Ανακλαστική Θερμομόνωση Ταράτσας με Σκουρόχρωμες
Πλάκες Καρύστου σε Ξενοδοχείο της Σύρου

Ένας ξενοδόχος της Σύρου μάς εξέθεσε το εξής σοβαρό πρόβλημά του: Έχει μία ταράτσα με πλάκες Καρύστου και από κάτω έχει δωμάτια που πυρώνουν από τις 2 το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να παραπονούνται οι πελάτες για την πολλή ζέστη του χώρου. Προφανώς, η αιτία του προβλήματος είναι το σκούρο χρώμα των πλακών Καρύστου. Του αναφέραμε για τη δυνατότητα να λύσει εύκολα και οικονομικά το πρόβλημά του για πολλά χρόνια, χωρίς να απαιτείται κάποιο σημαντικό κόστος συντήρησης και τον ενδιέφερε πολύ.

Με αυτόν τον τρόπο, μας είπε, δεν θα χρειαστεί να σπάσει τις πλάκες Καρύστου και να εγκαταστήσει πλήρες σύστημα θερμομόνωσης με πλάκες πολυστερίνης και στη συνέχεια να τοποθετήσει ξανά νέες πλάκες. Αυτή ήταν η λύση που είχε σκεφτεί και χάρηκε πολύ που δεν θα πρέπει να καταφύγει σε αυτήν την ακριβή λύση. Επιπλέον, τον διαβεβαιώσαμε ότι αυτή η λύση θα ήταν όχι μόνο πιο ακριβή αλλά και λιγότερο αποτελεσματική, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Μας ζήτησε να του στείλουμε την πρότασή μας γραπτά. Του στείλαμε, έτσι, το ακόλουθο μήνυμα μέσω email:

Κύριε … ,

Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας προτείνουμε πιο κάτω την οικονομική και αποτελεσματική λύση της ανακλαστικής θερμομόνωσης που μπορεί να εφαρμοστεί επάνω στις σκουρόχρωμες πλάκες Καρύστου και να εξασφαλίσει μείωση της θερμοκρασίας στις ώρες του μεσημεριού κατά 8 έως 10°C τουλάχιστον, σύμφωνα με τις πραγματικές διαπιστώσεις πολλών πελατών μας που έχουν εφαρμόσει αυτή τη λύση επάνω σε πλάκες μπετόν. Η μείωση της θερμοκρασίας ενδέχεται να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή στην δική σας περίπτωση, επειδή οι πλάκες Καρύστου έχουν πιο σκούρο χρώμα από το μπετόν και, κατά συνέπεια, απορροφούν περισσότερη θερμότητα και “πυρώνουν” περισσότερο.

Η μέθοδός μας είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε ανειδίκευτό τεχνίτη. Αφού γίνει ένας καλός καθαρισμός ολόκληρης της επιφάνειας και αφού την αφήσετε να στεγνώσει καλά, θα περάσετε δύο χέρια το αδιαβροχοποιητικό αστάρι εμποτισμού BETOSTAL F/18. Αυτό το αστάρι είναι εξαιρετικά μικρομοριακό. Αυτή η ιδιότητά του του δίνει τη δυνατότητα να διεισδύει ακόμα και μέσα στους μικροσκοπικούς πόρους που έχουν οι πλάκες Καρύστου και να “γαντζώνεται” για πάντα εκεί.

Είναι δε και αρκετά συγκολλητικό, ώστε να επιτρέψει στη συνέχεια την επιτυχή εφαρμογή της ανακλαστικής βαφής μας ANTITHERM. Λόγω του πολύ σκούρου χρώματος του υποστρώματος, σε αυτήν την περίπτωση κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο να περαστεί 3 χέρια η ανακλαστική βαφή, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θερμομόνωσης. Η ανακλαστική βαφή είναι υπόλευκη, μπορείτε όμως να προσθέσετε μία μικρή ποσότητα χρωστικής, ώστε “να σπάσει η ασπρίλα” και να μην είναι εκτυφλωτική για τους ενοίκους των γύρω διαμερισμάτων.

Η ανάκλαση της υπέρυθρης ακτινοβολίας επιτυγχάνεται έτσι κι αλλιώς χάρη στους διογκωμένους κόκκους οψιδιανού που περιέχει αυτή η βαφή. Παρόλα αυτά, συνιστούμε να μην την κάνετε πολύ σκούρα, επειδή σίγουρα και το ανοικτό χρώμα βοηθάει στην ανάκλαση παράλληλα με τον οψιδιανό.

Τέλος, για την τελική προστασία της επιφάνειας, θα εφαρμόσετε πάνω από τη βαφή τη διαφανή υδρόφοβη ρητίνη AQUABLOCK, η οποία θα προστατεύει τη βαφή από φθορές λόγω του βαδίσματος ή από τις καιρικές συνθήκες. Ένα χέρι αρκεί. Αυτή η προστατευτική ρητίνη μπορεί να εφαρμόζεται κάθε 2-3 χρόνια, για ενίσχυση της προστασίας, λόγω μίας φυσικής φθοράς που μπορεί να έχει αυτό το υλικό εξαιτίας της έκθεσής του στον ήλιο, στις καιρικές συνθήκες και στο βάδισμα.

Το συνολικό κόστος των πιο πάνω υλικών δεν θα υπερβεί σε καμία περίπτωση τα 10€ ανά m². Αυτή δεν είναι απλά μία εκτίμηση, αλλά είναι και μία υπεύθυνη δέσμευση εκ μέρους της εταιρείας μας, δεδομένου ότι ισχύει σε κάθε περίπτωση η λεγόμενη Εγγύηση Μέγιστου Κόστους Υλικών που είναι άλλη μία καινοτομία της εταιρείας μας, για την οικονομική εξασφάλιση των πελατών της.

Το κόστος της συντήρησης κάθε 2-3 χρόνια, για την εφαρμογή της τελικής υδρόφοβης ρητίνης AQUABLOCK δεν θα υπερβαίνει τα 2€ ανά m².

Στα πιο πάνω κόστη ανά m² θα πρέπει να  προσθέσετε και τον ΦΠΑ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Μοιράσου το στα social media