Καθαρισμός Εκτεταμένου Δικτύου Πυρόσβεσης σε Βιομηχανία Τροφίμων

Τον Ιούνιο του 2014 δεχθήκαμε από μία τεχνική εταιρεία μία ζήτηση για καθαρισμό ενός εκτεταμένου δικτύου πυρόσβεσης μίας βιομηχανίας τροφίμων στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Το συνολικό μήκος των σωληνώσεων είναι περίπου 3.000 μέτρα και οι διατομές τους στα διάφορα σημεία του δικτύου κυμαίνονται μεταξύ 2″ και 6″. Η δεξαμενή αποθήκευσης του νερού της πυρόσβεσης έχει χωρητικότητα 500 κυβικών. Ο συνολικός όγκος νερού που βρίσκεται μέσα στις σωληνώσεις του δικτύου είναι περίπου 16 κυβικά.

Το πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί είναι τριπλό: οξείδωση, επικαθίσεις αλάτων και λεγεωνέλλα. Μας ζητήθηκε να δώσουμε λύση και στα τρία προβλήματα, αφενός μεν για την άμεση επίλυσή τους και αφετέρου για την πρόληψη ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά.

Κύριοι,

Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας υποβάλλουμε τις δύο εναλλακτικές προτάσεις μας, για να τις προωθήσετε στον πελάτη σας:

 1. “ΥΔΑΤΙΚΟΣ” ΚΑΘΑΡΙΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MERUS:
  1. Δείτε τη σελίδα Σύγκριση Χημικού & “Υδατικού” Καθαρισμού Αλάτων.
  2. Δείτε επίσης τη σελίδα Προληπτική Συντήρηση Δικτύων Πυρόσβεσης.
  3. Ο “υδατικός” καθαρισμός θα διαρκέσει από μία εβδομάδα έως ένα μήνα.
  4. Θα χρησιμοποιήσουμε τον κατάλληλο αριθμό δακτυλίων, για να γίνει καθαρισμός σε ολόκληρο το δίκτυο. Το πόσους δακτυλίους θα χρησιμοποιήσουμε και το ποια σημεία θα επιλέξουμε, θα το αποφασίσουμε αφού μας γίνει η ανάθεση και αφού δούμε από κοντά την εγκατάσταση. Εξάλλου, αυτή η απόφασή μας δεν θα επηρεάσει την τιμή που σας δίνουμε πιο κάτω.
  5. Το κόστος του καθαρισμού (παροχή υπηρεσιών) θα είναι 1.850€ + ΦΠΑ.
  6. Προαιρετικά μπορεί ο πελάτης στη συνέχεια να αγοράσει έναν δακτύλιο 2″ industrial, με λιανική τιμή 1.440€ + ΦΠΑ.
   Ο δακτύλιος αυτός θα τοποθετηθεί στο σωλήνα της jokey pump και θα προστατεύει ολόκληρο το δίκτυο για το μη σχηματισμό επικαθίσεων αλάτων και τη μη οξείδωσή του από τον αέρα που εγκλωβίζεται πάντα σε ένα δίκτυο πυρόσβεσης.
  7. Προστασία από τη λεγεωνέλλα:
   Με ένα κόστος +20%, δηλαδή με 1.730€ + ΦΠΑ, ο δακτύλιος MERUS των 2″ μπορεί να είναι ειδικού αντιβακτηριακού τύπου MERUS BIO, ώστε να μειωθεί άμεσα σε σημαντικό βαθμό η συγκέντρωση του βακτηρίου της λεγεωνέλλας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξαλειφθεί εντελώς.
   Δείτε τις σχετικές σελίδες του κατασκευαστή:
   Bacteria / Legionella
   Legionella in Retirment Homes
  8. Για ακόμα μεγαλύτερη βεβαιότητα, μπορεί εάν θέλει ο πελάτης σας να αγοράσει δύο δακτυλίους των 2″, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μείνει απροστάτευτο το δίκτυο σε περίπτωση αστοχίας του ενός δακτυλίου. Αυτός ο δεύτερος δακτύλιος μπορεί να τοποθετηθεί σε άλλο σωλήνα 2″ του δικτύου ή στον ίδιο σωλήνα με τον πρώτο δακτύλιο.
  9. Συνιστάται προληπτική επαναφόρτιση ή αντικατάσταση των δακτυλίων κάθε τρία χρόνια, επειδή δεν υπάρχει τρόπος άμεσου ελέγχου αν λειτουργούν.
   Βέβαια, οι περιοδικές μετρήσεις της συγκέντρωσης της λεγεωνέλλας στο δίκτυο είναι ένας έμμεσος τρόπος ελέγχου για το αν λειτουργούν ακόμα οι δακτύλιοι που θα έχουν εγκατασταθεί (ή ο ένας δακτύλιος που θα έχει εγκατασταθεί): δηλαδή, αν παρατηρηθεί αύξηση της συγκέντρωσης της λεγεωνέλλας μετά από 5 ή 10 έτη, τότε θα συμπεράνουμε ότι ο δακτύλιος ή οι δακτύλιοι χρειάζεται / χρειάζονται επαναφόρτιση.
   Άλλος τρόπος έμμεσου ελέγχου είναι το αν έχει δημιουργηθεί σκουριά μέσα στο νερό. Αν ναι, αυτό θα σημαίνει ότι ο ο δακτύλιος ή οι δακτύλιοι χρειάζεται / χρειάζονται επαναφόρτιση.
 2. ΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:
  Μιλήσαμε με υπεργολάβο συνεργάτη μας που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό αγγλικού οίκου και εισάγει από την Αγγλία τα κατάλληλα χημικά καθαρισμού και προστασίας, ο οποίος μας είπε ότι το κόστος του καθαρισμού θα είναι σχεδόν 10.000€ + ΦΠΑ και θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Θα απαιτηθεί κένωση της δεξαμενής των 500 κυβικών και επαναπλήρωσή της. Επίσης, θα χρειαστεί να γίνει τρεις φορές πλήρωση και έκπλυση ολόκληρου του δικτύου. Στο τέλος του καθαρισμού θα προστεθεί ειδικό υγρό για την πρόληψη και διατήρηση του δικτύου σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια. Αν σας ενδιαφέρει αυτή η λύση, θα σας υποβάλουμε αναλυτική προσφορά, αφού γίνει η απαραίτητη αυτοψία της εγκατάστασης από το συνεργάτη μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τα έργα σας και τις εγκαταστάσεις των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media