Αφαίρεση Νιτρικών από το Νερό της Ύδρευσης Δήμου
με Αντίστροφη Όσμωση ή Ιοντοεναλλακτικές Ρητίνες

Τον Απρίλιο του2014, ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, δεχτήκαμε μία κλήση από έναν υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος ήθελε να εντάξει στο προεκλογικό του πρόγραμμα τη δαπάνη για την επεξεργασία του νερού μίας περιοχής του δήμου του που είχε κριθεί ως ακατάλληλο για πόσιμο, λόγω της πολύ υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών, που είναι καρκινογόνα.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των νιτρικών, επειδή είναι σε αγροτική περιοχή, όπου χρησιμοποιούνται πολλά λιπάσματα και φυτοφάρμακα (πατήστε εδώ για να δείτε οικολογικές τεχνολογίες που εξαλείφουν αυτά τα προβλήματα). Λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω αύξηση των νιτρικών που προβλέπεται να γίνει στα επόμενα χρόνια από 80mg/lt στα 120mg/lt, στείλαμε την ακόλουθη εκτίμηση κόστους στον υποψήφιο δήμαρχο:

Κύριε …,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 1. Το κόστος της μονάδας αντίστροφης όσμωσης για την αφαίρεση των νιτρικών από το νερό θα είναι περίπου 200.000 ευρώ + ΦΠΑ 23%.
 2. Αν επιλέξουμε τη λύση με τις ιοντοεναλλακτικές ρητίνες το κόστος θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.
 3. Υπολογίστε περίπου +50.000 ευρώ για κατασκευή οικήματος για τη στέγαση της μονάδας και άλλες παράπλευρες δαπάνες που θα χρειαστεί να γίνουν.
 4. Θα χρειαστεί ανάλυση νερού, για να υποβληθεί ακριβής προσφορά.
 5. Αν σας ενδιαφέρει και η εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί να περιλαμβάνει η προσφορά και το προαιρετικό πρόσθετο κόστος για ανάκτηση ενέργειας: η πίεση της αντλίας να κινεί υδροστρόβιλο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι μία απλή μέθοδος εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζεται πλέον σε αρκετά έργα αντίστροφης όσμωσης. Το αρχικό πρόσθετο κόστος της αποσβένεται σχετικά σύντομα και στη συνέχεια θα έχετε μόνο κέρδος.
 6. MAX GROW – Εφαρμογή σε Μονάδες Αντίστροφης Όσμωσης
  Δείτε επίσης αυτή τη σελίδα. Με ένα πρόσθετο κόστος μικρότερο των 3.000 ευρώ και χωρίς κανένα κόστος λειτουργίας και συντήρησης για 25 χρόνια τουλάχιστον, αυτές οι πιστοποιημένες ελληνικής τεχνολογίας συσκευές αυξάνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της επένδυσής σας και μειώνουν το λειτουργικό της κόστος.
 7. Επειδή αναφέρατε ότι η περιοχή σας είναι γεωργική, δείτε επίσης τη σελίδα MAX GROW – Εφαρμογή σε Αγροτικές Καλλιέργειες, στην οποία παρουσιάζονται συνοπτικά τα πολύ σημαντικά οφέλη που έχουν οι αγρότες από την εφαρμογή αυτής της συσκευής στην κεντρική παροχή του δικτύου άρδευσης. Για αναλυτική παρουσίαση αυτών των οφελών, επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας στείλουμε το σχετικό εγχειρίδιο με email.
 8. Για να πληροφορηθείτε άλλες τεχνικές προτάσεις μας που θα σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να δείτε την ενότητα Δήμοι & ΔΕΥΑ.
 9. Για άλλα θέματα που αφορούν την επεξεργασία νερού, που είναι ο τομέας σας, μπορείτε να δείτε τις πιο κάτω ενότητες. Πολλά θέματα εμφανίζονται σε περισσότερες από μία ενότητες. Παρόλα αυτά, έχει ενδιαφέρον η διαφορετική οπτική γωνία μέσα από την οποία παρουσιάζονται κάθε φορά.
  Υδραυλικές Εγκαταστάσεις – ΣΤΠΛ
  Ψύξη – Θέρμανση – Κλιματισμός – ΣΤΠΛ
  Πισίνες, Κολυμβητήρια, Water Parks, Spa, Jacuzzi, Υδρομασάζ κτλ. – ΣΤΠΛ
  Νερό κ.ά. Υγρά – ΠΕ
  Νερό κ.ά. Υγρά – ΤΟΠΠ
  Περιβάλλον & Ενέργεια – ΤΟΠΠ
  Νερό κ.ά. Υγρά
Μοιράσου το στα social media