Προστασία Ημιτελούς Οικοδομής από την Υγρασία
και άλλους Επιβαρυντικούς Παράγοντες του Περιβάλλοντος

Κύριε …,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε πιο κάτω για τα μέτρα προστασίας που προτείνουμε να λάβετε, προκειμένου η ημιτελής οικοδομή σας να μην παρουσιάσει φθορές κατά το διάστημα που δεν θα προχωρήσει το έργο.

Οι φθορές αυτές σχετίζονται κυρίς με τη διάβρωση του σοβά, την διείσδυση υγρασίας στο σκυρόδεμα με κίνδυνο να διαβρωθεί ο μεταλλικός οπλισμός και την ενανθράκωση του σκυροδέματος.

Τα υλικά που σας προτείνουμε πιο κάτω είναι υλικά που έτσι κι αλλιώς θα τα προτείναμε για την οικοδομή σας, εάν το έργο προχωρούσε άμεσα, επειδή παρέχουν απόλυτη προστασία από τη βροχή, την αλμύρα, τον παγετό, το καυσαέριο, τη λασποβροχή, το σχηματισμό ρωγμών λόγω καθιζήσεων και συστολοδιαστολών και άλλους παράγοντες που συνήθως φθείρουν τις κατασκευές.

Με άλλα λόγια, δεν σας προτείνουμε να κάνετε μία επιπλέον δαπάνη, απλά σας προτείνουμε να εφαρμόσετε από τώρα κάποια υλικά, αντί να τα εφαρμόσετε όταν θα έρθει η ώρα να συνεχίσετε το έργο.

 1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΑΦΟΥ ΣΟΒΑ:
  Ο σοβάς, όταν δεν έχει βαφεί, λόγω της φυσικής σαθρότητάς τους, σταδιακά έχει απώλεια μάζας εξαιτίας της βροχής, του αέρα και του χαλαζιού. Παράλληλα, η υγρασία εισχωρεί μέσα στους πόρους του και διαβρώνει τον σοβά και μειώνει τη συνοχή του. Αυτό το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο και η ζημιά πιο άμεση, όταν η θερμοκρασία πέσει τη νύκτα κάτω από το μηδέν: παγοπληξία
  Στη σελίδα Προστασία βιομηχανικών δαπέδων, τοιχίων, ταβανιών και σοβάδων από φθορές γίνεται αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος της προστασίας ημιτελών επιφανειών.
  Το προτεινόμενο υλικό προστασίας είναι το στεγανωτικό αστάρι εμποτισμού BETOSTAL F/18, το οποίο εφαρμόζεται πολύ εύκολα και θα σας κοστίσει περίπου 1€ ανά τ.μ., αν το εφαρμόσετε με τη σωστή αραίωση δύο χέρια. Όταν μετά από χρόνια θελήσετε να βάψετε τον σοβά σας, αυτός θα είναι ασταρωμένος και έτοιμος για βάψιμο. Η διαφορά από τα κοινά αστάρια της αγοράς είναι ότι δεν εξασφαλίζει απλά καλή πρόσφυση στο χρώμα, αλλά κάνει και απόλυτη υγρομόνωση στον σοβά, ώστε να μην έχετε προβλήματα υγρασίας στην εσωτερική πλευρά των τοίχων, στις κολώνες και στα δοκάρια σας.
 2. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ:
  Αυτό το θέμα αφορά κυρίως την ταράτσα. Όμως, σε ένα κτίριο που δεν έχει ακόμα κλεισμένους όλους τους τοίχους και περνάει η υγρασία και ίσως και η βροχή στο εσωτερικό του, καλό είναι να στεγανοποιεί κανείς και τις πλάκες των ενδιάμεσων ορόφων.
  Αυτό, εξάλλου, θα σας εξασφαλίσει και όταν θα είναι εντελώς έτοιμο το κτίριο, σε περίπτωση που πλημμυρίσει από νερά ένας όροφος, ώστε να μην περάσουν τα νερά στο ταβάνι του κάτω ορόφου.
  Το προτεινόμενο υλικό για αυτήν την εφαρμογή είναι ο αδιαβροχοποιητής σκυροδέματος εμποτισμού BETOSTAL SLN, που θα σας κοστίσει γύρω στα 2€ ανά τ.μ., αν τον αραιώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες και τον εφαρμόσετε με 2 ή 3 διαδοχικούς πλημμυρισμούς.
  Και με αυτό το υλικό όπως και με το προηγούμενο, το οπτικό αποτέλεσμα είναι αόρατο, όμως η αδιαβροχοποίηση έχει γίνει σε βάθος, χωρίς το σχηματισμό φθαρτής επιφανειακής στρώσης: Τα Πλεονεκτήματα του Εμποτισμού έναντι της Επικάλυψης στη Στεγανοποίηση Επιφανειών.
  Όταν θα έρθει η ώρα για την υγροθερμομόνωση της ταράτσας σας, θα γνωρίζετε ότι η υγρομόνωση έχει ήδη γίνει και θα επικοινωνήσουμε ξανά για να συζητήσουμε σχετικά με την θερμομόνωση και το τελικό φινίρισμα (τσιμεντοκονία, πλακάκια, ανακλαστική βαφή κ.ά.).
 3. ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ:
  Αν υπάρχουν αναμονές στην ταράτσα ή άλλα σημεία του οπλισμού ακάλυπτα, αυτά τα ακάλυπτα σημεία σάς προσφέρουν μία πολύ σημαντική δυνατόητητα για την αντιδιαβρωτική προστασία του οπλισμού: Καθοδική (Αντιδιαβρωτική) Προστασία Χαλύβδινου Οπλισμού Σκυροδέματος.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media