Μέθοδοι για τη Μείωση των Χημικών σε Πισίνα

Τον Απρίλιο του 2014 ο ιδιοκτήτης ενός αθλητικού κέντρου στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής μάς ζήτησε να του προτείνουμε λύσεις για την εξοικονόμηση χημικών και ταυτόρονα την εξασφάλιση πιο υγιεινού νερού και εν γένιε περιβάλλοντος για τα παιδιά που θα κολυμπούν στις δύο πισίνες που κατασκευάζει αυτήν την εποχή. Η δύο πισίνες θα έχουν κοινό μηχανοστάσιο με δύο ή τρία πολυστρωματικά φίλτρα. Ο συνολικός όγκος νερού θα είναι 800 κυβικά.

Ακολουθεί η παρουσίαση που στείλαμε στον πελάτη μετά από την τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε:

Κύριε …,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης. Σημειώστε ότι οι πιο κάτω τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους.

 1. MAX GROW, ηλεκτρονικές συσκευές επεξεργασίας νερού
  1. Τονίζουμε και πάλι ότι, όσο μεγάλο και αν είναι το μικροβιακό φορτίο και όσο υψηλή και αν είναι η θερμοκρασία, η συσκευή αυτή σίγουρα θα εξασφαλίζει σημαντική μείωση των χημικών σε σύγκριση με την ίδια πισίνα υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες χωρίς τη συσκευή.
  2. Σχετική διαβεβαίωση γνωστού και για την αξιοπιστία του ξενοδόχου από τη Ρόδο, ο οποίος ασχολείται με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια με όλα τα τεχνικά ζητήματα των ξενοδοχείων του, θα βρείτε στη σελίδα: MAX GROW – Εξοικονόμηση Χημικών & Καθαριστικών σε Ξενοδοχείο, σε Πισίνα, Πλυντήριο Ρούχων, Κεντρική Παροχή
  3. Συνολική παρουσίαση των οφελών που προσφέρει αυτή η συσκευή στις πισίνες θα βρείτε στη σελίδα: MAX GROW – Εφαρμογή σε Πισίνες
  4. Το κόστος της συσκευής εξαρτάται από τη διατομή του σωλήνα εισόδου προς το κάθε φίλτρο.
  5. Ο αριθμός των συσκευών που θα απαιτηθούν εξαρτάται από τον αριθμό των φίλτρων. Ο τεχνικός μας σύμβουλος θα αποφασίσει αν χρειάζεται πράγματι μία συσκευή σε κάθε φίλτρο ή μήπως μπορούμε να περιοριστούμε σε μικρότερο αριθμό συσκευών, για λόγους οικονομίας.
  6. Το οικονομικό και ποιοτικό όφελος που θα έχετε σίγουρα αξίζει την επένδυση. Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε αναλυτικά, αν θέλετε, για να αντιληφθείτε όλα τα παράπλευρα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η τοποθέτηση μίας τέτοιας συσκευής στην πισίνα σας.
 2. OXYGENEO, σύστημα ιονισμού και οξυγόνωσης για οικολογικές πισίνες
  1. Συμφωνώ ότι θέλει προσοχή για να μην πρασινίζουν τα μαλλιά και τα τοιχώματα της πισίνας εξαιτίας τυχόν υπερδοσολογίας χαλκού, αν δεν το προσέχει καθημερινά ο συντηρητής σας.
  2. Υπάρχει, όμως, και η απλή έκδοση χωρίς χαλκό και άργυρο, η οποία περιλαμβάνει μόνο την παραγωγή οξυγόνου σε πέντε διαφορετικές μορφές, μία από τις οποίες είναι και το όζον, που, όπως μου είπατε, απαγορεύτηκε πρόσφατα στις πισίνες. Σχετικά με αυτό το θέμα, δείτε τις εξής σελίδες μας:
  3. Αυτό το σύστημα θα σας εξοικονομήσει με βεβαιότητα μεγάλο ποσοστό από το χλώριο που θα χρησιμοποιείτε και θα διατηρεί το νερό διαυγές, καθώς οξειδώνει τις οργανικές ενώσεις και τις χλωραμίνες και άλλα υποπροϊόντα του χλωρίου.
  4. Το κόστος του θα είναι σχετικά χαμηλό. Θα πρέπει να εξετάσουμε τα κοστολόγιά μας για να σας κάνουμε την προσφορά μας για τοποθέτηση σε δύο ή τρία φίλτρα.
 3. OXONE D15 Οξειδωτικό-Απολυμαντικό για Πισίνες σε Σκόνη
  1. Οξειδώνει όλες τις οργανικές ενώσεις και τις χλωραμίνες και τα άλλα υποπρϊόντα του χλωρίου.
  2. Καταργεί το σοκ χλωρίωσης και μειώνει σημαντικά την τακτική χρήση του χλωρίου. Αυτή η μείωση θα συμβεί αυτόματα, εάν έχετε αυτόματο σύστημα μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου και συμπλήρωσης.
  3. Εξαλείφει την άλγη σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  4. Ξεθολώνει άμεσα το νερό.
  5. Επιτρέπεται η κολύμβηση μέσα σε λίγα λεπτά από την εφαρμογή.
  6. Κατανάλωση: 1 κιλό ανά 80 κυβικά κάθε εβδομάδα ή δύο φορές την εβδομάδα (η ρίψη θα γίνεται είτε μόλις θα βλέπετε ότι το νερό πάει να θολώσει είτε βάσει μετρήσεων που θα κάνετε με ειδικό κιτ μέτρησης μονοϋπερθειικού καλίου, που θα σας το προμηθεύσουμε εμείς).
 4. Βιολογικό Υλικό για Αγροτικές Καλλιέργειες, Πισίνες και άλλες εφαρμογές
  1. Για αυτήν την εφαρμογή θα πρέπει να μιλήσετε με τον περιβαλλοντολόγο της εταιρείας μας.
  2. Εκείνος θα σας πει κατά πόσο επιτρέπεται η χρήση αυτών των βακτηρίων από τον ΕΟΦ και αν είναι συμβατή αυτή η λύση με το χλώριο. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι στο εξωτερικό έχουν γίνει πολλές εφαρμογές και σε δημόσιες πισίνες.
 5. PENETRON σύστημα στεγανοποίησης σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων
  1. Είναι το μοναδικό σύστημα που στεγανοποιεί ολόκληρο το πάχος των τοιχίων και του πυθμένα, διατηρώντας έτσι και τον μεταλλικό οπλισμό εντελώς στεγνό, ώστε να μην οξειδώνεται.
  2. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον τοίχο του μηχανοστασίου, για την αποφυγή διαρροών από την πισίνα προς το μηχανοστάσιο (συγκράτηση αρνητικής πίεσης).
  3. Αν δεν είχατε κάνει ήδη στεγανοποίηση στο εσωτερικό της πισίνας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και από εκείνη την πλευρά, σε όλα τα τοιχία και τον πυθμένα της πισίνας.
  4. Γενικά αντιμετωπίζει άριστα θετικές και αρνητικές πιέσεις και θεραπεύει άμεσα διαρροές.
  5. Είναι self-cure, δηλαδή όπου εφαρμοστεί στεγανοποιεί αυτόματα όποια καινούργια ρωγμή μπορεί να παρουσιαστεί για πολλές δεκαετίες, επειδή παραμένει ανανεργό μέσα στη μάζα του σκυροδέματος και ενεργοποιείται ξανά μόλις έρθει σε επαφή με υγρασία.
  6. Η εφαρμογή γίνεται απαραίτητα από δικό μας εξειδικευμένο συνεργείο, που ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Αμερικάνου κατασκευαστή, προκειμένου να έχουμε πάντα εγγυημένο αποτέλεσμα.
 6. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΙΝΕΣ:
  Μπορείτε, αν θέλετε, να μελετήσετε τα θέματα αυτής της ενότητας:
  Τεχνικές Εταιρείες Επεξεργασίας Νερού & Αποβλήτων, Κολυμβητικών Δεξαμενών, Spa, Jacuzzi, Υδρομασάζ,
  τα οποία είναι τα εξής:

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media