Θερμομονωτικά Πάνελ Πολυουρεθάνης

Ενίσχυση της Θερμομόνωσης με Ανακλαστική Βαφή

Τα θερμομονωτικά πάνελ πολυουρεθάνης προσφέρουν πολύ αποτελεσματική θερμομόνωση, και για αυτό χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές, όπως είναι για παράδειγμα:

  • Βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες
  • Ψυκτικοί θάλαμοι, χώροι σταθερής θερμοκρασίας
  • Στέγαστρα
  • Προκατασκευασμένες λυόμενες κατασκευές
  • Κτίρια κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων
  • Εκθεσιακοί χώροι και εμπορικά κτίρια
  • Containers και φορητοί οικίσκοι

Σε ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές έχει νόημα η ενίσχυση στη θερμομονωτικής απόδοσης της πολυουρεθάνης με την ανακλαστική βαφή ANTITHERM, η οποία ανακλά την υπέρυθρη ακτινοβολία που προέρχεται είτε από τον ήλιο είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας (θερμαντικά σώματα, ηλεκτρικές αντιστάσεις, λέβητας κτλ.).

Η υπέρυθρη ακτινοβολία, που είναι υπεύθυνη για τα 2/3 του φαινομένου της μετάδοσης θερμότητας, δεν ανακλάται από την πολυουρεθάνη όπως και από κανένα σχεδόν από τα γνωστά θερμομονωτικά υλικά. Συνεπως, για να έχουμε σωστή και ολοκληρωμένη θερμομόνωση, χρειάζεται και μία αξιόπιστη και πιστοποιημένη ανακλαστική βαφή σαν το ANTITHERM.

Για την εφαρμογή της βαφής προηγείται ένα χέρι αντιοξειδωτικό αστάρι για μέταλλα FERACRYL, μετά ακολουθεί η βαφή δύο ή τρία χέρια και, τέλος, προτείνουμε την τελική προστασία της επιφάνειας με την υδρόφοβη ρητίνη AQUABLOCK.

Με αυτόν τον τρόπο, οροφές ή προσόψης κτιρίων με πάνελ πολυουρεθάνης ή θάλαμοι κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων και άλλες εγκαταστάσεις θα έχουν περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι. Επίσης, θερμοί χώροι που περιβάλλονται από πάνελ πολυουρεθάνης θα έχουν μικρότερη διαφυγή θερμότητας, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και πιο ευχάριστη θερμοκρασία στον περιβάλλοντα χώρο.

Μοιράσου το στα social media