Προσφορά Συστήματος LEGIONCARE-S για την
Αντιμετώπιση
της Λεγεωνέλλας σε Μικρό Ξενοδοχείο

Ο τεχνικός υπεύθυνος μίας μικρής σχετικά ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη επικοινώνησε μαζί μας και μας ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης. Αρχικά του προσφέραμε το σύστημα LEGIONCARE, όμως ήταν αρκετά ακριβό για την οικονομική δυνατότητα του πελάτη. Με αφορμή αυτή τη ζήτηση, αλλά και μερικές ακόμα πρόσφατες ζητήσεις μικρών ξενοδοχείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας, μιλήσαμε με τον Έλληνα σχεδιαστή των συστημάτων LEGIONCARE και του ζητήσαμε να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα καλύπτει καταναλώσεις έως 50 κυβικά την ημέρα και θα είναι πολύ πιο οικονομικό από το μεγάλο σύστημα.

Πράγματι, ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε σύντομα και ενημερώσαμε προφορικά τον πελάτη για αυτήν την καινούργια εξέλιξη. Στη συνέχεια επιβεβαιώσαμε και γραπτά αυτήν την πληροφορία:

“Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας επιβεβαιώνω πιο κάτω τα όσα είπαμε:

 1. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑΣ:
  1. Ο νέος τύπος LEGIONCARE-S για καταναλώσεις μέχρι 50 κυβικών την ημέρα θα καλύψει απόλυτα τη μονάδα σας.
  2. Τιμή: 6.800€ + ΦΠΑ.
  3. Χημικός καθαρισμός ηλεκτροδίων: προαιρετικά, για μεγαλύτερη ευκολία 1.280€ + ΦΠΑ
  4. Κόστος υλικών και εργασίας για την εγκατάσταση: 1.600€ + ΦΠΑ
 2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ:
  1. Για να έχουμε λιγότερες επικαθίσεις στα ηλεκτρόδια, αλλά και σε ολόκληρη την υδραυλική εγκατάσταση.
  2. Ένας δακτύλιος MERUS 2″ ΒΙΟ industrial θα μπει στην ανακυκλοφορία, πριν από το θάλαμο του LEGIONCARE.
  3. Τιμή: 1.730€ + ΦΠΑ
  4. Συσκευή ALPHA DYNAMICS: Για την προστασία των δακτυλίων MERUS από τυχόν αποφόρτισή τους
   Τιμή: 139 Ευρώ + ΦΠΑ
 3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ
  1. Την συνιστούμε έτσι κι αλλιώς σε όλα τα ξενοδοχεία.
  2. Όταν υπάρχει το LEGIONCARE, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να την προτείνουμε, επειδή το νερό εμπλουτίζεται με μεταλλικά ιόντα χαλκού και αργύρου, και αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να εντείνει τα φαινόμενα διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης.
  3. Για κτίριο 2500 τ.μ. θα χρειαστούν δύο συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR, τύπος Α9 PLUS
  4. Εξάρτημα γείωσης: από τιτάνιο.
  5. Συνολική αξία δύο συσκευών: 600€ + ΦΠΑ (ειδική τιμή λόγω της συνολικής παραγγελίας)”

Στη συνέχεια, ο τεχνικός υπεύθυνος μας έστειλε την εξής ενημέρωση με τις πιο κάτω ερωτήσεις:

“Είμαστε κοντά στο να επιλέξουμε το σύστημα αλλά έχουμε δύο ακόμη ερωτήσεις:

 • Εάν η λειτουργία της αντλίας πρέπει είναι συνεχής (24h) η διακοπτόμενη πχ 12h την ημέρα.
 • Ποτέ κατά την γνώμη σας θα χρειαστούν αντικατάσταση η πλάκες και πόσο θα μας κοστίσει.”

Απαντήσαμε ως εξής:

“1. Η αντλία θα πρέπει να λειτουργεί όσες ώρες χρειάζεται προκειμένου να πετυχαίνουμε σταθερά τη συγκέντρωση ιόντων χαλκού μεταξύ 0,3 και 0,5ppm. Αυτό είναι κάτι που θα το δείτε στην πράξη, κάνοντας κάποιες δοκιμές και μετρώντας τη συγκέντρωση του χαλκού με ένα ειδικό τεστ που θα σας παραδώσουμε μαζί με τη συσκευή. Συνήθως οι απαιτούμενες ώρες ανά ημέρα είναι αρκετά λιγότερες από 12.

Σε περιόδους αιχμής, όταν έχουμε μεγαλύτερη κατανάλωση νερού, τότε συνήθως χρειάζεται αύξηση των ωρών λειτουργίας, για να προλαβαίνει το σύστημα να δίνει επαρκή ποσότητα ιόντων χαλκού. Όμως, αυτό δεν είναι καθόλου κρίσιμης σημασίας, επειδή έτσι κι αλλιώς το δίκτυο θα παραμείνει απολυμασμένο, ακόμα και αν μείνει χωρίς καθόλου χαλκό για έναν ολόκληρο μήνα. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που το συνιστούμε να γίνεται σκόπιμα μία φορά το χρόνο, για  να μην πάθει ανοσία στον άργυρο η λεγεωνέλλα.

(Η συγκέντρωση που μετράμε με το τεστ αφορά το χαλκό. Η συγκέντρωση του αργύρου είναι πάντα περίπου στο 1/10 του χαλκού, επειδή έτσι έχει σχεδιαστεί το σύστημα. Ο χαλκός καταστρέφει το βιοϋμένιο που υπάρχει σε ολόκληρο το δίκτυο, μέσα στο οποίο είναι κρυμμένη η λεγεωνέλλα, και στη συνέχεια ο άργυρος επιτίθεται στα κύτταρα της λεγεωνέλλας και τα εξολοθρεύει. Το ίδιο ισχύει και με τα κύτταρα άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.)

2. Ο χρόνος αντικατάστασης εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από πέντε χρόνια, ίσως και δέκα. Έτσι έχει δείξει να συμβαίνει μέχρι τώρα με τα συστήματα που έχουμε εγκαταστήσει εδώ και επτά χρόνια. Δεν έχουμε κάνει ακόμα καμία αντικατάσταση ηλεκτροδίων. Το κόστος τους θα είναι περίπου στις 4.000 ευρώ σε σημερινές τιμές. Δηλαδή, το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του συστήματος αφορά τα ηλεκτρόδια.”

____________________________________________

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Μία οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα της λεγεωνέλλας, με πολύ χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης, παρουσιάζεται σε αυτή τη σελίδα. Προτείνουμε να τη μελετήσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εξετάσουμε μαζί ποια είναι η ιδανική λύση για τις δικές σας εγκαταστάσεις.

Μοιράσου το στα social media