Σταθεροποίηση & Στεγανοποίηση Ψηφίδας
που Αποκολλάται από τα Τοιχώματα Πισίνας.

Προς ξενοδοχείο
Υπόψη κ. …

Κύριε …,

Μας αναφέρατε ότι, είτε από αστοχία στην τοποθέτηση είτε λόγω φυσικής παλαίωσης, ξεκολλούν μαζικά οι ψηφίδες σε μία πισίνα σας. Η λύση που σωστά σκεφτήκατε είναι μία μεμβράνη για επάλειψη με ένα υλικό που θα είναι σε θέση να τις συγκρατήσει.

Σας ενημερώνουμε για το υλικό μας FLUORINATED POLYURETHANE FPU 51PC101, υλικό προστασίας & στεγάνωσης επιφανειών, με το οποίο μπορείτε να σταθεροποιήσετε τις ψηφίδες και να αδιαβροχοποιήσετε τους αρμούς τους.

Το υλικό αυτό αντέχει σε άμεση επαφή με το χλώριο και δεν καταστρέφεται από την UV ακτινοβολία του ήλιου και δεν κιτρινίζει.

Θα χρειαστεί να γίνει πολύ καλός καθαρισμός με μηχανικά μέσα και με καθαριστικά, ειδικά στις άκρες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γίνει επισκευή σε όσα σημεία έχουν ξεκολλήσει ή είναι σαθρά και επίφοβα να ξεκολλήσουν. Η επισκευή των αρμών μπορεί να γίνει με ένα δικό μας υλικό, το POLIBOND ELASTICO, μαζί με κόλλα πλακιδίων και λίγο νερό.

Θα αφήσετε να στεγνώσει καλά η πισίνα για μία μέρα, για να φύγει η υγρασία από κάτω και μετά να γίνει η εφαρμογή του FPU.

Εφαρμογή: ένα χέρι πρώτα, θα περιμένετε 12 ώρες να στεγνώσει, και μετά δεύτερο χέρι.
Στις γωνίες και σε σημεία ενώσεων με μέταλλο ή άλλο υλικό να γίνει εφαρμογή του υλικού με πινέλο.

Μετά το δεύτερο χέρι να περιμένετε 48 ώρες, πριν γεμίσει ξανά η πισίνα με νερό, για να προλάβει το FPU να σταθεροποιηθεί.

Επειδή το FPU δεν μπορεί να αφαιρεθεί με κανέναν τρόπο, έχετε τη μοναδική ευκαιρία, αν θέλετε, να κάνετε ό,τι σχέδιο σας αρέσει στον πυθμένα και στα τοιχία για ομορφιά, με εποξειδική βαφή. Το σχέδιο αυτό θα είναι αθάνατο, χάρη στην προστασία του FPU.

Η τιμή του FPU είναι 149€ το λίτρο + ΦΠΑ. Θα χρειαστείτε 15 λίτρα συνολικά και από τα δύο συστατικά για πισίνα με συνολική επιφάνεια πυθμένα και τοιχίων 100 τ.μ. Ο διαλύτης είναι δωρεάν.

Τρόπος πληρωμής: 50% προκαταβολή μετρητά, 50% με την παράδοση.

Χρόνος παράδοσης: 10 ημέρες. Ενδεχομένως, με κάποια επιβάρυνση να μπορεί να γίνει και νωρίτερα η παράδοση, αν έρθει το υλικό με courier από το εξωτερικό. Αν σας ενδιαφέρει, θα το ρωτήσω.

Πιθανότατα να υπάρχει και άλλη πιο οικονομική λύση, είτε με πολυεστερικό είτε με πολυουρεθανικό υλικό, τα οποία πιθανόν να είναι και ετοιμοπαράδοτα.

Πάντως, από όσο γνωρίζουμε, η λύση του FPU είναι και αισθητικά αλλά και από άποψη αντοχής (για πολλές δεκαετίες) η καλύτερη από όλες. Έχει μία χημική συγγένεια με την POLYUREA που αναφέρατε αρχικά στο τηλεφώνημά σας, αλλά είναι άλλο υλικό.

Όσο αφορά την POLYUREA, δε βγαίνει σε διαφανής και το κόστος της για εφαρμογή εντός Αττικής είναι 70€ ανά τ.μ. Για εφαρμογή εκτός Αττικής θα είναι αρκετά μεγαλύτερο το κόστος. Υπάρχει σε όλα τα χρώματα του RAL. Πάνω από ψηφίδα θα φαίνεται από κάτω το σχήμα της ψηφίδας. Άρα, αυτή η λύση απορρίπτεται για τη συγκεκριμένη εφαρμογή για λόγους κόστους και αισθητικής.

Μοιράσου το στα social media