Συνολική Καθοδική (Αντιδιαβρωτική) Προστασία
Παραθαλάσσιας Εξοχικής Κατοικίας στις Κυκλάδες

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 δεχθήκαμε τηλεφώνημα από μηχανολόγο που διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα διάβρωσης σε εξοχική κατοικία πελάτη του εξαιτίας έντονων ηλεκτρολυτικών φαινομένων. Αφού συζητήσαμε μαζί του και καταγράψαμε τα προβλήματα που μας εξέθεσε, καθώς επίσης και τις εύλογες ανησυχίες του για πιθανή διάβρωση και σε άλλα σημεία της εγκατάστασης, του αποστείλαμε την εξής πρόταση με email:

Κύριε … ,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης των πελατών σας.

 1. ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΣΗΤΕΣ:
  Επειδή πρόκειται για πράσινη κατοικία, χωρίς σύνδεση με τη ΔΕΗ, η λύση της τεχνολογίας STOPCOR (παθητική καθοδική προστασία με εξωτερικά επιβαλλόμενη τάση από θυσιαζόμενη άνοδο) είναι η μόνη εφικτή. Εξάλλου, είναι κατά πολύ οικονομικότερη και εξίσου αποτελεσματική με την ενεργητική καθοδική προστασία, που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα ως πηγή ενέργειας.
  Οι δύο ανοξείδωτες σήτες, που είναι στερεωμένες με ασβέστη σε φωταγωγό και αεραγωγό και, όπως μας αναφέρατε, διαβρώνονται σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα, θα προστατευθούν για τρία τουλάχιστον χρόνια με την εγκατάσταση μίας συσκευής STOPCOR Α1 PLUS με αγκύριο γείωσης τιτανίου σε κάθε σήτα.
  Σημειώστε, επίσης, ότι είναι πιθανό να χρειαστούν δύο συσκευές σε σειρά για κάθε σήτα, επειδή το ανοξείδωτο σε άμεση επαφή με ασβέστη ή άλλα αδρανή υλικά υπόκειται σε πολύ έντονη ηλεκτρόλυση, και είναι πιθανόν η τάση που παράγει η μία συσκευή να μην επαρκεί.
  Περισσότερα για αυτήν την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα:
  Καθοδική (Αντιδιαβρωτική) Προστασία Μεταλλικών Κατασκευών
 2. ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ:
  Επειδή το κτίσμα είναι παραθαλάσσιο και είναι εκτεθειμένο στην υγρασία, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται καθοδική προστασία και στο μεταλλικό οπλισμό του. Για να γίνει αυτή η εφαρμογή, θα χρειαστεί να αποκαλύψετε τον οπλισμό σε ένα σημείο, όπου θα συνδεθεί το καλώδιο της συσκευής.
  Για κτίσμα συνολικής επιφάνειας 140 τ.μ. προτείνουμε την τοποθέτηση μίας συσκευής STOPCOR Α5 PLUS με πλέγμα τιτανίου για πάκτωση πάνω στο βράχο με τσιμέντο.
  Περισσότερα για αυτήν την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα:
  Καθοδική Προστασία Χαλύβδινου Οπλισμού Σκυροδέματος
 3. ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ:
  Για την υδραυλικη εγκατάσταση με χαλκοσωλήνα και ηλιακό συλλέκτη με boiler προτείνουμε την τοποθέτηση μίας συσκευής STOPCOR A3 PLUS, που θα συνδεθεί στην είσοδο ή στην έξοδο του boiler και θα καλύψει έτσι ολόκληρη την υδραυλική εγκατάσταση του κτιρίου.
  Προσοχή: Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η προστασία της εγκατάστασης, η γείωση πρέπει να γίνεται πάντα αυτόνομα, όχι στη γείωση του κτιρίου.
  Περισσότερα για αυτήν την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα:
  Καθοδική (Αντιδιαβρωτική) Προστασία Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
 4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ:
  Ως συμπλήρωμα της καθοδικής προστασίας που θα γίνει στο μεταλλικό οπλισμό, προτείνουμε επίσης τη δημιουργία υδροφοβίας σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου. Αυτή επιτυγχάνεται με διακριτικά διαφανή και οικολογικά υλικά. Παράλληλα, εξασφαλίζει άριστη εμφάνιση του κτιρίου για πολλά χρόνια, χωρίς σημάδια από την αλμύρα, τη λασποβροχή, τη σκόνη και άλλες αιτίες που οδηγούν στην ανάγκη για βαψίματα ξανά και ξανά, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσια κτίσμτα.
  Περισσότερα για αυτήν την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα:
  Προστασία των Βαμμένων Τοίχων και Άλλων Επιφανειών
 5. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
  Προτείνουμε να επισκεφθείτε μερικές ακόμα σελίδες του δικτυακού τόπου μας, για να πάρετε μία όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη εικόνα των τεχνικών προτάσεών μας για τα έργα σας, κτιριακά, βιομηχανικά και άλλα:
  Ιδιοκτήτες Κτιρίων
  Δήμοι & ΔΕΥΑ
  Συνεργεία Οικοδομικών Έργων
  Τεχνικές Εταιρείες Κατασκευών, Λειτουργίας & Συντηρήσεων
  Γραφεία Μελετών
  Ξενοδοχεία
  Βιομηχανία, Βιοτεχνία & Χειροτεχνία
  Αγροκτηνοτροφική Παραγωγή, Αλιεία & Ορυχεία

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media