Ακρυλικές Ρητίνες WINWET για την κατασκευή δαπέδων

Ακολουθεί το κείμενο ενημερωτικού email που στείλαμε στον ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευής ρητινούχων δαπέδων πολυουρεθανικής βάσης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, κατά την οποία του εξηγήσαμε τα πλεονεκτήματα των δικών μας ακρυλικών ρητινών, που διαφέρουν από τις συνήθεις ακρυλικές ρητίνες της αγοράς, οι οποίες είναι μεν φθηνότερες από τα πολυουρεθανικά και τα εποξειδικά υλικά, όμως δεν έχουν τις απαιτούμενες ιδιότητες για την κατασκευή ρητινούχαν δαπέδων:

Κύριε …,

Σας στέλνω, όπως είπαμε, μία ενημέρωση σχετικά με τις ακρυλικές ρητίνες μας WINWET.

Τα δικά μας ακρυλικά υλικά, όπως είπαμε, είναι φυσικά πολύ φθηνότερα από τα πολυουρεθανικά και τα εποξειδικά υλικά και δεν έχουν τα μειονεκτήματα που έχουν τα συνήθη ακρυλικά υλικά, που μας αναφέρατε. Ο λόγος είναι ότι, ανάμεσα στα εκατομμύρια των ακρυλικών υλικών, υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία που είναι παντελώς άγνωστη στις εταιρείες που ασχολούνται με οικοδομικά χημικά προϊόντα.

Αυτή η κατηγορία ακρυλικών υλικών έχει σχεδιαστεί για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και εκεί χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Το γεγονός ότι ο σχεδιασμός τους έγινε για εφαρμογή σε ρούχα, τα οποία υφίστανται πολλές και ποικίλες καταπονήσεις, είναι καταρχήν μία ένδειξη ότι σίγουρα έχουν πολύ καλύτερες ιδιότητες από τα συνήθη ακρυλικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα ελαστομερή, τα οποία, ως γνωστόν, δεν αντέχουν πάνω από 2-3 χρόνια στις ταράτσες.

Επίσης, τα δικά μας υλικά δεν χάνουν την ελαστικότητά τους και άλλες σημαντικές ιδιότητές τους, παρά μόνον όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -40°C, ενώ τα συνήθη ακρυλικά υλικά χάνουν τις ιδιότητές τους μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν. Και η αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου είναι ιδιαίτερα υψηλή στα δικά μας ακρυλικά υλικά, σε αντίθεση με τα κοινά ακρυλικά υλικά ή τα σιλοξανικής βάσης υλικά. Ακόμα και τα πολυουρεθανικά και τα εποξειδικά υλικά δεν έχουν τόσο καλή αντοχή στον ήλιο όσο τα δικά μας ακρυλικά υλικά, με αποτέλεσμα να έχουν και αυτά μία διάρκεια ζωής ορισμένων ετών.

Η εταιρεία μας έχει το προνόμιο να είναι η μόνη παγκοσμίως, από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, που έχει εφαρμόσει αυτήν την κατηγορία ακρυλικών υλικών στον κλάδο της οικοδομής. Έτσι, έχουμε το πολύ μεγάλο προνόμιο του εμποτισμού, το οποίο αναλύεται στη σελίδα Τα Πλεονεκτήματα του Εμποτισμού έναντι της Επικάλυψης στη Στεγανοποίηση Επιφανειών, παράλληλα με το πολύ χαμηλό κόστος και την ευκολία στην εφαρμογή, που είναι επίσης δύο σημαντικά πλεονεκτήματα.

Τα υλικά για την κατασκευή δαπέδων που σας αναφέραμε είναι αυτά που αναφέρονται στην ενότητα Πρόσμικτα επισκευαστικά & κατασκευαστικά. Μεταξύ αυτών, το κυριότερο υλικό που θα σας ενδιαφέρει είναι το BETOCRYL. Όπως είπαμε, είναι όλα με βάση το νερό, άρα εφαρμόζονται άνετα και σε εσωτερικούς χώρους. Όμως, είμαστε πεπεισμένοι ότι, όταν θα τα δοκιμάσετε, θα τα υιοθετήσετε και για εξωτερικούς χώρους.

Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες. Μπορούμε ακόμα και να σταθεροποιήσουμε το χώμα, δηλαδή το έδαφος της γης, και να το κάνουμε τόσο σταθερό και συμπαγές, ώστε να έχει ιδιότητες ποδηλατοδρόμιου υψηλών προδιαγραφών.

Εκτός όμως από τα υλικά για την κατασκευή των δαπέδων, υπάρχουν και τα υλικά για την τελική προστασία των επιφανειών. Αυτά παρουσιάζονται σε δύο ενότητες:
Υδρόφοβα, Ελαιόφοβα, Ανθεκτικά στο UV (με βάση το νερό)
Προϊόντα για πέτρα, μάρμαρο, μωσαϊκό, αρμούς κτλ. (με white spirit)

Άλλες κατηγορίες υλικών WINWET για άλλες εφαρμογές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν θα βρείτε στην ευρύτερη ενότητα Τα προϊόντα της σειράς WINWET. Τα δε πεδία εφαρμογής των υλικών αυτών παρουσιάζονται στην ενότητα Τα πεδία εφαρμογής της τεχνολογίας WINWET.

Μοιράσου το στα social media