Αρχικός Καθαρισμός και Συνεχής Απολύμανση του Νερού
σε Υδρομασάζ (Jacuzzi) & Spa

1. Συνεχής Απολύμανση νερού

Οι μπανιέρες υδρομασάζ και οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις spa μπορεί να γίνουν επικίνδυνες με τη χρήση χλωρίου, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όμως, η σωστή απολύμανση του νερού είναι απαραίτητη, ειδικά όταν το νερό θερμαίνεται, με αποτέλεσμα να ευνοείται η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Οι εκκρίσεις του σώματος ευνοούν και αυτές την ανάπτυξη των μικροβίων. Ο κίνδυνος μόλυνσης και μετάδοσης ασθενειών είναι μεγάλος ,όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το μόνο πραγματικά ακίνδυνο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό προϊόν για την απολύμανση του νερού είναι το ενεργό οξυγόνο OXONE D15. Με μία πολύ μικρή δοσολογία (1:80.000) ανά 2 έως 10 ημέρες (ανάλογα με τη συχνότητα της χρήσης του νερού από λουόμενους) επιτυγχάνεται πλήρης απολύμανση του νερού.

Τα περισσότερα spa και υδρομασάζ σήμερα λειτουργούν με πολύ μεγάλη υπέρβαση των ορίων όσο αφορά τη συγκέντρωση μικροοργανισμών μέσα στο νερό, παρά το γεγονός ότι χλωριώνονται, πολλές φορές μάλιστα υπερχλωριώνονται. Το πρόβλημα με το χλώριο στο ζεστό νερό είναι ότι εξατμίζεται. Ομοίως και το βρώμιο.

Αντίθετα, το ενεργό οξυγόνο ενεργό οξυγόνο OXONE D15 είναι σε μορφή σκόνης και δεν εξατμίζεται. Επιπλέον, δεν απαιτούνται οι καρκινογόνοι σταθεροποιητές που χρησιμοποιούνται για την καθυστέρηση της εξάτμισης του χλωρίου.

Η χρήση του νερού επιτρέπεται λίγα λεπτά μετά τη ρίψη του ενεργού οξυγόνο, ενώ αντίθετα με το χλώριο πρέπει να περιμένει κανείς αρκετές ώρες για να κάνει χρήση, αλλιώς είναι βλαβερό. Τέλος, οξειδώνονται και οι καρκινογόνες χλωραμίνες, ενώ αντίθετα το χλώριο παράγει χλωραμίνες, καθώς αντιδρά με τις οργανικές ενώσεις που συναντά μέσα στο νερό.

Το  ενεργό οξυγόνο OXONE D15 έχει λάβει πιστοποίηση για χρήση σε πισίνες, ενώ ο άλλος τύπος, το OXONE PS16 έχει λάβει πιστοποίηση και για χρήση σε πόσιμο νερό.

2. Αρχικός καθαρισμός του συστήματος

Στις σωληνώσεις ανακυκλοφορίας του νερού στα υδρομασάζ και στα spa συσσωρεύεται πουρί, που αποτελεί εστία μόλυνσης. Με τη συνεχή χρήση του ενεργού οξυγόνου OXONE D15 αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται.

Σε συστήματα που έχουν ήδη λειτουργήσει για καιρό με χλώριο ή άλλα απολυμαντικά μέσα που δεν αποδίδουν στο ζεστό νερό, επιβάλλεται να γίνει ένας αρχικός καθαρισμός του συστήματος με ενεργό οξυγόνο OXONE D15. Στην περίπτωση αυτή, η δοσολογία μπορεί να είναι διπλάσια ή τριπλάσια της κανονικής, δηλαδή μπορεί να γίνει 1:30.000.

Το ενεργό οξυγόνο δεν υπάρχει περίπτωση να διαβρώσει την εγκατάσταση. Επιδρά μόνο πάνω σε οργανικές ενώσεις. Αντίθετα, το χλώριο, ασπρίζει και ξεθωριάζει τις επιφάνειες μετά από μακροχρόνια χρήση.

Κατά τον καθαρισμό του συστήματος με ενεργό οξυγόνο OXONE D15 θα διαπιστώσετε ότι μεγάλες ποσόσητες σκουρόχρωμης βρωμιάς θα αποβληθούν από το σύστημα. Θα απορήσετε πώς εμπιστευόσασταν τόσο καιρό το νερό σας από άποψη υγιεινής, όταν θα διαπιστώσετε ότι όλη η μάζα του νερού ερχόταν σε επαφή με αυτή τη βρωμιά που έβριθε από μικρόβια!

Σημείωση: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε αυτή η αρχική πλύση και απολύμανση να γίνει με το διάλυμα ιόντων χαλκού νανοτεχνολογίας BLUE MAGIC σε αραίωση 1:10.000, επειδή τα ιόντα χαλκού θα διαλύσουν σε απόλυτο βαθμό τη βιομεμβράνη που έχει αναπτυχθεί μέσα στους σωλήνες. Το OXONE D15 στη συνέχεια, στην τακτική χρήση δεν θα επιτρέψει ξανά το σχηματισμό βιομεμβράνης, η οποία αποτελεί εστία ανάπτυξης μικροβίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media