Υγροθερμομόνωση Ταράτσας με Ρωγμές και Φθαρμένο Ελαστομερές

με Εγγύηση Μέγιστου Κόστους Υλικών 10€ ανά τ.μ. + ΦΠΑ

(μία εγγύηση που τη δίνει μόνο η Smart Technical Solutions)

Θέμα: Πρόταση για τα απαραίτητα υλικά για τη στεγάνωση και θερμομόνωση της ταράτσας σας
και άλλες τεχνικές προτάσεις μας για τις εγκαταστάσεις σας.

Κύριε …,

Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας προτείνω την εξής λύση για τη στεγάνωση ταράτσας επιφάνειας 220 τ.μ. με ρωγμές από τις οποίες περνάει νερό στο εσωτερικό του κτιρίου και με ελαστομερές που εφαρμόστηκε προ διετίας αλλά έχει ήδη φθαρεί σε ορισμένα σημεία και το πρόβλημα έχει επανέλθει:

 1. Θα ξύσετε καλά, όπου είναι εφικτό, το παλιό ελαστομερές, με σπάτουλα ή άλλα εργαλεία. Επίσης, η υδροβολή θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ, για να απομακρυνθεί το ελαστομερές πιο γρήγορα, ξεκούραστα και οικονομικά.
 2. Μετά το ξύσιμο θα καθαρίσετε καλά την επιφάνεια της ταράτσας από τα υπολείμματα του ελαστομερούς, τη σκόνη και τα τρίμματα του τσιμέντου, και θα την ξεπλύνετε καλά.
 3. Αν σε κάποιες περιοχές της ταράτσας έχει αναπτυχθεί πρασινίλα ή μαύρισμα (βρύα, μύκητας κτλ.), τότε απαιτείται η χρήση του οικολογικού μυκητοκτόνου FUNGOSTOP για την απομάκρυνσή τους.
 4. Αφού στεγνώσει καλά η επιφάνεια θα αρχίσει η εφαρμογή των υλικών μας.
 5. Θα γεμίσετε τις ρωγμές με μίγμα POLIBOND ELASTICO αραιωμένου σε μικρή ποσότητα νερού και κόλλας πλακιδίων ISOMAT AK 10 ή κάποιας ισοδύναμης .
  Η συνιστώμενη αναλογία των υλικών αυτών είναι 15:3:1, δηλαδή 15 μέρη κόλλα πλακιδίων, 3 μέρη POLIBOND ELASTICO, 1 μέρος νερό.
  Το αποτέλεσμα θα είναι μία μάζα ελαστική και αδιάβροχη με τέλεια πρόσφυση, που μοιάζει με πλαστελίνη και δεν ξεραίνεται ποτέ.
  Αν χρειαστεί, μπορείτε να αλλάξετε λίγο τη δοσολογία, προκειμένου η μάζα που θα προκύψει να είναι αρκετά εύπλαστη για να γεμίσουν σωστά οι ρωγμές.
  Χάρη στην ελαστικότητά της, αυτή η μάζα θα απορροφά χωρίς κανένα πρόβλημα τη φυσική κίνηση που συμβαίνει στην πλάκα του σκυροδέματος εξαιτίας συστολών και διαστολών, καθιζήσεων και άλλων μηχανικών αιτίων, χωρίς να βλάπτεται η στεγανοποίηση.
 6. Θα κάνετε τρεις διαδοχικούς πλημμυρισμούς την ίδια μέρα με την αδιάβροχη ακρυλική ρητίνη BETOSTAL SLN αραιωμένη σε τετραπλάσια ποσότητα νερού. Στις περιοχές όπου δεν θα έχει απομακρυνθεί το ελαστομερές, η ρητίνη αυτή θα παίξει το ρόλο του ασταριού, για να επιτευχθεί καλή πρόσφυση του επόμενου υλικού πάνω στο παλιό ελαστομερές.
 7. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσετε την ανακλαστική βαφή ANTITHERM (δύο χέρια) σε ολόκληρη την επιφάνεια. Τα δύο χέρια θα εφαρμοστούν σε δύο διαφορετικές ημέρες.
  Η βαφή αυτή εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι και μεγάλη οικονομία στη χρήση των κλιματιστικών σας. Επίσης, το χειμώνα, δεν επιτρέπει στη θερμική ακτινοβολία του κτιρίου να χάνεται στο περιβάλλον και τη συγκρατεί στο εσωτερικό του κτιρίου, με αποτέλεσμα να έχετε σημαντική οικονομία στη λειτουργία της θέρμανσης (ο θερμοστάτης δίνει εντολή πολύ πιο αραιά να λειτουργήσει η θέρμανση, επειδή το κτίριο παραμένει ζεστό για περισσότερη ώρα). Αν εφαρμοστεί αυτή η βαφή και στους τοίχους, τότε η θερμομόνωση του κτιρίου σας θεωρείται ολοκληρωμένη, χωρίς άλλες παρεμβάσεις με όγκο και βάρος.
 8. Τέλος, την επόμενη μέρα θα εφαρμόσετε το τελικό προστατευτικό υλικό AQUABLOCK για την πλήρη αδιαβροχία και υδροφοβία και προστασία της ανακλαστικής βαφής.
 9. Προσοχή στο στηθαίο: Τα πιο πάνω υλικά να εφαρμοστούν και εκεί, αφού απομακρυνθούν τυχόν σαθρά τμήματά του και γίνουν οι σχετικές επισκευές. Όλα τα υλικά να εφαρμοστούν και στην εσωτερική και στην επάνω και στην εξωτερική πλευρά του στηθαίου μέχρι όλο το πάχος της πλάκας, ώστε να αποφευχθεί διείσδυση της υγρασίας και του νερού στην πλάκα από τα πλάγια.
 10. Το αποτέλεσμα θα είναι μία βατή, εντελώς στεγανή και υδρόφοβη επιφάνεια, όπου δεν θα έχετε λόγο να ανησυχείτε ακόμα και αν θα λιμνάζουν νερά, επειδή πολύ απλά αυτά θα εξατμίζονται μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να περνάει νερό στο εσωτερικό του κτιρίου.
 11. Η μόνη συντήρηση που συνιστούμε είναι μία φορά κάθε τρία χρόνια να περνάτε ξανά ένα χέρι AQUABLOCK για την περίπτωση που θα έχει φθαρεί από το περπάτημα ή άλλα αίτια. Τα υλικά που θα βρίσκονται από κάτω, όμως, θα παραμένουν σε άριστη κατάσταση για μια ζωή. Αυτό έχει αποδειχθεί επανειλημμένα από το 1989, που έγινε η πρώτη εφαρμογή υλικών WINWET σε ταράτσα, μέχρι σήμερα.
 12. Εγγύηση μέγιστου κόστους υλικών: Εγγυώμαστε ότι το κόστος των υλικών που θα χρειαστείτε δεν θα ξεπεράσει τα 10€ ανά τ.μ. Δηλαδή, για τα υλικά που απαιτούνται για την ταράτσα σας συνολικής επιφάνειας 220 τ.μ. θα σας χρεώσουμε ακριβώς 2.200€ + ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο είστε σε θέση να γνωρίζετε το συνολικό κόστος των υλικών που θα χρειαστείτε από την αρχή και να μη φοβάστε ότι θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε περισσότερο.
 13. Οι ποσότητες που θα χρειαστούν είναι οι εξής:
  FUNGOSTOP 10 λίτρα
  POLIBOND ELASTICO 10 λίτρα (κόλλα πλακιδίων θα προμηθευτείτε από τοπικό κατάστημα)
  BETOSTAL SLN 50 λίτρα
  ANTITHERM 100 κιλά
  AQUABLOCK 30 λίτρα
 14. Οι πιο πάνω ποσότητες είναι υπολογισμένες ώστε να σας περισσέψει και λίγο υλικό από το κάθε είδος. Αν πράγματι περισσέψει, μπορείτε να προστατεύσετε και άλλες επιφάνειες, όπως π.χ. τοίχους. Περισσότερα για αυτό το θέμα δείτε στην ενότητα Διάφορες εφαρμογές προληπτικής προστασίας.

Με αυτήν την ευκαιρία, προσθέτω κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης του κτιρίου σας: Δείτε τη σελίδα Ιδιοκτήτες Κτιρίων.

Μοιράσου το στα social media