SOLAR-SKIN: Αύξηση της Απόδοσης των Πάνελ
και άλλες Τεχνικές Προτάσεις μας για τα Φωτοβολταϊκά

Τον Ιούλιο του 2014 η Smart Technical Solutions ξεκίνησε μία εκστρατεία για την ενημέρωση όλων των ιδιοκτητών και διαχειριστών φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά και πολλών ιδιωτών με φωτοβολταϊκά στις στέγες των κτιρίων τους, σχετικά με ορισμένες σημαντικές δυνατότητες που έχουν για να αυξήσουν την απόδοση των πάνελ τους και να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδά τους, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν, όσο είναι δυνατό, το απωλεσθέν εισόδημά τους εξαιτίας της πρόσφατης μείωσης των τιμών που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της κρίσης.

Ακολουθεί το κείμενο της γραπτής ενημέρωσης με email, το οποίο ακολουθούσε την πρώτη τηλεφωνική επαφή:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας στέλνουμε μία αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το ελληνικό υλικό νανοτεχνολογίας που σας αναφέραμε τηλεφωνικά. Επίσης, σας στέλνω μία ενημέρωση για διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας, θα προστατέψουν τις εγκαταστάσεις σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

 1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ ΑΠΟ ΡΥΠΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ
  SOLAR-SKIN
  Δείτε σε αυτή τη σελίδα πώς μπορείτε να αυξήσετε σε σημαντικό βαθμό την απόδοση των φωτοβολταϊκών σας με μία μικρή επένδυση που θα αποσβεστεί μέσα σε 6-8 μήνες περίπου και θα χρειαστεί επανάληψη μετά από 2,5 έως 3 έτη
 2. ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
  STOPCOR
  Πολλοί επενδυτές θέτουν συχνά ερωτήσεις σχετικά με την αντιδιαβρωτική προστασία των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών. Η μέθοδος STOPCOR αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη και οικονομική απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Η εφαρμογή της έχει νόημα σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής των βάσεων (γαλβανισμένες, αλουμινίου κτλ.), καθώς όλα τα μέταλλα και οι προστατευτικές επιστρώσεις τους υπόκεινται σε διάβρωση λόγω της ηλεκτρόλυσης, ιδίως στα σημεία κοπής και διάτρησης, ιδιαίτερα σε περιοχές με πολλή σκόνη, ρύπους, αλμύρα κτλ.
  Επίσης, εφαρμόζεται και για την αντιδιαβρωτική προστασία του χαλύβδινου οπλισμού σκυροδέματος που είναι εκτεθειμένο σε υγρό περιβάλλον.
 3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ κ.ά. ΤΡΩΚΤΙΚΑ
  ELECTRIC CAT
  Με αυτή τη βιομηχανικού τύπου συσκευή απώθησης τρωκτικών λύνονται οριστικά τα προβλήματα των ζημιών που προκαλούν τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι, τυφλοπόντικες, σκίουροι, κουνέλια, λαγοί, σκαντζόχοιροι κ.ά.) στις καλωδιώσεις των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές όπου βρίθουν από τρωκτικά.
 4. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ
  PENETRON
  Με αυτήν την προηγμένη τεχνολογία εξασφαλίζεται απόλυτη και μόνιμη στεγανοποίηση του σκυροδέματος της βάσης και προστασία αυτού από τη διάβρωση εξαιτίας της ανερχόμενης υγρασίας, της αλμύρας, της χαλαζόπτωσης και άλλων πιθανών αιτίων καθώς και από τη διάρρηξη εξαιτίας της οξείδωσης και διόγκωσης του μεταλλικού οπλισμού. Συγκεκριμένα:
  1. Σε νέες κατασκευές προστίθεται μικρή ποσότητα του PENETRON ADMIX στη βαρέλα κατά τη σκυροδέτηση.
  2. Σε υπάρχουσες κατασκευές εφαρμόζεται το τσιμεντοειδές PENETRON σε ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης.
  Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή ανάπτυξη κρυστάλλων πυριτίου μέσα στα τριχοειδή και τους πόρους του σκυροδέματος σε ολόκληρο το πάχος της βάσης, οι οποίοι απωθούν την ανερχόμενη υγρασία και το νερό της βροχής και διατηρούν το σκυρόδεμα και το μεταλλικό οπλισμό του εντελώς στεγνά.
 5. ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΒΑΦΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ Ή ΔΑΠΕΔΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ
  ANTITHERM
  Τα φωτοβολταϊκά τύπου Solyndra με κυλινδρικό σχήμα σωλήνων συλλογής ηλιακής ενέργειας από όλες τις γωνίες πρόσπτωσης προϋποθέτουν την επίστρωση της ταράτσας ή του δαπέδου στο οποίο θα εγκατασταθούν με ανακλαστική βαφή, ώστε σχεδόν όλη η υπέρυθρη ακτινοβολία που προσπίπτει στο δάπεδο να επιστρέφει και να απορροφάται από την κάτω πλευρά των σωλήνων. Η εταιρεία μας διαθέτει μία τέτοια βαφή πιστοποιημένη από τον Δημόκριτο. Δείτε σχετικά τη σελίδα ANTITHERM.
 6. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΑΤΟΣ Ή ΑΝΟΔΙΩΣΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΒΕΡΝΙΚΙ
  AQUABLOCK
  Αυτή η διαφανής υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη, όταν εφαρμόζεται με ψεκασμό ή βούρτσα πάνω σε μεταλλικές επιφάνειες, τις προστατεύει από την άμεση επαφή με το νερό και την αλμύρα, όταν πρόκειται για παραθαλάσσια περιοχή. Ειδικότερα, όταν εφαρμόζεται σε γαλβανισμένες ή ανοδιωμένες επιφάνειες, προστατεύει το γαλβάνισμα ή την ανοδίωση από την υγρασία και την αλμύρα, καθυστερώντας έτσι κατά πολύ το φαινόμενο της διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης ή χημικής οξείδωσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media