Οξείδωση σε Ανοξείδωτες Κουπαστές Πισίνας Θαλασσινού Νερού

Η εφαρμογή αυτή έγινε τον Φεβρουάριο του 2014. Ένα ξενοδοχείο θαλασσοθεραπείας μάς ζήτησε λύση για το πρόβλημα που παρουσίαζαν οι ανοξείδωτες κουπαστές στις πισίνες θαλασσινού νερού. Το πρόβλημα οφειλόταν προφανώς στο αλάτι της θάλασσας, που διαβρώνει ακόμα και το ανοξείδωτο 316, ιδίως στα σημεία συγκόλλησης, όπου ενεργεί επικουρικά και το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αρχικά συζητήσαμε με τον πελάτη τη λύση των συσκευών καθοδικής προστασίας STOPCOR. Όμως, σύντομα βρεθήκαμε μπροστά στο αξεπέραστο αισθητικό πρόβλημα ότι δεν υπήρχε μέρος για να τοποθετηθούν αυτές οι συσκευές χωρίς να ασχημαίνουν τις πισίνες.

Έτσι, προτείναμε στον πελάτη να γίνει αποκατάσταση της επιφάνειας των ανοξείδωτων κουπαστών με χρήση των υλικών PICKLING FLUID και PASSIVATING FLUID. Πράγματι, μας παράγγειλε και του στείλαμε επαρκή ποσότητα και από τα δύο αυτά υλικά, τα οποία εξάλειψαν εντελώς τη σκουριά και προστάτεψαν την επιφάνεια ώστε να μην διαβρωθεί ξανά.

Μετά από αυτήν την επιτυχή συνεργασία, ο πελάτης μάς εξέθεσε μία σειρά από άλλα τεχνικά ζητήματα που τον απασχολούσαν, τα οποία εκθέτουμε αναλυτικά σε αυτή τη σελίδα.

Μοιράσου το στα social media