Φίλτρανση και Επεξεργασία Θαλασσινού Νερού Γεώτρησης
για Χρήση σε Αντίστροφη Όσμωση

Τον Μάιο του 2014 ένας γεωλόγος που συνεργάζεται με έναν Δήμο στην Πελοπόννησο μας ζήτησε να του υποβάλουμε μία αρχική πρόταση για τη φίλτρανση και επεξεργασία του νερού τεσσάρων γεωτρήσεων θαλασσινού νερού, το οποίο θα προορίζεται για αφαλάτωση με αντίστροφη όσμωση και διάθεση σε δίκτυα ύδρευσης του δήμου.

Κύριε …,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης για τους πελάτες σας:

 1. CENTRIFUGAL SEPARATOR για 4 γεωτρήσεις των 60 κυβικών ανά ώρα:
  Για το θαλασσινό νερό κατά κανόνα συνιστάται ο ανοξείδωτος τύπος, που είναι πολύ πιο ακριβός, όπως θα δείτε στον τιμοκατάλογο που βρίσκεται στην πιο πάνω σελίδα. Συγκεκριμένα, ο τύπος SCV3365D κοστίζει 2.880€ + ΦΠΑ αν είναι χαλύβδινο και 7.200€ ή 8.650€ + ΦΠΑ αν είναι ανοξείδωτο.
 2. STOPCOR αντιδιαβρωτική προστασία:
  Επειδή η διαφορά τιμής ανάμεσα στο χαλύβδινο και το ανοξείδωτο φίλτρο είναι τεράστια, εναλλακτικά προτείνουμε την επιλογή του χαλύβδινου τύπου μαζί με καθοδική προστασία του φίλτρου (αλλά και ολόκληρης της εγκατάστασης, σωληνώσεις και υποβρύχια αντλία) με μία συσκευή STOPCOR PLUS τύπος Α9 με αγκύριο γείωσης από τιτάνιο, κόστους 390€ + ΦΠΑ, το οποίο αντικαθίσταται κάθε 3 περίπου χρόνια: Συντήρηση και Αντικατάσταση των Συσκευών STOPCOR.
 3. MAX GROW προστασία της υποβρύχιας αντλίας και του δικτύου από τα άλατα και τη διάβρωση:
  Αυτή η ηλεκτρονική συσκευή, ελληνικής τεχνολογίας, διατίθεται και σε μικρό μέγεθος, ειδικά σχεδιασμένη για τοποθέτηση στην αναρρόφηση της υποβρύχιας αντλίας σε γεωτρήσεις μέσα σε στεγανό περίβλημα. Η τιμή εξαρτάται από τη διατομή του σωλήνα της αναρρόφησης. Εξασφαλίζει την προστασία της αντλίας από τη διάβρωση και από τις επικαθίσεις αλάτων, οι οποίες (επικαθίσεις) αποκλείονται και σε ολόκληρο το δίκτυο σωληνώσεων χάρη στην επίδραση των υπερήχων και του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού πεδίου που εκπέμπει αυτή η συσκευή.
 4. Αφαλάτωση Νερού με Αντίστροφη Όσμωση:
  Αν σας ενδιαφέρει, μπορούμε να σας υποβάλουμε την προσφορά μας για την πλήρη μονάδα αφαλάτωσης που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε, για την επεξεργασία 60 κυβικών ανά ώρα, σε 4 διαφορετικά σημεία του δήμου σας.
 5. MAX GROW προστασία των μεμβρανών και βελτίωση της απόδοσης των μονάδων αντίστροφης όσμωσης:
  Οι συσκευές που αναφέραμε και πιο πάνω προσφέρουν επίσης και αυτό το σημαντικό όφελος, όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα MAX GROW – Εφαρμογή σε Μονάδες Αντίστροφης Όσμωσης. Ίσως χρειαστεί και μία δεύτερη συσκευή στην αναρρόφηση της αφαλάτωσης για αυτό το σκοπό, ίσως όμως και να αρκεί η μία συσκευή που θα τοποθετηθεί στην αναρρόφηση της υποβρύχιας αντλίας.
 6. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ:
  Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για ανάκτηση ενέργειας από την υψηλή πίεση του νερού που απαιτείται για την τροφοδοσία του προς τις μεμβράνες και μετατροπή αυτής της ενέργειας σε ηλεκτρική, ώστε να τροφοδοτείται η μονάδα αντίστροφης όσμωσης εν μέρει με την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται μέσω αυτής της ανάκτησης ενέργειας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να επιτύχει σημαντικά ποσοστά εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.
  Θα χρειαστεί να μιλήσετε με τους μηχανικούς μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ανάκτσης ενέργειας.
  Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε κάποια νούμερα από μία πρόσφατη προσφορά μας για μονάδα αφαλάτωσης 105 κυβικών θαλασσινού νερού ανά ημέρα:
  Τιμή με την εγκατάσταση για σύστημα χωρίς ανάκτηση ενέργειας: 80.000€ + ΦΠΑ ή
  Τιμή με την εγκατάσταση για σύστημα με ανάκτηση ενέργειας: 106.000€ + ΦΠΑ
  Ενημέρωση για διαφορά κόστους ανάκτησης ενέργειας: Σας παρουσιάζουμε τους υπολογισμούς για το θέμα του εάν συμφέρει έναν οικισμό με κατανάλωση 12.000 κυβικά τον χρόνο να αποσβέσει ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας.
  Χωρίς ανάκτηση ενεργείας:
  Συνολική κατανάλωση ενέργειας του συστήματος σε KW: 25.1
  KW ανά m3 παραγόμενου αφαλατωμένου νερού: 6,03
  Με ανάκτηση ενέργειας:
  Μειωμένη συνολική κατανάλωση ενέργειας του συστήματος σε KW: 11.6
  POWER SAVING (KW): 13.5
  ANNUAL POWER COST SAVING (Euro/year): 16.390
  KW ανά m3 παραγόμενου αφαλατωμένου νερού: 2,79
 7. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ:
  Προτείνω να δείτε τις εξής σελίδες και ενότητες για ενημέρωσή σας:
  Γραφεία Μελετών
  Τεχνικές Εταιρείες Κατασκευών, Λειτουργίας & Συντηρήσεων
  WBM Weimarer Boden-Mörtel, εδαφοκονίαμα που καταργεί τους δονητές
  Τα Συνήθη Τεχνικά Προβλήματα και οι Λύσεις τους (ΣΤΠΛ)
  Τεχνικές και Οικονομικές Προτάσεις προς Πελάτες (ΤΟΠΠ)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τα έργα σας και τις εγκαταστάσεις των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media