Το Βιβλίο των Ονείρων
Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Η πρότυπη πολυεθνική της αφθονίας και της αγάπης.

Η μικρή εμπορική και τεχνική οικογενειακή επιχείρησή μας θέλω να γίνει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες οικολογικών εφαρμογών στον κόσμο, με αμέτρητα παρακλάδια και παραρτήματα, με δική της παραγωγή, εμπόριο και παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Θέλω να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όλους τους συνεργάτες της, προμηθευτές, πωλητές, υπεργολάβους, μηχανικούς, συνεργεία εφαρμογών και αντιπροσώπους του δικτύου διανομής, ώστε να ευημερούν σε πλήρη αφθονία, στην επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Θέλω η εταιρεία μας να αποτελέσει πρότυπο στο οποίο θα στηριχθεί η υγιής ανάπτυξη πολλών ακόμα εταιρειών και οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε η λογική της παραχώρησης μεγάλων ευκαιριών σε όλους τους συνεργάτες να γίνει κανόνας και να επικρατήσει έναντι της ανταγωνιστικής και χωριστικής αντίληψης εργοδότη-εργαζομένου, αφεντικού-υπαλλήλου και προϊσταμένου-υφισταμένου. Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι του κόσμου θα απολαμβάνουν την ελευθερία που δίνει η δυνατότητα της απεριόριστης ανάπτυξης, τόσο από οικονομική άποψη όσο και από την άποψη της δημιουργικής έκφρασης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Επίσης, η έννοια του ανταγωνισμού μεταξύ εταιρειών ή στελεχών της ίδιας εταιρείας θα εκλείψει, αφού θα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σε όλους τους επιχειρηματίες και τα στελέχη η πεποίθηση ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών, αφθονία για όλους και βεβαιότητα για το μέλλον. Αυτή η πεποίθηση θα χαρίζει σε όλους ένα ακλόνητο αίσθημα ασφάλειας και θα γεννά μέσα μας χαρά για το καλό του άλλου, συντροφικότητα, ευσπλαχνία, αλληλεγγύη. Όταν θα πληροφορούμαστε ότι ένας επιχειρηματίας του κλάδου μας πήρε μία παραγγελία από έναν πελάτη του, θα χαιρόμαστε για την αφθονία που του παρασχέθηκε, όσο ακριβώς θα χαιρόμασταν και για τις δικές μας παραγγελίες. Ομοίως, όταν ένα στέλεχος θα πληροφορείται ότι ένας συνάδελφός του πήρε προαγωγή, θα χαίρεται για την αφθονία που του παρασχέθηκε, όπως ακριβώς θα χαιρόταν αν είχε πάρει ο ίδιος προαγωγή.

Έτσι, τη θέση της ζήλειας ή της αυτολύπησης θα την πάρει μέσα μας η χαρά, και η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο όμορφη. Αυτή η συνειδητή επιλογή των συναισθημάτων που θα νιώθουμε θα δείχνει την Αγάπη και το σεβασμό που θα τρέφουμε προς τον εαυτό μας και τη συνεχή φροντίδα και μέριμνά μας ώστε να μη δηλητηριάζεται ο εαυτός μας από περιττές αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Θα μπορούμε, πραγματικά, να χαιρόμαστε με την επιτυχία του άλλου, ακόμα και αν θα θέλαμε να είχαμε εμείς αυτήν την επιτυχία. Είναι καθαρά θέμα επιλογής το πώς θα εισπράττουμε μέσα μας τα εξωτερικά γεγονότα.

Η έξυπνη επιλογή θα είναι να τα εισπράττουμε με τρόπο θετικό, με χαρά για το καλό που φέρνουν στους άλλους, αδιαφορώντας για το καλό που δεν φέρνουν ειδικά σε εμάς. Το γεγονός ότι κάποιος χάρηκε θα μπορεί να μας δίνει χαρά από μόνο του. Θα χαιρόμαστε για τη χαρά και την αφθονία που ήρθε σε κάποιον άλλο, επειδή η χαρά αυτή καθεαυτή θα είναι αυτή που θα μας κάνει να χαιρόμαστε, αδιάφορο αν το χαρμόσυνο γεγονός αφορά εμάς προσωπικά ή όχι. Δηλαδή, η αγάπη μας για τη χαρά θα μπορεί να είναι γενικευμένη και όχι εξειδικευμένη μόνο στη δική μας προσωπική χαρά. Τότε, η ζωή μας θα γίνει πραγματικά γεμάτη από χαρά και θα περνάμε πραγματικά πολύ όμορφα τις στιγμές μας σε αυτόν εδώ τον κόσμο.

Αυτή η ανοικτοσύνη και η μακροθυμία θα οφείλεται στο γεγονός ότι θα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύμπαν μας, στην κοινή και ενιαία Ύπαρξή μας, που σίγουρα φροντίζει να έχουν όλες οι επιχειρήσεις αρκετές παραγγελίες για να επιβιώνουν και να αναπτύσσονται και όλα τα στελέχη των επιχειρήσεων αρκετές ευκαιρίες για επαγγελματική και οικονομική εξέλιξη. Θα γνωρίζουμε ότι αυτές οι δυνατότητες ανάπτυξης θα ακολουθήσουν απρόβλεπτα μονοπάτια που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε αν σταθούμε μόνο στην παρατήρηση και αξιολόγηση της πραγματικότητας που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα.

Τέλος, η ποιοτική εργασία θα γίνει πλέον κανόνας που όλοι οι επαγγελματίες θα τον ακολουθούμε απαρέγκλιτα χωρίς κανέναν εξαναγκασμό, μόνο από Αγάπη για το έργο που παρέχουμε και για τον ίδιο τον πελάτη μας. Θα χαιρόμαστε με την ιδέα ότι του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, ώστε να απολαμβάνει για χρόνια τις ευκολίες που θα προκύψουν από τη συνεργασία του μαζί μας. Θα επιθυμούμε τόσο έντονα να ζει ο πελάτης μας μία ζωή μέσα στην αφθονία και την ευκολία, που θα είναι για εμάς αυτονόητη η παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας στην εξυπηρέτησή του.

Η καρδιά μας θα γεμίζει ικανοποίηση, όταν θα γνωρίζουμε ότι αφήνουμε πίσω μας μόνο ευχαριστημένους πελάτες. Η δική τους ευτυχία θα γίνεται έτσι και δική μας. Όμοια, η ευτυχία των στελεχών και των εξωτερικών συνεργατών της κάθε επιχείρησης, θα γίνεται αιτία για ευτυχία και για τους επιχειρηματίες, τους μετόχους και τους διευθυντές της επιχείρησης, επειδή όλοι θα έχουμε μέσα μας εδραιωμένη την πεποίθηση ότι είμαστε όλοι ένα και άρα η ευτυχία του ενός διαποτίζει αυτόματα και τους άλλους.

Μοιράσου το στα social media