Μερικά Αποσπάσματα από τα Βιβλία

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Ένα ταξίδι Αλήθειας στα άδυτα του νου
με προορισμό την εσωτερική Ελευθερία.
ένα βιβλίο, ένα μήνυμα, ένας τρόπος ζωής

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το βιβλίο.

«Ένα εσωτερικό μυθιστόρημα χωρίς αρχή και τέλος
βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ζωής μου.»

Η «Πολιτεία της Λευτεριάς» αποτελεί μία ολοκληρωμένη μέθοδο αυτοθεραπείας από ολόκληρο το περίπλοκο ψυχολογικό φορτίο που έχουμε συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής μας, βασισμένη σε προσωπικά μου βιώματα.

“Ένα πράγμα κρατώ από το βιβλίο: Την τόλμη
του απόλυτου ‘ξεγυμνώματος’ εις την Κοινή Θέα.
Μπράβο σου γι’ αυτό… Στη σημερινή εποχή,
ένα τόλμημα, ένα πείραμα σαν κι αυτό
που κάνεις ΙΣΩΣ είναι μια νέα λύση.
Το βιβλίο σου γεννά υπαρξιακά
ερωτήματα, ανοίγει ένα δρόμο.”
Δημήτρης Κωνσταντάρας
δημοσιογράφος & συγγραφέας

Με αυτό του το βιβλίο ο ” λαμπερός ” μου φίλος ΘΕΜΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ καταφέρνει το ακατόρθωτο για έναν άνθρωπο που έχει ζήσει πολλά χρόνια ενήλικης ζωής.
Να ” γυρίσει πίσω ” και να κοιτάξει τη ζωή με τη σοφία, την καθαρότητα, την αφοπλιστική ειλικρίνεια, τη σοβαρότητα και τον ΠΟΝΟ ενός ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ.
Ο Θέμος  ” αυτοκαθαρίζεται ” και μας προσφέρεται ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΣ και αυτό για όποιον πάρει στα χέρια του αυτό το βιβλίο είναι καθαρή τύχη.
Ο Θέμος  Λυκιαρδόπουλος και το έργο του αυτό αποτελούν το ” τραινάκι ” που θα μας ξεναγήσει σε όλες αυτές τις σκέψεις, που ήδη υπάρχουν – αόριστα ή συγκεκριμένα – μέσα μας, και θα μας ανοίξει το ” δρόμο ” για την αυτοκάθαρση και την απεξάρτηση από τα ασήμαντα.
Η επιλογή του ” δρόμου ” αυτού είναι καθαρά δική μας υπόθεση.
Γιάννης Σαββιδάκης
τραγουδοποιός, συνθέτης

Το βιβλίο μου «Η Πολιτεία της Λευτεριάς»
δεν είναι παρά η ομολογία της σκλαβιάς μου.
Από αυτήν την ομολογία ξεκίνησε
και εκεί θα βασίζεται για πάντα
η όποια σημερινή ελευθερία μου.
Ο συγγραφέας

———————————————————–

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

ένα βιβλίο, ένα μήνυμα, ένας τρόπος ζωής

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το βιβλίο.

« Τίποτα δεν μπορεί να δημιουργήσει το μέλλον καλύτερα από ένα όνειρο. »
Victor Hugo

Από φόβο μήπως θεωρηθώ ουτοπιστής ή αλαζόνας, να μην έχω το θάρρος ούτε καν να σκέφτομαι πώς θα ήθελα να διαμορφωθεί η ζωή μου και ο κόσμος μέσα στον οποίο ζω; Αυτό μου φάνηκε σαν αναπηρία, μία πνευματική αναπηρία, ένας ακρωτηριασμός του πνεύματός μου, ένα έγκλημα που διαπραττόταν επί χρόνια κατ’ εξακολούθηση από τον ίδιο μου τον εαυτό κατά του εαυτού μου, στο βωμό της συμμόρφωσής μου με τα κοινωνικά πρότυπα· στο βωμό του φόβου μου να είμαι διαφορετικός και δακτυλοδεικτούμενος.

Αποφάσισα, λοιπόν, να υπερβώ αυτόν τον συναισθηματικό εκβιασμό στον οποίο είχα ως τώρα υποταχθεί και να θεωρήσω ως μία πολύ ουσιαστική δραστηριότητα και δημιουργική εργασία το στοχασμό πάνω στις αλλαγές που θέλω να συμβούν στη ζωή μου και στον κόσμο μέσα στον οποίο ζω. Αποφάσισα ότι ο χρόνος που θα αφιερώσω σε αυτή τη δραστηριότητα θα είναι μία πολύ καλή επένδυση και όχι μία άσκοπη περιπλάνηση του νου μου σε ουτοπίες, όπως παλιά χαρακτήριζα τέτοιου είδους «εξωπραγματικές», όπως τις έλεγα, πνευματικές ενασχολήσεις.

… Αν δεν εγκαταλείψω την άκαρπη απροσδιόριστη δυσανασχέτηση και τα άγονα γενικόλογα ευχολόγια και δεν προχωρήσω στο συγκεκριμένο οραματισμό και την αναλυτική καταγραφή όλων των λεπτομερειών του κόσμου που ονειρεύομαι, πώς θα είμαι εσωτερικά έτοιμος να αξιοποιήσω συγκεκριμένες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων λεπτομερειών από τα όνειρά μου;

Μοιράσου το στα social media