Θερμομόνωση Δυτικού Τοίχου & Στέγης
για τη Ζέστη και Πυλωτής για το Κρύο

Κύριε …,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας επιβεβαιώνω πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτω κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα θέματα της θερμομόνωσης της κατοικίας σας:

 1. Θερμομόνωση του δυτικού τοίχου.
  Αναφέρατε ότι ο δυτικός τοίχος, συνολικής επιφάνειας περίπου 100 τ.μ., δεν έχει επαρκή θερμική μόνωση, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πολύ το σπίτι από το μεσημέρι και μετά, που ο ήλιος πέφτει απευθείας πάνω στον τοίχο.
  Το παλιό χρώμα έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει και σκοπεύετε να το ξύσετε για να φύγει τελείως.
  Τα υλικά που απαιτούνται για την πλήρη υγροθερμομόνωση της επιφάνειας είναι τα εξής:
  BETOSTAL F/18 αστάρι εμποτισμού, 20 λίτρα, 2 χέρια
  ANTITHERM ανακλαστική βαφή, 30 κιλά, 2 ή 3 χέρια
  AQUABLOCK διαφανής προστατευτική υδρόφοβη ρητίνη, 10 λίτρα, 1 χέρι
  Σε περίπτωση που υπάρχουν ρωγμές στην επιφάνεια, μπορούν να γίνουν επισκευές με το ARMOFIX πριν από την εφαρμογή των πιο πάνω υλικών. Ένα κιλό αρκεί.
  Η προστατευτική ρητίνη AQUABLOCK κρίνεται αναγκαία – εξάλλου, το κόστος της δεν υπερβαίνει το 1,50€ ανά τ.μ. – επειδή, τις νύκτες του χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν και παρουσιάζεται το φαινόμενο της παγοπληξίας. Η ανακλαστική βαφή ANTITHERM είναι μία αρκετά ακριβή βαφή, που αξίζει να την προστατεύσετε από ξεφλουδίσματα εξαιτίας της παγοπληξίας, αλλά και από ρύπους κάθε είδους, ώστε να φαίνεται επί χρόνια σαν καινούργια.
  Το συνολικό κόστος των υλικών δεν θα υπερβεί σε καμία περίπτωση τα 10€ ανά τ.μ. + ΦΠΑ. Αν χρειαστεί, θα σας κάνουμε μικρή έκπτωση, για να μην υπάρξει υπέρβαση αυτού του ποσού. Σας δίνουμε, δηλαδή, αυτό που έχουμε ονομάσει Εγγύηση Μέγιστου Κόστους Υλικών.
  Οι τιμές των πιο κάτω υλικών, μαζί με τις πληροφορίες κατανάλωσης και τις εκπτώσεις που δίνουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκονται στη σελίδα Τιμοκατάλογος Μονωτικών Υλικών WINWET.
  Η μόνη συντήρηση που απαιτείται θα είναι η επανάληψη της εφαρμογής του AQUABLOCK κάθε 3-5 χρόνια, ώστε να παραμένει ανέπαφη η βαφή ANTITHERM για αρκετές δεκαετίες.
 2. Συμπληρωματική θερμομόνωση της στέγης:
  Συζητήσαμε επίσης αυτό το ζήτημα, επειδή, όπως σας εξήγησα, είναι σημαντικό να υπάρχει πλήρης θερμομόνωση σε μία κατοικία. Μπορεί να κάνουμε άριστη θερμομόνωση στο δυτικό τοίχο, αλλά να περνάει πολλή ζέστη από τον τοίχο.
  Μου αναφέρατε ότι στη στέγη υπάρχει διπλή θερμομόνωση. Συγκεκριμένα, υπάρχει πολυστερίνη πάχους 7cm απευθείας επάνω στην πλάκα και από πάνω υπάρχει κεραμοσκεπή. Επίσης, στο ταβάνι υπάρχει επίσης πολυστερίνη πάχους 7cm.
  Σας εξήγησα ότι αυτό είναι πολύ καλό, όσο αφορά τη μετάδοση θερμότητας εξ επαφής και εξ επαγωγής. Όμως, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ, αυτό δεν αρκεί, επειδή περίπου τα 2/3 του φαινομένου της μετάδοσης θερμότητας οφείλεται στην υπέρυθρη ακτινοβολία (του ήλιου το καλοκαίρι και των σωμάτων θέρμανσης το χειμώνα). Γι’ αυτό, πρότεινα την εφαρμογή της ανακλαστικής βαφής ANTITHERM και στη στέγη σας, με το ίδιο κόστος των 10€ ανά τ.μ.
  Αν η βαφή εφαρμοστεί επάνω στα κεραμίδια, θα τη χρωματίσετε σε ένα κεραμιδί ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας, όχι όμως πολύ σκούρο. Αν υπάρχει πρόσβαση και δυνατότητα βαφής κάτω από τα κεραμίδια, θα παραμείνει λευκή. Υπάρχει πάντα και η λύση της εφαρμογής στο ταβάνι, επειδή και πάλι θα γίνεται ανάκλαση της ακτινοβολίας πριν εισέλθει στο εσωτερικό της κατοικίας.
 3. Εξοικονόμηση ενέργειας και το χειμώνα:
  Τονίζουμε ότι με τις δύο πιο πάνω εφαρμογές θα έχετε και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα, καθώς η θερμική (υπέρυθρη) ακτινοβολία που παράγεται από τα θερμαντικά σώματα θα ανακλάται στους τοίχους και στην οροφή και θα επιστρέφει στο εσωτερικό της κατοικίας, με πολύ μικρό ποσοστό διαφυγής της στο περιβάλλον. Ακόμα πιο μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα (έως και 50%) θα έχετε αν βαφτούν και εσωτερικά οι τοίχοι και το ταβάνι.
 4. Θερμομόνωση πυλωτή, επειδή μπαίνει κρύο από το δάπεδο της κατοικίας:
  Για αυτό το πρόβλημα υπάρχει ειδική σελίδα στο δικτυακό τόπο μας: Δάπεδο 1ου ορόφου πάνω από πυλωτή: υγρομόνωση & θερμομόνωση. Από τις λύσεις που προτείνονται σε αυτή τη σελίδα συζητήσαμε την τρίτη λύση, δηλαδή την πλήρη εφαρμογή, με εφαρμογή των θερμομονωτικών πλακών ινοβάμβακα INOTHERM, που θα στερεωθούν στο ταβάνι της πυλωτής, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Οι πλάκες αυτές χρωματίζονται, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για αισθητικούς λόγους. Το κόστος τους είναι 8€ ανά τ.μ. και οι διαστάσεις της κάθε πλάκας είναι 0,60m x 1,20m. Η στερέωση γίνεται με τα ειδικά βύσματα στερέωσης πλακών θερμομόνωσης, για την αποφυγή δημιουργίας θερμογεφυρών, που θα μειώσουν το θερμομονωτικό αποτέλεσμα. Αν θελήσετε, μελλοντικά, μπορείτε να τις βάψετε με την ανακλαστική βαφή ANTITHERM, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι αυτό δεν θα χρειαστεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας.

Μοιράσου το στα social media