Καθαρισμός Ψυκτικού Κυκλώματος από Κατάλοιπα Διαρροής Λαδιού
και Πρόληψη για την Αποφυγή Παρόμοιων Προβλημάτων Μελλοντικά

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 μία βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που πριν τρία χρόνια είχε εγκαταστήσει μία συσκευή καθοδικής προστασίας STOPCOR PLUS τύπος Α7 στο ψυγείο μίας μεγάλης δεκαεξακύλινδρης μηχανής εσωτερικής καύσης, μας ενημέρωσε ότι το ψυγείο τρύπησε και πέρασε λάδι μέσα στο υδατικό διάλυμα του ψυκτικού υγρού, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τώρα επικάθιση λαδιού σε ολόκληρο το ψυκτικό κύκλωμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει σχηματιστεί μία λάσπη που έχει κολλήσει στα τοιχώματα των σωλήνων. Αλουμίνιο, μαντέμι και σίδηρος είναι τα μέταλλα που συμμετέχουν στο δίκτυο. Η χωρητικότητα του δικτύου είναι 550 λίτρα.

Εξηγήσαμε στον πελάτη ότι το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και διορθωτικά (με καθαρισμό της εγκατάστασης) και προληπτικά (με ενίσχυση και τακτική επίβλεψη της καθοδικής προστασίας που είχαμε εφαρμόσει). Μετά από σύντομη έρευνα, το ίδιο απόγευμα του στείλαμε την εξής τεχνική και οικονομική προσφορά:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας προτείνουμε τα εξής:

Α. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με χρήση του ενός από τα δύο υλικά που αναφέρονται στη σελίδα Χημικός Καθαρισμός Υδραυλικών Εγκαταστάσεωναπό Λάδια, Λίπη, Γράσα, Πίσσα κτλ. που αναρτήσαμε σήμερα στο δικτυακό τόπο μας, για την ενημέρωσή σας. Τα δύο προϊόντα που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα είναι τα εξής:

 • OIL REMOVER – S, Ισχυρό Αλκαλικό Υγρό, Καθαριστικό για Λάδια, Γράσα, Πίσσα κ.ά. Ρύπους
  Αλκαλικό υγρό προϊόν που γαλακτοποιείται κατά τη χρήση του. Περιέχει διαλύτες, γαλακτοματοποιητές, αντιδιαβρωτικά πρόσθετα και επιφανειοδραστικές ουσίες, που εξασφαλίζουν ταχεία, εύκολη και αποτελεσματική απολίπανση των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα δεν διαβρώνει τις επιφάνειες.
  Τιμή συσκευασίας των 30 λίτρων:
  OIL REMOVER-S: …€
  OIL REMOVER-S ODORLESS: …€
  Θα χρειαστείτε 8 συσκευασίες από όποιο από τα δύο επιλέξετε.
 • POWER CLEANER A, Αλκαλικό Καθαριστικό για Απομάκρυνση Λαδιών από Επιφάνειες, Σωληνώσεις και Μηχανήματα
  Αλκαλικό (βασικό) καθαριστικό για την καθημερινή φροντίδα επιφανειών που αντέχουν στην επαφή με αλκαλικά καθαριστικά. Είναι ιδανικό για κεραμικές και μεταλλικές επιφάνειες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ακόμα και για την απομάκρυνση σκληρυμένων επικαθίσεων από λάδια, λίπη, γράσα κτλ.
  Τιμή συσκευασίας των 11 κιλών: …€
  Θα χρειαστείτε 22 συσκευασίες.
 • Θα επιλέξετε εσείς όποιο από τα πιο πάνω υλικά προτιμάτε, αφού διαβάσετε τις αντίστοιχες σελίδες και συγκρίνετε τα κοστολόγιά τους. Το πρώτο είναι ελληνικό και το δεύτερο είναι γερμανικό.

Παρατηρήσεις:                                                   

 • Οι πιο πάνω ποσότητες είναι για τον καθαρισμό κυκλώματος χωρητικότητας 550 λίτρων.
 • Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται ΦΠΑ και έξοδα αποστολής.
 • Η πληρωμή θα γίνει 100% μετρητά προκαταβολή με κατάθεση σε λογαριασμό μας.
 • Χρόνος παράδοσης: 1-2 ημέρες από την πληρωμή.
 • Ισχύς προσφοράς: 3 μήνες.

Β. ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ

Η συσκευή STOPCOR PLUS τύπος Α7, που είχατε τοποθετήσει το 2011, χρειάστηκε επισκευή το 2013 λόγω διάβρωσης της γείωσης, που είχε κοπεί εξαιτίας του έντονου φαινομένου της ηλεκτρόλυσης. Η επισκευή ήταν μία προσωρινή λύση. Όταν κόβεται η γείωση, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή κοντεύει να εξαντληθεί. Αν τη μετρήσετε με ένα βολτόμετρο, θα δείτε ότι η τάση της έχει πέσει κάτω από την τιμή του 1V που είναι το όριο κάτω από το οποίο η προστασία παύει να είναι ολοκληρωτική.
Θα πρέπει, συνεπώς, η υπάρχουσα συσκευή να αντικατασταθεί με δύο συσκευές, τύπος Α9 αυτή τη φορά, επειδή το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης είναι έντονο στην εγκατάστασή σας. Δείτε σχετικά και τη σελίδα: Φαινόμενο Pitting, Τοπική Διάβρωση και Τρυπήματα σε Χαλκό και Ανοξείδωτο Χάλυβα.
Οι δύο αυτές συσκευές θα τοποθετηθούν σε παράλληλη σύνδεση, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ένταση ρεύματος προστασίας.
Προσοχή: Να ελέγχετε την τάση των συσκευών κάθε εξάμηνο, σύμφωνα με τις οδηγίες για τη Συντήρηση και Αντικατάσταση των Συσκευών STOPCOR.
Το κόστος των 2 προτεινόμενων συσκευών STOPCOR PLUS τύπος Α9 είναι: …€

Παρατηρήσεις:

 • Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται ΦΠΑ και έξοδα αποστολής.
 • Η πληρωμή θα γίνει 100% μετρητά προκαταβολή με κατάθεση σε λογαριασμό μας.
 • Χρόνος παράδοσης: 1-2 ημέρες από την πληρωμή.
 • Ισχύς προσφοράς: 3 μήνες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media