Γραπτές Οδηγίες Εφαρμογής Αντισκωριακών Υλικών στον Εργολάβο μας

Αφού στείλαμε στον πελάτη μας γραπτή πρόταση με θέμα Καθαρισμός, Βαφή και Καθοδική Προστασία Εγκατάστασης Διακίνησης Καυσίμων, στείλαμε δείγματα των υλικών βαφής στον τοπικό εργολάβο μας, ο οποίος ανέλαβε να φτιάξει κάποια δοκίμια πριν κάνει τη δοκιμαστική εφαρμογή στην εγκατάσταση του πελάτη, για να καταλήξει στην καλύτερη λύση από τεχνική και οικονομική άποψη. Παράλληλα με την αποστολή των δειγμάτων, του στείλαμε και τις εξής οδηγίες με email:

Κύριε …,

Μετά από συζήτηση με τον χημικό μας, καταλήξαμε ότι θα είναι καλό να κάνετε τα εξής δοκίμια πριν πατε στον πελάτη για να τους βάψετε ένα γεμιστήριο, που είναι λίγα τ.μ. η επιφάνειά του και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, και άρα θα χρησιμεύσει ως αντιπροσωπευτικό δείγμα των υψηλών αντοχών των υλικών μας στις χειρότερες δυνατέ συνθήκες αλμύρας και υγρασίας:

 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ
  1. Καταρχήν, θα γίνει υδροβολή με πιεστικό μηχάνημα, χωρίς να φύγει εντελώς όλη η σκουριά.
  2. Θέλουμε να φύγει μόνο η σαθρή σκουριά, και μαζί η αλμύρα, χώματα από τη λασποβροχή και άλλοι ρύποι.
  3. Πάντως, και στα σημεία όπου θα φύγει όλη η σκουριά, δεν θα έχουμε ούτε εκεί πρόβλημα, επειδή ο μετατροπέας σκουριάς λειτουργεί και σαν αστάρι όταν εφαρμόζεται επάνω σε καθαρό μέταλλο, και μπορεί να δεχθεί την τελική βαφή.
  4. Η επιφάνεια θα πρέπει να στεγνώσει καλά μετά την υδροβολή, ώστε ο μετατροπέας σκουριάς να εφαρμοστεί σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια.
 2. ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ
  1. Να γίνουν δύο δοκίμια, με τους μετατροπείς σκουριάς METAL-RUST-BLOCKER και FEROFIX, για να δείτε ποιο από τα δύο έχει την καλύτερη συμπεριφορά.
  2. Σε λίγες ώρες η επιφάνεια μαυρίζει και είναι έτοιμη για βαφή. Αν, όμως, εφαρμόσουμε αστάρι διαλύτου, θα πρέπει να περιμένουμε μία ημέρα (δείτε στην επόμενη παράγραφο την αιτιολογία).
 3. ΛΕΥΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ
  1. Το λευκό αστάρι διαλύτου που μας προτείνατε είναι προαιρετικό και θα εφαρμοστεί κυρίως για αισθητικούς λόγους, για καλύτερη κάλυψη της επιφάνειας, ώστε να μη φεγγίζει κάτω από το χρώμα η μαύρη επιφάνεια που θα μας δώσει ο μετατροπέας σκουριάς.
  2. Επειδή το αστάρι αυτό είναι διαλύτου και όχι νερού, ο ο χημικός μας είπε ότι υπάρχει φόβος να εγκλωβιστεί η υγρασία του μετατροπέα σκουριάς και να δημιουργήσει πρόβλημα αργότερα. Γι’ αυτό, για να είμαστε πιο σίγουροι, αφήστε το μετατροπέα σκουριάς να στεγνώσει μία μέρα και μετά να εφαρμόσετε το λευκό αστάρι.
  3. Το κάθε δοκίμιο που θα κάνετε με τους δύο μετατροπείς σκουριάς, χωρίστε το σε δύο περιοχές: μία με το λευκό αστάρι και μία χωρίς το λευκό αστάρι. Έτσι, θα έχετε συνολικά 4 δοκίμια για σύγκριση μεταξύ τους.
  4. Η σύγκριση που θα κάνετε, με ή χωρίς το λευκό αστάρι, θα είναι αφενός από άποψη αισθητικής και αφετέρου από άποψη αντοχής, για να αποφασίσουμε αν το υλικό αυτό είναι όντως απαραίτητο, ώστε να μην ανεβάσουμε το κοστολόγιό μας χωρίς πραγματικό λόγο.
 4. ΒΑΦΗ
  1. Το RUSTBLOCKER PLUS να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα.
  2. Δύο χέρια, με χρονική απόσταση μίας ημέρας μεταξύ τους.
  3. Μας ενδιαφέρει να δούμε αν θα φεγγίζει από κάτω ο μετατροπέας σκουριάς, στις περιοχές όπου δεν θα έχει μπει το λευκό αστάρι. Θέλουμε να δούμε αν η καλυπτικότητα του υλικού είναι επαρκής για τον πελάτη και αν είναι αισθητικά αποδεκτό το αποτέλεσμα.
  4. Το RUSTBLOCKER PLUS είναι λίγο ακριβότερο από το απλό RUSTBLOCKER, επειδή περιέχει ένα πρόσθετο υλικό για αδιαβροχία και αντιρρυπαντική προστασία, ώστε να μην κολλάει πάνω στην επιφάνεια το αλάτι, η λασποβροχή και άλλοι ρύποι. Επίσης, η επιφάνεια γίνεται αυτοπλενόμενη, δηλαδή με τη βροχή ή με ένα πιεστικό μηχάνημα καθαρίζει εντελώς και φαίνεται ξανά σαν καινούργια.
 5. ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  1. Το AQUABLOCK είναι πιθανό να μην έχει τόσο καλή πρόσφυση πάνω στο RUSTBLOCKER PLUS, εξαιτίας του πρόσθετου αδιάβροχου και αντιρρυπαντικού συστατικού που περιέχει. Αν αποδειχθεί ότι πράγματι είναι έτσι, τότε για το έργο θα προτιμήσουμε το απλό RUSTBLOCKER.
  2. Η αντιρρυπαντική ιδιότητα του RUSTBLOCKER PLUS θα χαθεί με την εφαρμογή του AQUABLOCK από πάνω του, όμως αυτό δεν μας πειράζει, επειδή είναι σημαντικό να υπάρχει η αδιαβροχία του χρώματος, όταν το AQUABLOCK θα έχει αδυνατίσει με τα χρόνια.
  3. Η πρόταση που έχουμε κάνει στον πελάτη είναι να του δώσουμε είτε πενταετή εγγύηση χωρίς υποχρέωση ενδιάμεσης προληπτικής συντήρησης, είτε ισόβια εγγύηση με την υποχρέωση να κάνουμε μία προληπτική συντήρηση κάθε τρία χρόνια, έναντι μικρής σχετικά αμοιβής.
   Αυτή η συντήρηση θα είναι αυτή που χρειάζεται κατά τη δική μας κρίση, αφού εμείς θα έχουμε την ευθύνη αν υπάρξουν φθορές: καθαρισμός της επιφάνειας και επαναληπτική εφαρμογή είτε του RUSTBLOCKER PLUS είτε του AQUABLOCK.
   Το πιθανότερο είναι ότι θα βρίσκουμε κάθε τρία χρόνια σε άριστη κατάσταση τη βαφή, και άρα θα μπορούμε με ένα πολύ μικρό κόστος να καθαρίζουμε την επιφάνεια και να εφαρμόζουμε ένα χέρι το AQUABLOCK, και αυτό θα είναι αρκετό για την άριστη συντήρηση της βαφής για άλλα τρία χρόνια.
   Έτσι, η οικονομική προσφορά μας θα είναι συμφέρουσα για τον πελάτη, αφού με ένα μικρό κόστος κάθε τρία χρόνια θα γλιτώσει από τον πλήρη επαναχρωματισμό και επαναβαφή που είναι η συνήθης πρακτική τους για όλες τις παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις τους κάθε 5-10 χρόνια, ανάλογα με το βαθμό φθορά τους. Αυτή η διαδικασία έχει υψηλό κόστος, και επιπλέον απαιτεί χρήση αμμοβολής ή υδροαμμοβολής, που είναι μία θερμή εργασία, η οποία προϋποθέτει τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας διακίνησης καυσίμων για λίγες ημέρες. Όλα αυτά τα κόστη και την ενόχληση θα την αποφύγει ο πελάτης με ένα μικρό κόστος κάθε τρία χρόνια. Συνεπώς, είναι βέβαιο ότι η πρότασή μας για ισόβια εγγύηση με τριετή προληπτική συντήρηση τον συμφέρει.
  4. Σημείωση: Η εγγύηση θα ισχύει σε κάθε περίπτωση, μόνο με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης θα αποδεχτεί και την προσφορά μας για καθοδική προστασία με τακτικό έλεγχο και συντήρηση, επειδή ακόμα και η καλύτερη βαφή που θα γίνει μετά την καλύτερη προετοιμασία της επιφάνειας μπορεί μεν να προστατεύει την επιφάνεια από όλες τις εξωτερικές αιτίες φθοράς για πολλά χρόνια, αλλά αυτό είναι δώρο άδωρο όταν υπάρχουν “εκ των έσω” ηλεκτρολυτικές δυνάμεις που έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν τα χρώματα.
Μοιράσου το στα social media