Φίλτρανση Νερού με Κοκκινόχωμα
Εξαιτίας Συχνών Έργων στο Δίκτυο Ύδρευσης

Τον Ιανουάριο του 2014 ένας  ξενοδόχος μάς ζήτησε λύση για το πρόβλημα του χώματος που περιστασιακά εμφανίζεται στο νερό του ξενοδοχείου του. Μετά από συζήτηση μαζί του και εξέταση όλων των πιθανών λύσεων, καταλήξαμε στην πιο κάτω πρόταση:

Προς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ …

Κύριε … ,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ:
  Καταλήξαμε ότι ο πιο κατάλληλος τύπος, και πιο οικονομικός είναι το CENTRIFUGAL SEPARATOR Βελγίου, που αντέχει με βεβαιότητα την πίεση των 10 bar του δικτύου σας και απομακρύνει όλα τα σωματίδια που είναι μεγαλύτερα από 20 μικρά. Η υψηλή πίεση του δικτύου σας αποτελεί πλεονέκτημα για τη λειτουργία αυτού του φίλτρου, επειδή η φυγοκέντριση γίνεται καλύτερα όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση.
  Η τιμή του φίλτρου της 1″ είναι 840€ + ΦΠΑ.
  Όπως συμφωνήσαμε, θα συνδέσετε εσείς χρονοδιακόπτη και ηλεκτροβάνα στην απορροή στο κάτω μέρος του φίλτρου, για να καθαρίζει αυτόματα, χωρίς να ασχολείστε.
 2. ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ:
  Μας αναφέρατε ότι η παροδική σκληρότητα είναι 28 γερμανικοί βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε αρκετά προβλήματα με τα άλατα. Προτείνουμε τη λύση των δακτυλίων MERUS που είναι δοκιμασμένοι σε εκατοντάδες εφαρμογές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλές Ξενοδοχειακές εφαρμογές (αν τις μελετήσετε, θα δείτε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα εκεί).
  Για την κεντρική παροχή θα χρειαστείτε έναν δακτύλιο 1″ industrial, που κοστίζει 960€ + ΦΠΑ.
  Και ο απλός τύπος, όμως, θα είναι επαρκής για τη μικρή κατανάλωση νερού των 10 κυβικών ανά ημέρα που έχετε στο ξενοδοχείο σας.
  Επίσης, στην επιστροφή του ζεστού νερού χρήσης, μπορεί να τοποθετηθεί ένας δακτύλιος, μετά τον κυκλοφορητή (αν έχετε boiler με κυκλοφορητή και όχι μόνο ηλιακά ανοικτού τύπου).
  Δείτε τη σελίδα Τιμοκατάλογος, Μεγέθη, Τύποι, Απόδοση, Τρόποι Συνεργασίας (Πώληση ή Ενοικίαση) για περισσότερες πληροφορίες.
 3. ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΟΞΕΙΔΩΣΗ:
  Επειδή η αγωγιμότητα είναι 830μS/cm, υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης εξαιτίας των ελεύθερων χλωριόντων, που εντείνουν τα φαινόμενα ηλεκτρόλυσης και χημικής οξείδωσης. Προτείνουμε την τοποθέτηση δύο συσκευών καθοδικής προστασίας STOPCOR, τύπος A9 PLUS, με εξάρτημα γείωσης από τιτάνιο, για την ολοκληρωμένη προστασίας ολόκληρης της υδραυλικής εγκατάστασης της μονάδας σας, βάσει του μεγέθους που βλέπουμε στη σελίδα http://www.armonia-matala.com/en/hotel/Armonia_matala_en.html.
  Το κόστος των δύο αυτών συσκευών είναι 780€ + ΦΠΑ.
  Χρόνος αντικατάστασης: 3-5 έτη.
 4. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΣΑΣ:
  Αν θέλετε, μπορείτε να μελετήσετε τη σελίδα: Μετατροπή Πισίνας σε Οικολογική. Όπως θα δείτε και στην εισαγωγή αυτής της σελίδας, με την κατάλληλη διαφήμιση της πληροφορίας ότι το ξενοδοχείο σας διαθέτει οικολογική πισίνα χωρίς χημικά, μπορείτε να προσελκύσετε μεγάλο αριθμό πελατών, οι οποίοι απεχθάνονται το χλώριο και ψάχνουν πάντα για ξενοδοχεία με οικολογικές πισίνες (σύμφωνα με στατιστικές αυτοί είναι περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό στην Ευρώπη!).
 5. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ – ΑΠΟΦΥΓΗ ΒΑΨΙΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ:
  Δείτε τη σελίδα Προστασία των Βαμμένων Τοίχων και Άλλων Επιφανειών στα Ξενοδοχεία. Μπορούμε να σας εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα που ξοδεύετε κάθε χρόνο, και πολύ άγχος, με μία πολύ απλή λύση, που θα τη βρείτε σε αυτή τη σελίδα.
 6. ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
  Δείτε στην ενότητα Ξενοδοχεία αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες και συμφέρουσες προτάσεις μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media