Σύγκριση του Συστήματος LEGIONCARE
με τα Συστήματα Παραγωγής Υποχλωριώδους Οξέως

Το πιο κάτω κείμενο εστάλη σε ξενοδόχο που έλαβε την προσφορά μας για το σύστημα LEGIONCARE για την καταπολέμηση της λεγεωνέλλας στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του, αλλά βρήκε στο διαδίκτυο μία αρκετά πιο φθηνή λύση που βασίζεται στην παραγωγή και έκλυση μέσα στο νερό υποχλωριώδους οξέως. Η προσπάθειά μας είναι να τον αποτρέψουμε από αυτήν την επιλογή, επειδή γνωρίζουμε ότι το χλώριο, σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει.

Κύριε … ,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε ότι κάναμε την αναζήτηση που μας είπατε στο διαδίκτυο και καταλήξαμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα παράγει 500 ppm χλώριο, το οποίο:

  1. Καταστρέφεται με τη θερμοκρασία, πριν προλάβει να εξαλείψει το βιοϋμένιο και να εξοντώσει το βακτήριο της λεγεωνέλλας ολοκληρωτικά. Ο χαλκός και ο άργυρος δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, φυσικά.
  2. Διαβρώνει τις σωληνώσεις (ιδίως τις χαλύβδινες όπως είναι οι δικές σας), ενώ τα ιόντα χαλκού και αργύρου δεν έχουν καμία διαβρωτική δράση, ιδίως αν υπάρχει και η προστασία των συσκευών STOPCOR που σας προσφέραμε κατά της ηλεκτρόλυσης (για τη διάβρωση εξαιτίας του χλωρίου οι συσκευές αυτές δεν θα προσφέρουν απόλυτη προστασία, ενώ, αντίθετα, για τη διάβρωση που πιθανόν θα μπορούσε να προκληθεί από τα θετικά φορτισμένα ιόντα η προστασία που παρέχουν είναι απόλυτη).
  3. Δεν μπορεί να εξαπλώσει τη δράση του στα “τυφλά” σημεία του δικτύου, δηλαδή στα σημεία όπου για πολλές ημέρες δεν γίνεται καμία κατανάλωση και το νερό παραμένει στάσιμο μέσα στους σωλήνες. Αντίθετα, τα ιόντα χαλκού και αργύρου, χάρη στο θετικό φορτίο τους αλληλοαπωθούνται και διασπείρονται ομοιόμορφα παντού μέσα στο δίκτυο, ανεξάρτητα αν υπάρχει ροή νερού ή όχι.
  4. Περισσότερα σημεία σύγκρισης των δύο μεθόδων θα μπορέσετε να βρείτε στη σελίδα:
    LEGIONCARE – Αποτελεσματικότητα και Πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων

Στο διαδίκτυο θα βρείτε σχετικές πληροφορίες, που επιβεβαιώνουν ιδίως τον δεύτερο και τον τρίτο ισχυρισμό μας. Σχετικά με τον πρώτο ισχυρισμό, παρατήρησα με μία αναζήτηση που έκανα ότι δεν αναφέρεται εμφανώς αυτό το σοβαρό μειονέκτημα του χλωρίου, ίσως επειδή υπάρχουν συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το χλώριο στις θερμοκρασίες του ζεστού νερού χρήσης δεν μπορεί να είναι αποδοτικό.

Για ένα ξενοδοχείο με 33 διαμερίσματα, όπως το δικό σας, θεωρούμε ότι η λύση που σας προτείνουμε είναι η ιδανική. Λόγω της σχετικά μικρής έκτασης του δικτύου, η απολύμανση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.. Μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα της τιμής και του τρόπου πληρωμής, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική μέθοδο, που είναι το LEGIONCARE.

Κοινοποιούμε το παρόν μύνημα στον κύριο … , που είναι ο σχεδιαστής και κατασκευαστής του συστήματος και εξαιρετικός συνεργάτης μας, με τη βοήθεια του οποίου έχουμε δώσει οριστική λύση σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία, μαιευτήρια κτλ. στο πρόβλημα της λεγεωνέλλας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στα τηλέφωνα … , για να του ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώστε ότι ο κύριος … κατέληξε στο σχεδιασμό του συστήματος LEGIONCARE, αφού μελέτησε στην πράξη πολλά συστήματα του εξωτερικού και εντόπισε τις σοβαρές παραλείψεις τους. Έτσι, μπορούμε σήμερα να υπερηφανευόμαστε ότι η Ελλάδα διαθέτει την κορυφαία λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λεγεωνέλλας.

Όσο αφορά το θέμα της τιμής, σημειώστε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αφορά τα ηλεκτρόδια του αργύρου, που ζυγίζουν αρκετά κιλά και έχουν πολύ υψηλό κόστος αγοράς. Χωρίς όμως την επαρκή ποσότητα αργύρου δεν θα είχαμε τόσο απόλυτη λύση. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι πελάτες μας διαπίστωσαν σχεδόν μηδενισμό της λεγεωνέλλας, όταν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 500 μονάδες. Οι ίδιοι αυτοί πελάτες, πριν από την τοποθέτηση του LEGIONCARE είχαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες μονάδες και απειλούνταν με κλείσιμο της επιχείρησής τους.

Ελπίζουμε με τα παραπάνω να σας βοηθήσαμε να καταλήξετε στη σωστή απόφαση, προς όφελος της επιχείρησής σας και των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media