Το Βιβλίο των Ονείρων
Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Αφιερώσεις και Ευχαριστίες

Αφιερώνω το «Βιβλίο των Ονείρων» μου σε εκείνους τους κοντινούς μου ανθρώπους που από τότε που ήμουνα μικρό παιδί πίστεψαν σε μένα. Αυτή η πίστη τους και ο θετικός οραματισμός τους είχε την ικανότητα να κοιτάζει πέρα από τις αδυναμίες και τους περιορισμούς που με χαρακτήριζαν στις διάφορες φάσεις της ζωής μου. Η αμετακίνητη θέση τους ότι εγώ θα μεγαλώσω και θα γίνω ένας υγιής και φωτεινός άνθρωπος ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για αυτό που είμαι σήμερα. Μπορεί να μην είμαι ακόμα ακριβώς εκείνο που οραματίστηκαν ή που συνεχίζουν ακόμα να οραματίζονται όσοι από αυτούς είναι ακόμα κοντά μου, αλλά βρίσκομαι, αν μη τι άλλο, στην πορεία προς αυτό.

Ιδιαίτερα αφιερώνω αυτό το βιβλίο στο Δάσκαλό μου, που με παρέλαβε στην τρυφερή ηλικία των δεκαεπτά ετών αρκετά τσαλακωμένο, πίστεψε σε μένα από την πρώτη στιγμή και μέχρι την τελευταία του πνοή – κυριολεκτικά – με κράτησε από το χέρι και με οδήγησε προς την ψυχολογική χειραφέτηση και την απεξάρτηση από ανθρώπους, πράγματα, συνήθειες και καταστάσεις. Ακόμα και σήμερα, δεκαοκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, βλέπω να ξεδιπλώνονται από μέσα μου θετικές ιδιότητες και δεξιότητες που εκείνος ήξερε να διαβλέπει και να τρέφει μέσα μου με το λόγο και το βλέμμα του, και ας μην τις είχα εγώ καν υποψιαστεί τότε, καθώς ήμουν βυθισμένος σε πολλούς φόβους και αγωνίες για ποικίλα θέματα.

Τέλος, αφιερώνω αυτό το βιβλίο σε όσους αδελφούς και αδελφές μου θελήσουν να το διαβάσουν και τους εύχομαι με όλη μου την καρδιά να γράψει ο καθένας το δικό του Βιβλίο των Ονείρων και να μάθει να πιστεύει με ακλόνητη βεβαιότητα ότι όλα του τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν.

Ευχαριστώ όλα μου τα αδέλφια μέσα από την καρδιά μου, είτε μου προσφέρουν την πολύτιμη συμπαράσταση και το θετικό οραματισμό τους, είτε γίνονται αποδέκτες αυτών των πνευματικών αγαθών που έχω να τους προσφέρω. Και οι μεν και οι δε αποτελούν για μένα τα κυρίαρχα στοιχεία του όμορφου κόσμου στον οποίο ζω, και γι’ αυτό τους ευγνωμονώ.

Μοιράσου το στα social media