Καθαρισμός σε Λαμαρίνες Ζαχαροπλαστικής
κ.ά. Θέματα Καθαρισμού για Χώρους Μαζικής Εστίασης

Τον Ιούλιο του 2015 δεχτήκαμε μία κλήση από ένα καφεζαχαροπλαστείο σε νησί των Κυκλάδων. Μας ζητήθηκε να τους δώσουμε λύση στο πρόβλημα των επικαθίσεων που έχουν συσσωρευτεί στις λαμαρίνες ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν, προσέχοντας να μην διαβρωθεί η ίδια η λαμαρίνα. Τα καμένα λίπη και το καμένο άμυλο “κεραμοποιούνται” πάνω στη λαμαρίνα και δεν καθαρίζονται με τα κοινά καθαριστικά, ούτε με συρματόβουρτσες και άλλα μηχανικά μέσα που γδέρνουν τη λαμαρίνα, αλλά δεν μπορούν να απομακρύνουν εντελώς τους ρύπους.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εναπομένοντες ρύποι ψήνονται ξανά και ξανά και σκληραίνουν όλο και περισσότερο, μέχρι που γίνονται ένα σώμα με τις λαμαρίνες, ενώ, όπως είναι φυσιολογικό, παράλληλα η ποσότητά τους μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Σχηματίζονται αλλεπάλληλα στρώματα πετρώδους μαύρης επικάθισης, φαινόμενο που αφενός δεν είναι αποδεκτό από άποψη υγιεινής και αφετέρου παραμορφώνουν την επιφάνεια της λαμαρίνας και δυσκολεύουν τους εργαζόμενους στη χρήση της.

Εντωμεταξύ, ο καθαρισμός με διάφορα υγρά της αγοράς και με μηχανικά μέσα προϋποθέτει ώρες απασχόλησης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για την επιχείρηση. Οι ίδιοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό, αντί να ξύνουν τις λαμαρίνες.

Ο συγκεκριμένος πελάτης παράγγειλε δύο λίτρα από το οικολογικό αλλά πανίσχυρο υγρό καθαρισμού FACTOR HRCF, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη διάλυση λιπαρών και άλλων πετρωμένων καταλοίπων από τροφές, χωρίς να βλάπτει καθόλου τις καθαριζόμενες επιφάνειες. Ειδικά για τις λαμαρίνες ζαχαροπλαστικής είναι ιδανικό. Είναι δε άοσμο, μη τοξικό, μη ερεθιστικό, μη καυστικό και εντελώς αβλαβές για τους εργαζομένους, που επιτρέπεται να το χρησιμοποιούν χωρίς γάντια, μάσκα και γυαλιά, σε αντίθεση με τα περισσότερα καθαριστικά της αγοράς.

Εφόσον η δοκιμή πετύχει, ο πελάτης θα παραγγέλνει σε τακτική βάση δοχεία των 20 λίτρων και θα απαλλαγεί μια για πάντα από το πρόβλημα του καθαρισμού των λαμαρινών.

Η ποσότητα των 20 λίτρων είναι πάρα πολύ μεγάλη και διαρκεί για πολύ καιρό, δεδομένου ότι το υλικό είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένο και απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα σε κάθε χρήση. Λίγη ψεκασμοί (1ml ανά ψεκασμό) είναι αρκετοί για την κάθε λαμαρίνα. Μάλιστα, μετά τον αρχικό καθαρισμό, που είναι πιο δύσκολος λόγω της μεγάλης συσσώρευσης παλαιών επικαθίσεων, η συντήρηση με τον τακτικό καθαρισμό θα είναι πολύ εύκολη υπόθεση και θα χρειάζεται ακόμα λιγότερο υλικό, είτε αυτούσιο είτε αραιωμένο σε νερό, για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πελάτη, του στείλαμε το ακόλουθο ενημερωτικό μήνυμα με email:

Κύριε ,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. FACTOR HRCF ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ:
  Θα σας στείλουμε 4 δοχεία των μισών λίτρων, όπως είπαμε, με αντικαταβολή 39€ με την Speedex.
  Ψεκάστε επάνω στη λαμαρίνα και αφήστε το υλικό να δράσει. Στη συνέχεια σκουπίστε το. Μπορεί να χρειαστούν 2-3 επαναλήψεις την πρώτη φορά, όμως μετά η συντήρηση θα είναι πολύ απλή υπόθεση.
  Αν η λαμαρίνα είναι ζεστή (όχι ζεματιστή), αυτό θα βοηθήσει να δράσει πιο γρήγορα το καθαριστικό.
 2. FACTOR HRCF ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:
  Δοκιμάστε το και οπουδήποτε αλλού κάνετε καθαρισμούς και θα δείτε μεγάλες διαφορές από τα κοινά καθαριστικά. Θέλει πολύ μεγάλη αραίωση, και έτσι είναι πολύ οικονομικό.
  Κάνει και απολύμανση των επιφανειών και επίσης τις προστατεύει για να μη λερώνονται ξανά εύκολα.
 3. FACTOR DRAIN
  Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τα φρεάτια των αποχετεύσεών σας, για βόθρους, σωληνώσεις, τουαλέτες κτλ. Διασπά τα λίπη και καταστέλλει άμεσα τη δυσοσμία, χωρίς να βλάπτει καθόλου τα είδη υγιεινής και τις σωληνώσεις, τις αντλίες λυμάτων κτλ.
 4. ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ FACTOR:
  Δείτε τις σελίδες της ενότητας:
  Τα Προϊόντα του Συστήματος Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών FACTOR
 5. ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΩΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ:
  Δείτε αυτή τη σελίδα, έχει ενδιαφέρον, είναι δική μας καινοτομία, που καταργεί στις ταράτσες τα επικαλυπτικά υλικά, που χαλάνε σύντομα:
  Τα Πλεονεκτήματα του Εμποτισμού έναντι της Επικάλυψης στη Στεγανοποίηση Επιφανειών
 6. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
  Στη σελίδα Χώροι Μαζικής Εστίασης θα βρείτε αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες προτάσεις μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media