Κατάργηση των Χημικών Καθαρισμών

με Παράλληλη Εξοικονόμηση Ενεργείας στην Ψύξη και Θέρμανση.

Οι χημικοί καθαρισμοί που γίνονται συνήθως στα ψυκτικά μηχανήματα και στους εναλλάκτες θερμότητας μία φορά το χρόνο κοστίζουν ακριβά και φθείρουν τον εξοπλισμό με τα χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή εμφανίζονται διαρροές. Επιπλέον, ο χημικός καθαρισμός δεν αποτρέπει τη σταδιακή μείωση της απόδοσης των μηχανημάτων, απλά την επαναφέρει στα βέλτιστα επίπεδα, ΑΦΟΥ έχει μειωθεί σε ένα ποσοστό.

Η πρότασή μας, που την έχουμε εφαρμόσει σε πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΜΠ, είναι η εξής: Εγκαθιστούμε έναν δακτύλιο επεξεργασίας νερού MERUS στην ανακυκλοφορία. Αυτό είναι όλο. Χωρίς σύνδεση στο ρεύμα και χωρίς καμία άλλη φροντίδα στη συνέχεια. Ο δακτύλιος μπορεί είτε να αγοραστεί είτε να ενοικιαστεί στο 1/3 του κόστους αγοράς του.

Με τον τρόπο αυτό, η απόδοση του συστήματος παραμένει μόνιμα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο χωρίς σταδιακή φθίνουσα πορεία. Έτσι, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, τόσο στη θέρμανση όσο και στην ψύξη, ανεξάρτητα από το σύστημα που χρησιμοποιείται (λέβητας, πύργος ψύξης, chiller, αντλία θερμότητας, VRV, αερόψυκτο ψυκτικό μηχάνημα, σερπαντίνα ατμού κ.ά.). Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι δεδομένη ούτως ή άλλως. Ομοίως και η καλή συντήρηση και η επιμήκυνση του χρόνου ζωής του εξοπλισμού και των σωληνώσεων, αντλιών, βανών κτλ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τιμές αγοράς για κάποια μεγέθη:
2” Industrial: 1.440 ευρώ
2½” Industrial: 1,710 ευρώ
3” Industrial: 2.000 ευρώ
4” Industrial: 2.600 ευρώ
5” Industrial: 2.940 ευρώ

Η τοποθέτηση γίνεται από δικό μας τεχνικό χωρίς πρόσθετη χρέωση, επειδή είναι πολύ απλή.
Για κτίρια εκτός λεκανοποεδίου Αττικής υπάρχει πρόσθετη χρέωση, αν και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε η τοποθέτηση.

Δείτε μία σχετική περιγραφή εφαρμογής που έχουμε αναρτήσει στο δικτυακό τόπο μας:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Διυλιστήρια, Ασπρόπυργος – Άλατα σε Εναλλάκτη Θερμότητας Νερού – Λαδιού
Και μια άλλη εφαρμογή, που τονίζει ιδιαίτερα το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας (~15%):
CARAVIA BEACH, Ξενοδοχείο, Κως – Αφαίρεση Σκουριάς & Εξοικονόμηση Καυσίμων

Μοιράσου το στα social media