Καθαρισμός και Προστασία Επιφανειών & Απολύμανση Νερού
σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Spa-Θαλασσοθεραπείας

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δοκίμασε την αξιοπιστία της εταιρείας μας σε μία απλή εφαρμογή. Μετά την επιτυχή έκβαση αυτής της δοκιμής, ο πελάτης μάς εξέθεσε μία σειρά από άλλα τεχνικά ζητήματα που τον απασχολούσαν. Σε συνέχεια εκείνης της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, του στείλαμε το ακόλουθο αναλυτικό email:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. “ΚΑΜΕΝΗ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΛΜΥΡΑ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΒΕΡΑΝΤΩΝ:
  1. Αρχικός καθαρισμός: προτείνουμε δύο υλικά, από δύο διαφορετικούς προμηθευτές:
   RUST GO & SPONTAN SUPER.
  2. Τιμές RUST GO:
   Δοχείο του 1 λίτρου με σπρέι: …€ + ΦΠΑ (ελάχιστη ποσότητα: 6 δοχεία)
   Δοχείο των 4 λίτρων: ….€ + ΦΠΑ
  3. Τιμές SPONTAN SUPER:
   Δοχείο του 1 λίτρου με σπρέι: …€ + ΦΠΑ (ελάχιστη ποσότητα: 6 δοχεία)
   Δοχείο των 10 λίτρων: …€ + ΦΠΑ
  4. Προτείνουμε να παραγγείλετε μία συσκευασία από το κάθε υλικό, για να κάνετε σύγκριση. Έτσι, αν χρειαστείτε κι άλλο υλικό, θα ξέρετε ποιο να προτιμήσετε.
 2. ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ:
  Όπως θα δείτε και στη σελίδα Σκουριασμένα Κάγκελα – Επισκευή και Προστασία από την Οξείδωση, στις παραγράφους 5 και 6, προτείνουμε τους εξής τρόπους τελικής προστασίας για τα κάγκελά σας μετά τον καθαρισμό.

  1. Αν και τα δύο πιο πάνω υλικά κάνουν εκτός από τον καθαρισμό και φωσφάτωση της επιφάνειας του ανοξείδωτου, εντούτοις εμείς προτείνουμε επιπρόσθετα την εφαρμογή της διαφανούς υδρόφοβης ακρυλικής ρητίνης AQUABLOCK. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα δείγμα ενός λίτρου στην τιμή των 23€ + ΦΠΑ, για να το δοκιμάσετε και να δείτε αν το εγκρίνετε από αισθητική άποψη. Όπως θα δείτε πιο κάτω, μπορείτε να το εφαρμόσετε δοκιμαστικά και σε άλλα είδη επιφανειών.
  2. Μία συσκευή STOPCOR PLUS τύπος Α1 ανά 40 τρέχοντα μέτρα κάγκελα, θα τα προστατέψει από τη διάβρωση που υφίστανται στα σημεία συγκόλλησης με αποτέλεσμα να βαθουλώνει η επιφάνειά τους και να μειώνεται η αντοχή της συγκόλλησης με τα χρόνια. Η τιμή τεμαχίου είναι …€ + ΦΠΑ.
 3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΤΥΠΗΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ:
  1. Τα πιο πάνω υλικά RUST GO & SPONTAN SUPER μπορούν να καθαρίσουν σε βάθος τα κτυπητά αντιολισθητικά μάρμαρά σας από τα σημάδια αλάτων και σκουριάς που έχουν σχηματιστεί, όμως θα πρέπει να κάνετε μία δοκιμή τοπικά πρώτα, επειδή υπάρχει περίπτωση να προξενηθεί διάβρωση και τράχυνση της επιφάνειάς τους ή ακαλαίσθητο στρογγύλεμά της.
  2. Μία πιο ασφαλής λύση μπορεί να είναι το ήπιο όξινο καθαριστικό FYTOCLEAN LIQUID. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα λίτρο για δοκιμή, στην τιμή των 11€ + ΦΠΑ.
  3. Το AQUABLOCK, που αναφέραμε πιο πάνω, θα χαρίσει στα μάρμαρά σας ένα όμορφο ζωντανό χρώμα, χωρίς γυαλάδα και χωρίς ολισθηρότητα, ενώ παράλληλα δεν θα επιτρέπει το σχηματισμό θολότητας και κηλίδων από άλατα και σκουριές, καθώς θα πλένεται πολύ πιο εύκολα η επιφάνειά τους.
 4. ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ:
  1. Είμαστε σε θέση να δώσουμε λύση σε όλων των ειδών τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε διάφορες επιφάνειες, με τα κατάλληλα καθαριστικά υλικά για την κάθε εφαρμογή, ώστε να καθαρίζουν οι επιφάνειες χωρίς να διαβρώνονται ή να ξεθωριάζουν τα χρώματά τους.
  2. Επίσης, για την προστασία των επιφανειών έχουμε τα κατάλληλα υλικά, όπως θα δείτε στη σελίδα Προστασία των Βαμμένων Τοίχων και Άλλων Επιφανειών στα Ξενοδοχεία.
  3. Ένα σημαντικό όφελος που μπορούμε να σας προσφέρουμε είναι η εξάλειψη του ετήσιου κόστους για βαψίματα εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων, καθώς επίσης και για μονώσεις ταρατσών και βαψίματα ταβανιών λόγω υγρασίας. Αυτό επιτυγχάνεται με το υλικό AQUABLOCK ή άλλα παρόμοια υλικά.
  4. Επίσης, η μείωση των ωρών λειτουργίας της ψύξης και της θέρμανσης, χάρη στην εφαρμογή ανακλαστικών βαφών που κρατάνε τη ζέστη έξω το καλοκαίρι και δεν την αφήνουν να φύγει προς το περιβάλλον το χειμώνα. Όλα αυτά, μαζί με αρκετά ακόμα, αναφέρονται στη σελίδα που αναφέραμε πιο πάνω.
 5. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ:
  1. Σε πισίνες που λειτουργούν με θαλασσινό νερό, όπως στα δικά σας spa, η πρότασή μας είναι η πλήρης κατάργηση της τεχνητής χλωρίωσης, η οποία αφενός έχει τεχνικά προβλήματα σαν αυτά που σας ανάγκασαν να κλείσετε το ξενοδοχείο σας μέχρι να επισκευάσετε τα συστήματα χλωρίωσης, και αφετέρου προξενούν μία σειρά από πολλών ειδών προβλήματα που αναφέρονται στη σελίδα Σοβαρός Κίνδυνος από το Χλώριο για την Υγεία των Παιδιών μας.
  2. Αντίστοιχα, στη σελίδα OXONE D15 θα βρείτε ένα προϊόν (ενεργό οξυγόνο σε σκόνη) το οποίο λύνει όλα αυτά τα προβλήματα και επιπλέον αντιδρά χημικά με το χλωριούχο νάτριο (αλάτι) του θαλασσινού νερού και παράγει επαρκή ποσότητα χλωρίου με φυσικό τρόπο, που είναι πολύ πιο υγιεινός, αφού αυτό το χλώριο δεν περιέχει καρκινογόνους σταθεροποιητές για να μην εξατμίζεται γρήγορα, όπως συμβαίνει με το βιομηχανοποιημένο χλώριο.
  3. Παράλληλα, μπορείτε, αν θέλετε, να παραγγείλετε και τις συσκευές ιονισμού και οξυγόνωσης OXYGENEO PLUS για την πλήρη απολύμανση του νερού και την οξείδωση όλων των οργανικών ενώσεων, κροκίδωση και αλγοκτονία. Το μόνο που θα χρειάζεται να ελέγχετε είναι το pH, το οποίο μπορεί επίσης να ελέγχεται και να διορθώνεται με ένα αυτόματο σύστημα ρύθμισης pH. Με τη λειτουργία αυτών των συσκευών, η κατανάλωση του ενεργού οξυγόνου θα γίνει πολύ μικρότερη και η πισίνα σας θα λειτουργεί πιο οικονομικά. Επειδή το θαλασσινό νερό έχει πολύ υψηλή αγωγιμότητα, οι συσκευές αυτές λειτουργούν πολύ πιο αποδοτικά από ό,τι στο γλυκό νερό, αφού η λειτουργία τους βασίζεται στην ηλεκτρόλυση, που εξαρτάται από την αγωγιμότητα του ηλεκτρολύτη, δηλαδή του νερού στην περίπτωσή μας. Το κόστος αυτών των συσκευών μαζί με την εγκατάσταση είναι περίπου 5.000 ευρώ ανά 250 τ.μ. πισίνας.
  4. Το σοκ της χλωρίωσης καταργείται επίσης εντελώς με τις δύο πιο πάνω μεθόδους, και ιδίως με τη χρήση του ενεργού οξυγόνου, το οποίο οξειδώνει όλες τις χλωραμίνες και τις εξαλείφει ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον σοκ χλωρίωσης. Οι χλωραμίνες, εξάλλου, δεν δημιουργούνται καν, αφού οι οργανικές ενώσεις που περιέχονται στο νερό προλαβαίνουν και οξειδώνονται από το ενεργό οξυγόνο και δεν κάνουν αντίδραση με το χλώριο. Παράλληλα, η οσμή χλωρίου εξαλείφεται εντελώς, επειδή οι χλωραμίνες είναι που αναδύουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά του χλωρίου και όχι το ίδιο το χλώριο.
  5. Το όποιο κόστος επένδυσης θα σημαίνουν για την εταιρεία σας οι πιο πάνω προτάσεις μας θα αποσβεστεί πολύ γρήγορα χάρη στην αύξηση των κρατήσεων, όπως εξηγούμε στην πρώτη παράγραφο της σελίδας Επιστολή προς ξενοδοχεία.
 6. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ:
  1. Όπως είπαμε και τηλεφωνικά, γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους επόπτες υγείας των νομαρχιών, ενώ πολλά διεθνή τουριστικά πρακτορεία δεν δέχονται να στείλουν πελάτες τους σε ξενοδοχεία που δεν εφαρμόζουν πιστοποιημένη μέθοδο για την πρόληψη κατά της νόσου των λεγεωναρίων και δεν έχουν να παρουσιάσουν τακτικές μετρήσεις της συγκέντρωσης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο νερό του ξενοδοχείου τους, που πρέπει να είναι κάτω από 500 μονάδες.
  2. Στην ενότητα LEGIONCARE θα λάβετε μία πλήρη ενημέρωση, τόσο για το πρόβλημα της λεγεωνέλλας όσο και για την οικολογική και απόλυτη λύση που προτείνουμε, ακόμα και για τα λεγόμενα «τυφλά» σημεία του δικτύου ζεστού νερού χρήσης, δηλαδή σημεία όπου δεν υπάρχει συχνή κατανάλωση νερού και συνήθως βρίθουν από παθογόνους μικροοργανισμούς όπως είναι η λεγεωνέλλα.
  3. Το κόστος του συστήματος LEGIONCARE εξαρτάται από την ημερήσια κατανάλωση νερού. Για καταναλώσεις μέχρι 100 κυβικών την ημέρα, το κόστος κυμαίνεται γύρω στις 15.000€ + ΦΠΑ. Για καταναλώσεις μέχρι 50 κυβικών, είναι γύρω στις 6.000€ + ΦΠΑ. Σε αυτά τα χρήματα προστίθεται το κόστος της εγκατάστασης, περίπου 1.000 με 1.500 Ευρώ, καθώς επίσης και κάποια προαιρετικά παρελκόμενα.
   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ
   Μία οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα της λεγεωνέλλας, με πολύ χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης, παρουσιάζεται σε αυτή τη σελίδα. Προτείνουμε να τη μελετήσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εξετάσουμε μαζί ποια είναι η ιδανική λύση για τις δικές σας εγκαταστάσεις.
 7. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
  1. Για τον κλάδο των ξενοδοχείων έχουμε μία πολύ μεγάλη συλλογή από πολύτιμες τεχνικές λύσεις για πολλών ειδών προβλήματα που απασχολούν λίγο έως πολύ όλες τις εταιρείες του κλάδου σας.
  2. Στην ενότητα Ξενοδοχεία θα βρείτε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων αυτών των προτάσεών μας· στην κεντρική σελίδα της ενότητας συνοπτικά και στις επιμέρους σελίδες αναλυτικά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media