Καθαρισμός και Προστασία Λέβητα
και Κυκλώματος Θέρμανσης σε Πολυκατοικία

Τον Μάιο του 2014 δεχθήκαμε μία κλήση από έναν ένοικο μίας πολυκατοικίας, η οποία έχει πάρει την απόφαση να βάλει φυσικό αέριο. Οι μισοί από τους ενοίκους υποστηρίζουν ότι, για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα με το φυσικό αέριο, θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του παλαιού λέβητα, επειδή σίγουρα θα έχει πιάσει λεβητόλιθο. Οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να γίνει ένας καθαρισμός του παλιού λέβητα με ένα λογικό κόστος, ώστε να μην μπουν άδικα στο έξοδο της αντικατάστασης.

Ο κύριος που μας κάλεσε ανήκει στη δεύτερη κατηγορία ενοίκων. Μετά από την τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε, κατά την οποία εξετάσαμε όλες τις δυνατότητες, στείλαμε με email την ακόλουθη προσφορά, με την οποία καλύπτουμε ολόκληρη την εγκατάσταση και όχι μόνο το λέβητα. Δηλαδή, ο καθαρισμός από τις υπάρχουσες επικαθίσεις αλάτων και η προστασία από μελλοντικές επικαθίσεις και διαβρώσεις θα αφορά ολόκληρη την εγκατάσταση και όχι μόνο το λέβητα.

Ακολουθεί το κείμενο που στείλαμε στον πελάτη:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνω πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτω κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο της διαχείρισης και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΒΗΤΑ, ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ:
  Για λέβητα 290.000 Kcal απαιτούνται 10 δοχεία του λίτρου BOILER CLEANER συνολικής αξίας 265€.
  Για την αποφυγή διαρροών εξαιτίας της απομάκρυνσης των αλάτων: 3 δοχεία 4 λίτρων BOILER LIQUID συνολικής αξίας 200€.
  Προαιρετικά μπορεί να γίνει μετά από λίγες μέρες κένωση του δικτύου και ξανά πλήρωση, με την προσθήκη των δύο αυτών υλικών ξανά, για προληπτικούς λόγους.
 2. ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΑΛΑΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  Θα απαιτηθούν μερικές συσκευές STOPCOR PLUS τύπος Α9 με αγκύριο γείωσης από τιτάνιο. Μία συσκευή ανά 1.000 τ.μ. ορόφων κατά κανόνα αρκεί. Τιμή τεμαχίου: 440€
  Κόστος αντικατάστασης: Το ίδιο ποσό κάθε τρία χρόνια περίπου – δείτε τη σελίδα:
  Συντήρηση και Αντικατάσταση των Συσκευών STOPCOR
  Σχετικά με την αντικαθαλατωτική δράση των συσκευών αυτών, που είναι η δευτερεύουσα δράση τους μετά την καθοδική-αντιδιαβρωτική προστοσία που είναι η πρωτεύουσα δράση τους, δείτε τη σελίδα:

  STOPCOR, Ηλεκτροχημική Προστασία από τις Επικαθίσεις Αλάτων
 3. Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
 4. Η εφαρμογή των πιο πάνω υλικών θα γίνει είτε από δικό σας υδραυλικό είτε από δικό μας, με μία λογική πρόσθετη χρέωση.
 5. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΑΣ:
  Έχουμε μεγάλη εμπειρία και εφαρμόζουμε καινοτόμες μεθόδους σε θέματα μονώσεων υγρασίας και θερμότητας σε ταράτσες, τοίχους, υπόγεια κτλ., σε θέματα αποχετεύσεων και άλλα, που θα τα βρείτε όλα στη σελίδα Ιδιοκτήτες Κτιρίων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media