα spa, οι σάουνες και τα γυμναστήρια.

Η τεχνολογία μονωτικών και προστατευτικών υλικών WINWET δίνει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα με τα υδρόφοβα υλικά που διαθέτει, τα οποία, όταν εφαρμοστούν πάνω σε μία επιφάνεια δεν επιτρέπουν το σχηματισμό σταγονιδίων επάνω της. Έτσι, το χρώμα δεν υγραίνεται, δεν μαλακώνει και δεν ξεφλουδίζει, και δεν δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μούχλας.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα υλικά θα βρείτε στην ενότητα Υδρόφοβα, Ελαιόφοβα, Ανθεκτικά στο UV. Ανάμεσα στα υλικά αυτής της κατηγορίας, τα πιο κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι τα εξής:

  • CONTRAQUA 7/50 γαλακτώδες υγρό με βάση το νερό, που γίνεται διαφανές όταν στεγνώσει, είναι η πιο οικονομική λύση, μπορεί όμως να αφήσει κάποιες ελαφρές λευκές ανταύγειες στην επιφάνεια
  • AQUABLOCK διαφανές υλικό με βάση το white spirit (διαλύτης), που δεν αφήνει κανένα ίχνος όταν στεγνώσει
  • BETOCRYL γαλακτώδες υγρό με βάση το νερό, που γίνεται διαφανές όταν στεγνώσει και δημιουργεί ένα αρκετά παχύ φιλμ προστασίας για την επιφάνεια

Η επιλογή του υλικού είναι καθαρά θέμα αισθητικής και εναπόκειται στον πελάτη, που μπορεί φυσικά να συμβουλευτεί τους πωλητές μας σχετικά με αυτό το θέμα.

Τις τιμές των πιο πάνω προϊόντων θα τις βρείτε στον Τιμοκατάλογο Μονωτικών Υλικών WINWET.

Σημείωση: Στη σελίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων μούχλας, σκόνης, λεκέδων, ξεθωριάσματος σε ταβάνια και εσωτερικούς τοίχους θα βρείτε μία πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του προβλήματος της μούχλας και της φθοράς του χρώματος εξαιτίας της υγρασίας, που σχηματίζεται και για έναν ακόμα λόγο: τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των τοίχων και του αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Μοιράσου το στα social media