Δεξαμενή Άρδευσης Θερμοκηπίου

Προστασία από Άλγη και Μικρόβια

Τον Μάιο του 2014, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή που πιάνουν οι ζέστες και το αποθηκευμένο νερό χαλάει πιο εύκολα, λάβαμε από έναν καλλιεργητή το εξής μήνυμα μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΧΩΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑΣ 500 ΚΥΒΙΚΩΝ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΩ ΤΑ ΦΥΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΧΩΡΙς ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ακολουθεί η απάντηση που στείλαμε άμεσα:

Κύριε … ,

Θα απαντήσουμε στο ερώτημά σας και θα προσθέσουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν την παραγωγή σας και θα βελτιώσουν την ποιότητά της.

 1. POLYDEX
  Βακτηριοστατικό αλγοκτόνο και απολυμαντικό υλικό για αποθηκευμένο νερό
  Αυτό το υλικό σε μία αναλογία 1 λίτρο ανά 120 κυβικά θα λύσει το πρόβλημά σας. Η τιμή του είναι 300€ + ΦΠΑ η συσκευασία των 5 λίτρων. Επιπλέον, τα ιόντα χαλκού που περιέχει όχι μόνο δεν βλάπτουν αλλά και δρουν προστατευτικά για τις καλλιέργειές σας.
 2. AGROCARE
  Σύστημα Ηλεκτροστατικού Ψεκασμού Φυτών και Βελτίωσης του Νερού Άρδευσης με Ιόντα Χαλκού
  Αυτό το σύστημα, που αρχικά σχεδιάστηκε για τον ψεκασμό των φυτών, είναι σε θέση να παράγει ιόντα χαλκού ώστε να πετυχαίνετε την ίδια προστασία που αναφέραμε και πιο πάνω, με πολύ χαμηλότερο κόστος, αφού το αναλώσιμο εδώ είναι πολύ πιο οικονομικό (ηλεκτρόδια χαλκού, κάθε μερικές δεκάδες χιλιάδες κυβικά νερού). Προσαρμόζεται με μία αντλία σε διάταξη ανακυκλοφορίας, ώστε το νερό να περνάει αρκετές φορές και να εμπλουτίζεται με αρκετά ιόντα χαλκού πριν φύγει για την άρδευση. Η αρχική δαπάνη που θα χρειαστεί να κάνετε θα είναι περίπου 3.000€ ή 6.000€, ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωσή σας, που θα καθορίσει το αν θα χρειαστείτε μία ή δύο συσκευές.
 3. NOURIVIT
  Φυσικό (Μη Χημικό) Ανόργανο Λίπασμα και Βιολογικό Υλικό Φυτοπροστασίας Διαφυλλικής Εφαρμογής
  Το βιολογικό υλικό (βακτήρια ειδικής καλλιέργειας, όχι μεταλλαγμένα) είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της άλγης και να διατηρήσουν το νερό σας σε άριστη κατάσταση, χωρίς μικροβιακό φορτίο.
  Παράλληλα το ίδιο υγρό, μαζί με το ανόργανο υλικό σε σκόνη, χρησιμοποιούνται με ψεκασμό για διαφυλλική λίπανση και φυτοπροστασία. Σε αυτή τη δεύτερη εφαρμογή το κόστος είναι περίπου 15 ευρώ ανά στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο. Για την πρώτη εφαρμογή, που αφορά το νερό άρδευσης, θα πρέπει να ρωτήσουμε τον κατασκευαστή. Πάντως, το κόστος θα είναι και σε αυτήν την εφαρμογή χαμηλό. Γενικά, είναι ένα φθηνό υλικό, επειδή η αυστριακή εταιρεία που τα παράγει έχει την ιδεολογία ότι ο πλανήτης πρέπει να σωθεί και τα προϊόντα της πρέπει, συνεπώς, να είναι προσιτά σε όλους τους καλλιεργητές.
 4. MAX GROW
  Ηλεκτρονικές συσκευές επεξεργασίας νερού
  Και αυτές οι συσκευές εφαρμόζονται σε διάταξη ανακυκλοφορίας. Έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν έχουν κανένα απολύτως λειτουργικό έξοδο ή αναλώσιμο, αν εξαιρέσετε το ηλεκτρικό ρεύμα που καίνε, που είναι λίγα ευρώ το χρόνο. Επιτυγχάνουν προστασία από επικαθίσεις αλάτων, άλγη και διάβρωση λόγω ηλεκτρόλυσης. Ίσως είναι η καλύτερη από όλες τις λύσεις που σας προτείνουμε, όμως μπορεί να έχει νόημα να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με μία ακόμα. Θα μιλήσουμε τηλεφωνικά για να καταλήξουμε ως προς αυτό το θέμα.
 5. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
  Στην ενότητα Γεωργία – Εξοπλισμός, Ολοκληρωμένες Μονάδες Παραγωγής, Α’ Ύλες & Αναλώσιμα θα βρείτε πιθανόν και άλλα θέματα που θα σας ενδιαφέρουν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

 

Μοιράσου το στα social media