POLYUREA

Οριστική Αποκατάσταση Φθαρμένης Μόνωσης Ταράτσας

Μετά από συζητήσεις που είχαμε με εταιρεία μελετών που είχε αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση φθαρμένης μόνωσης σε ταράτσα κτιρίου γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, επανήλθαμε με μία ακόμα εναλλακτική πρόταση, η οποία φαίνεται πως είναι η καλύτερη δυνατή:

Κύριοι,

Για τη συγκεκριμένη ταράτσα εμβαδού 580 τ.μ., και γενικά για ταράτσες με προβληματικό υπόστρωμα (ασφαλτόπανο, πλάκες πολυστερίνης, οπλισμένη τσιμεντοκονία) που με τα χρόνια έχει φθαρεί και έχει χάσει τη στεγανότητά του, υπάρχουν, όπως είπαμε, δύο λύσεις:

  1. Η μόνιμη λύση: αποξήλωση όλου του υποστρώματος και ξανά μόνωση από την αρχή.
  2. Προσωρινή λύση για 8-10 χρόνια: Κάλυψη με ασφαλτόπανο.

Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη λύση, που ίσως να είναι η καλύτερη. Είναι η επικάλυψη με POLYUREA. Αυτή η μέθοδος έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον για 50 χρόνια, με συνεχή έκθεση στον ήλιο, στην παγωνιά, στο καυσαέριο, στην αλμύρα και σε άλλες αντίξοες συνθήκες. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Πεκίνου με άριστα αποτελέσματα. Δεν έχει καθόλου αρμούς, έχει τεράστια ελαστικότητα, πολύ λεπτό πάχος, εφαρμόζεται πάνω σε όλων των ειδών τα υποστρώματα, δεν χαλάει αν το υπόστρωμα ραγίσει ή καθιζάνει, δεν τη βλάπτουν τα λιμνάζοντα νερά, δεν υπόκειται σε παγοπληξία, δεν ξεραίνεται από τον ήλιο, δεν ξεθωριάζει το χρώμα της (άρα κάνει και για επιφάνειες όπου απαιτείται αισθητική), δεν λεκιάζει από λάδια, λίπη κτλ., είναι κατάλληλη και για δάπεδα τροφίμων, αντέχει σε συνεχή επαφή με νερό σε δεμαμενές, πισίνες, βόθρους, φρεάτια, και γενικά είναι το κορυφαίο υλικό μόνωσης σήμερα.

Για τη συγκεκριμένη ταράτσα, το κόστος θα είναι σίγουρα χαμηλότερο από 40 ευρώ ανά τ.μ. Η εφαρμογή θα είναι πολύ γρήγορη, σε μία μέρα θα έχει τελειώσει. Φυσικά, το κόστος και ο χρόνος εφαρμογής θα εξαρτηθούν από την προετοιμασία που θα χρειαστεί η επιφάνεια.

Εκτιμούμε ότι οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Περιουσίας του πελάτη σας, αν τους προτείνετε υλικό της γερμανικής εταιρείας BASF και διαβάσουν εδώ λεπτομέρειες, όχι μόνο θα πεισθούν για το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά θα θελήσουν να το εφαρμόσουν και σε άλλα κτίρια, και όχι μόνο σε ταράτσες. Τα πιθανά πεδία εφαρμογής είναι πολλά, όπως θα δειτε στη σελίδα POLYUREA του δικτυακού τόπου μας.

Όπως γνωρίζετε, εμείς σαν εταιρεία είμαστε κατά των επικαλυπτικών υλικών, επειδή έχουν ημερομηνία λήξης, και αντί αυτών προτείνουμε τα υλικά εμποτισμού WINWET και τα υλικά PENETRON που επίσης διεισδύουν μέσα στο σκυρόδεμα. Όμως, η POLYUREA είναι η μόνη πραγματικά ασφαλής λύση ανάμεσα σε όλα τα υλικά επικάλυψης της αγοράς. Η εφαρμογή της γίνεται εν θερμώ και αυτό την κάνει αθάνατη, καθώς γαντζώνει τέλεια πάνω στην επιφάνεια και δεν ξεκολλάει με τίποτα, ακόμα και αν το υπόστρωμα γίνει χίλια κομμάτια.

Όσο αφορά τη θερμομόνωση, θα διατηρηθεί η υπάρχουσα θερμομόνωση με πλάκες πολυστερίνης, αφού δεν θα αποξηλωθεί τίποτα. Προαιρετικά, μπορούμε να προτείνουμε στον πελάτη, για ακόμα καλύτερη θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα και το καλοκαίρι μία ανακλαστικές βαφή πάνω από την POLYUREA μαζί με το κατάλληλο αστάρι συγκόλλησης πάνω σε λείες επιφάνειες BETOCRYL και την τελική διαφανή προστασία AQUABLOCK, με συνολικό κόστος υλικών και εργασίας γύρω στα 13 ευρώ ανά τ.μ. και επανάληψη της τελικής προστασίας κάθε 5 χρόνια, με ένα κόστος υλικών και εργασίας γύρω στα 3 ευρώ το τ.μ.

Μοιράσου το στα social media