Καθαρισμός Ηλεκτροδίων Τιτανίου
Συστήματος Χλωρίωσης Πισίνας με Αλάτι

Τον Μάιο του 2014 ένας μηχανολόγος από τα Μεσόγεια Αττικής, ο οποίος αναλαμβάνει την κατασκευή και συντήρηση κολυμβητικών δεξαμενών, μας ζήτησε να του προτείνουμε έναν ασφαλή τρόπο για τον καθαρισμό των ηλεκτροδίων τιτανίου του συστήματος παραγωγής χλωρίου με ηλεκτρόλυση άλατος που έχει τοποθετήσει στις πισίνες αρκετών πελατών του. Το ζητούμενο ήταν να μην υπάρξει περιττή φθορά των ηλεκτροδίων εξαιτίας του όξινου διαλύματος καθαρισμού, ώστε να μη χρειαστούν σύντομα αντικατάσταση από αυτήν την αιτία μετά από μερικούς καθαρισμούς. Η απάντησή μας δόθηκε γραπτά και ήταν η εξής:

Κύριε …,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης για τους πελάτες σας:

 1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΑΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΛΩΡΙΩΣΗΣ ΜΕ ΑΛΑΤΙ:
  1. Το SCO-30 είναι ακίνδυνο για τα ευπαθή μέταλλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για τον καθαρισμό των ηλεκτροδίων τιτανίου από τα άλατα που έχουν επικαθίσει επάνω στην επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η απόδοση της συσκευής χλωρίωσης με αλάτι.
  2. Το KEM-NUTRO-S, που συνιστάται να χρησιμοποιείται μετά τον χημικό καθαρισμό με οξέα, σε αυτήν την εφαρμογή δεν χρειάζεται.
  3. Η τεχνολογία MAX GROW, πάντως, έχετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπει τη δημιουργία νέων επικαθίσεων και απομακρύνει και τις ήδη υπάρχουσες, άρα καταργεί την ανάγκη για όξινο καθαρισμό. Θα βρείτε και στην επόμενη παράγραφο σχόλιο σχετικά με αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές ελληνικής τεχνολογίας.
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ:
  1. Δείτε τη σελίδα Πισίνα, Spa, Υδρομασάζ.
  2. Η σελίδα MAX GROW – Εφαρμογή σε Πισίνες παρουσιάζει μία τεχνολογία που προσφέρει πολλά οφέλη χωρίς αναλώσιμα και χωρίς κόστος συντήρησης.
  3. Αυτή τη τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με τα συστήματα OXYGENEO που εμπλουτίζουν το νερό με ιόντα χαλκού και αργύρου, και παράλληλα παράγουν 5 μορφές οξυγόνου και μπορούν επίσης να παράγουν χλώριο με αλάτι. Αυτά τα συστήματα, όμως, χρειάζονται παρακολούθηση και έχουν κάποιο μικρό λειτουργικό κόστος.
  4. Δείτε επίσης τη σελίδα OXYGENEO PRIME που παρουσιάζει το ίδιο σύστημα, χωρίς χαλκό και άργυρο, μόνο με οξυγόνωση και παραγωγή χλωρίου από το αλάτι.
 3. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ:
  Μπορείτε, αν θέλετε, να δείτε τις εξής ενότητες:

  1. Τεχνικές Εταιρείες Κατασκευών, Λειτουργίας & Συντηρήσεων
  2. Γραφεία Μελετών
  3. Τεχνικές και Οικονομικές Προτάσεις προς Πελάτες (ΤΟΠΠ)
  4. Περιγραφές Εφαρμογών (ΠΕ) (Case Studies)
  5. Τα Συνήθη Τεχνικά Προβλήματα και οι Λύσεις τους (ΣΤΠΛ)
  6. Παρεμβάσεις σε Υπάρχοντα Εξοπλισμό (ΠΥΕ)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τα έργα σας και τις εγκαταστάσεις των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media