Ιδιωτικό Συμφωνητικό και Εγγύηση για Υγροθερμομόνωση Ταράτσας

Τον Αύγουστο του 2014 η εταιρεία μας ανέλαβε την υγροθερμομόνωση μίας ταράτσας σε ιδιωτική κατοικία στην Ηλιούπολη. Η ταράτσα έπρεπε να παραδοθεί επίπεδη και βατή, χωρίς μεγάλο βάρος για λόγους στατικής ασφάλειας του κτιρίου, με σκοπό να κατασκευαστεί πέργκολα για να περνάει εκεί όλη η οικογένεια αρκετό χρόνο καθημερινά.

Ο πελάτης μάς ζήτησε να υπογραφεί μεταξύ μας ιδιωτικό συμφωνητικό. Αφού εξετάσαμε μαζί όλους τους όρους και συμφωνήσαμε, του στείλαμε το ακόλουθο κείμενο με email:

Κύριε … ,

Η παρούσα επιστολή, που έχει νομική ισχύ ιδιωτικού συμφωνητικού, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με τους πιο κάτω όρους:

 1. Η εταιρεία μας θα αναλάβει την υγροθερμομόνωση της ταράτσας σας κάνοντας χρήση των εξής υλικών του συστήματος WINWET για το οποίο έχει την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:
  POLIBOND ELASTICO με κόλλα πλακιδίων για επισκευή ρωγμών και γέμισμα-επιπέδωση κοιλοτήτων
  BETOSTAL SLN για τη βαθιά αδιαβροχοποίηση της πλάκας και ως αστάρι για την ανακλαστική βαφή
  ANTITHERM ανακλαστική βαφή, που θα μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία στην κατοικία σας το καλοκαίρι
  BETOCRYL διαφανής ρητίνη τελικής προστασίας και υδροφοβίας για την απώθηση νερού και ρύπων
 2. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν περίπου 4-5 ημέρες.
 3. Θα αναλάβουμε τη στεγανοποίηση των ορθοστατών για τα κάγκελα, συνεπώς θα πρέπει να έχει προηγηθεί ο σιδεράς. Αν σας ενδιαφέρει, μπορούμε να σας δώσουμε προσφορά και για τα κάγκελα από συνεργείο με το οποίο συνεργαζόμαστε.
 4. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος αγοράς των υλικών για την κατασκευή τεσσάρων (4) αναμονών για την πέργκολα, περιλαμβάνει όμως την εργασία για τη στεγανοποίησή τους. Η προμήθεια και η τοποθέτηση των αναμονών θα πρέπει να έχει γίνει πριν από την έναρξη της υγροθερμομόνωσης από το συνεργείο που θα αναλάβει την κατασκευή της πέργκολας. Αν σας ενδιαφέρει, μπορούμε να σας δώσουμε προσφορά για την κατασκευή αυτή από συνεργείο με το οποίο συνεργαζόμαστε.
 5. Η επιφάνεια που θα σας παραδώσουμε θα είναι βατή. Η κίνηση ενός ποδηλάτου επάνω της, για παράδειγμα, δεν θα την βλάπτει, ούτε το βάδισμα με ψηλά τακούνια.
 6. Η επιφάνεια που θα σας παραδώσουμε θα είναι σε γενικές γραμμές επίπεδη. Αν παρόλα αυτά παραμένουν λίγα νερά σε μικρές περιοχές της επιφάνειας, αυτά θα εξατμίζονται χωρίς να εισχωρούν στα υλικά της μόνωσης και στο εσωτερικό της πλάκας, χάρη στην υδροφοβία του τελευταίου υλικού που θα εφαρμόσουμε (BETOCRYL), το οποίο μάλιστα καθαρίζεται εύκολα από το καυσαέριο, τα χώματα και άλλους ρύπους, ώστε να παραμένει πάντα αισθητικά όμορφη η επιφάνεια.
 7. Το συνολικό κόστος της υγρομόνωσης της ταράτσας θα είναι …€ + ΦΠΑ 23% = …€.
 8. Η πληρωμή του ποσού αυτού θα γίνει ως εξής:
  – 40% προκαταβολή άμεσα για κλείσιμο της ημερομηνίας
  – 60% με το τελείωμα των εργασιών.
 9. Η τιμή συμπεριλαμβάνει την πλήρη υγροθερμομόνωση στην ταράτσα και στο δώμα και την υγρομόνωση στο στηθάίο. Οι βάσεις των ηλιακών στο δώμα θα στεγανοποιηθούν και αυτές.
 10. Η εργασία θα καλύπτεται από γραπτή εγγύηση 10 ετών.
 11. Η εγγύηση δεν θα περιλαμβάνει το ενδεχόμενο μελλοντικό κόστος του διαφανούς αναλώσιμου υλικού BETOCRYL, που θα εφαρμοστεί πάνω από τα άλλα μονωτικά υλικά για να τα προστατεύει από φθορές. Το υλικό αυτό έχει πολύ καλή αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις και τριβές, μπορεί όμως μετά από την πάροδο μερικών ετών να χρειαστεί επαναληπτική εφαρμογή. Ο χρόνος ζωής του εξαρτάται από το πόσο πολύ και με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται η επιφάνεια. Με σημερινές τιμές, η αξία του υλικού που θα απαιτηθεί για την επαναληπτική εφαρμογή, αν χρειαστεί, είναι 252€ – 20% = 202€ + ΦΠΑ τα 20 λίτρα, που είναι επαρκής ποσότητα για την κάλυψη της επιφάνειας. Η εφαρμογή του υλικού είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, όμως μπορεί να το εφαρμόσει και δικός μας τεχνικός με μία λογική αμοιβή για την εργασία μίας ημέρας.
 12. Προαιρετικά μπορείτε να καλείτε προληπτικά τον τεχνικό μας μία φορά το χρόνο ή αραιότερα έναντι μικρής αμοιβής, για να κάνει έλεγχο της ταράτσας και τοπικές παρεμβάσεις σε όσα σημεία διαπιστώνει ότι το BETOCRYL έχει χάσει την αντοχή του.
 13. Η εγγύηση μπορεί να παραταθεί και να γίνει ισόβια, αν συμφωνήσετε μετά το δέκατο έτος να συνεχίσει να σας επισκέπτεται ο τεχνικός μας έναντι μικρής αμοιβής μία φορά το χρόνο.
 14. Η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιές που μπορεί να συμβούν στην πλάκα σας από σεισμούς, καθιζήσεις ή άλλες αιτίες. Σε τέτοια περίπτωση η επισκευή της μόνωσης θα είναι πολύ οικονομική, χάρη στις μοναδικές ιδιότητες των υλικών μας (επειδή είναι υλικά εμποτισμού και όχι επικάλυψης).

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media