Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Αφθονία, εμπιστοσύνη.

Θέλω να μάθω να ζω διαρκώς με την πεποίθηση της αφθονίας, της βεβαιότητας, της εμπιστοσύνης, της χαράς και της εκπλήρωσης όλων των ονείρων μου.

Οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι, έχουμε μάθει να πιστεύουμε στην ιδέα της ένδειας, της φτώχειας, της ανεπάρκειας σε όλα τα επίπεδα. Φοβόμαστε, δηλαδή, πολλά διαφορετικά πράγματα και έχουμε πιστέψει ότι σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχει δυσκολία στο να έχουμε αυτό που θέλουμε. Πολλές φορές, μάλιστα, το θεωρούμε και εντελώς αδύνατο.

Νομίζουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει ανεπάρκεια σε υλικά αγαθά, σε χρήματα και σε ανθρώπους που μας κατανοούν, ενδιαφέρονται για εμάς και μας αγαπούν και που θα ήτανε κατάλληλοι για να γίνουν σύντροφοί μας. Νομίζουμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε ανεπαρκείς και δεν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά από όσα προσδοκούμε στη ζωή μας. Νομίζουμε, ακόμα, ότι η ζωή δεν μας προσφέρει επαρκείς ευκαιρίες. Νομίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος και πως κάποιοι άλλοι πιο ικανοί και πιο ξύπνιοι από εμάς πάντα θα προλαβαίνουν να αρπάζουν τις ευκαιρίες, καταδικάζοντας εμάς στην υλική και συναισθηματική μετριότητα ή ακόμα και στην απόλυτη ένδεια. Νομίζουμε ότι υπάρχει ανεπάρκεια χρόνου και ότι πρέπει όλα να τα προλάβουμε όσο είμαστε ακόμα νέοι, πριν μας εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μας, αρρωστήσουμε και πεθάνουμε, επειδή νομίζουμε ότι υπάρχει ανεπάρκεια από αυτό το αγαθό που λέγεται υγεία, μακροζωία, χρόνος, ζωή.

Θέλω, συνεπώς, εγώ και όλα μου τα αδέλφια που κατοικούν σε αυτή τη Γη, να ξεχάσουμε για πάντα τις πλανερές ιδέες μας περί ένδειας, φτώχειας και ανεπάρκειας και να πιστέψουμε βαθιά και ακλόνητα στον πλούτο, στην αφθονία και στην επάρκεια. Θέλω να αποκτήσουμε βαθιά εμπιστοσύνη στον κόσμο όπου ζούμε και να τον δούμε σαν έναν τόπο που μας παρέχει για απεριόριστο χρονικό διάστημα όλα τα υλικά και πνευματικά αγαθά που ποθούμε και χρειαζόμαστε για να είμαστε διαρκώς ολοκληρωτικά ευτυχισμένοι μέχρι και στο τελευταίο κύτταρο του σώματός μας.

Θέλω, δηλαδή, να πιστέψουμε ότι αυτός εδώ ο κόσμος, το σύμπαν μας, είναι σε θέση να μας τροφοδοτεί πάντοτε με άφθονα υλικά αγαθά, χρήματα, πνευματικά αγαθά και ανθρώπους που μας κατανοούν, ενδιαφέρονται για εμάς και που θα ήτανε κατάλληλοι για να γίνουν ο σύντροφός μας. Θα πιστέψουμε ότι είμαστε από τη φύση μας επαρκείς και ως εκ τούτου μπορούμε να καταφέρουμε όλα όσα προσδοκούμε στη ζωή μας. Θα πιστέψουμε ότι η ζωή μάς προσφέρει κάθε στιγμή σε όλους τους τομείς αμέτρητες ευκαιρίες για ευτυχία και αφθονία, τις οποίες μπορούμε και γνωρίζουμε πώς να αξιοποιούμε, αρκεί να πιστεύουμε ότι υπάρχουν, ώστε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και να τις βλέπουμε.

Θέλω να πιστέψουμε όλοι ότι ανταγωνισμός στην ουσία δεν υπάρχει, επειδή οι ευκαιρίες για ευτυχία και αφθονία είναι άπειρες, ενώ τα αδέλφια που προσβλέπουν σε αυτές είναι πεπερασμένου αριθμού, άρα πάντα θα υπάρχει περίσσεια ευκαιριών για όλους. Θέλω να πιστέψουμε βαθιά ότι δεν μας πιέζει ο χρόνος σε τίποτα στη ζωή μας, επειδή ο χρόνος είναι και αυτός άπειρος και επειδή δεν πρόκειται να αρρωστήσουμε ούτε να πεθάνουμε. Όταν πιστεύουμε στην απόλυτη αφθονία, ο φόβος εκλείπει ολοκληρωτικά και έτσι δεν ποτίζουμε πια με φαρμάκι το κορμί μας, με αποτέλεσμα οι αρρώστιες να εκλείπουν παντελώς και εμείς να σφύζουμε από υγεία διαχρονική.

Με αυτή, λοιπόν, την εμπιστοσύνη και τη βεβαιότητα της αφθονίας θέλω να περνάμε τις μέρες μας, τα χρόνια μας και τους αιώνες μας πάνω σε αυτή τη Γη εγώ και τα αδέλφια μου, γεμάτοι χαρά, υγεία και Αγάπη.

Μοιράσου το στα social media