Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Εμπιστοσύνη σημαίνει: «το πώς δε με αφορά».

Θέλω να είμαι βέβαιος ότι θα έρθει πολύ σύντομα ο καιρός που θα εμπιστεύομαι τόσο απόλυτα την Ύπαρξή μου ώστε να απέχω από κάθε ανησυχία για όλα τα εγκόσμια ζητήματα και να τα παραδίδω όλα σε αυτήν. Θα παραιτούμαι πρόθυμα από την προσπάθεια να προβλέψω το πώς ακριβώς θα διευθετηθεί το καθένα από τα ζητήματα που με απασχολούν.

Θα συλλάβω, δηλαδή, σε όλο τους το εύρος και σε όλο τους το βάθος τις έννοιες της εμπιστοσύνης και της παράδοσης. Τόσο τα εσωτερικά πνευματικά ζητήματα όσο και τα εξωτερικά ζητήματα της ύλης και των σχέσεών μου με τους «άλλους», καθώς επίσης και τα πανανθρώπινα ζητήματα που μοιάζουν στα μάτια όλων μας τραγικά και άλυτα, θα τα εμπιστεύομαι όλα στην ενιαία Ύπαρξή μας. Θα της τα αναθέτω όλα, θα της τα παραδίδω έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη αφενός στην καλή της πρόθεση και αφετέρου στην απεριόριστη ικανότητά της να διευθετεί όλα τα ζητήματα και να δρομολογεί την επίλυσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτή η απεριόριστη ικανότητα της Ύπαρξής μας οφείλεται πολύ απλά στο γεγονός ότι ολόκληρος ο κόσμος, δηλαδή ο εσωτερικός μας κόσμος αλλά και ο εξωτερικός κόσμος, είναι τα πεδία της δικής της εκδήλωσης. Αυτή δημιούργησε αυτούς τους δύο κόσμους, που και οι δύο μαζί είναι ο ένας κόσμος, η αντανάκλαση του δικού της Εαυτού με απειράριθμες μορφές. Η Ύπαρξή μας δημιούργησε τον κόσμο του οποίου όλοι είμαστε μέρη. Αυτή τον συντηρεί, τον εξελίσσει και στοργικά τον καθοδηγεί στον ένα και μοναδικό σκοπό της ύπαρξής του, που είναι η απελευθέρωσή μας από την πλάνη της μορφής και η αυτοπαράδοσή μας στη διαχρονική πηγή ζωής, χαράς, δύναμης και Αγάπης, που είναι η ίδια η Ύπαρξη του κόσμου, δηλαδή η Ύπαρξή μας.

Θέλω, λοιπόν, να μάθω να παραιτούμαι από την ανάγκη να προβλέψω το πώς ακριβώς θα διορθωθεί ο νους μου ώστε να πάψει να ξεχνιέται σε σκέψεις περιττές και να χάνεται σε σπάταλες περιττά αγχογόνες και να εκπαιδευτεί να διατηρεί μόνιμη και σταθερή την επαφή του με τη μεγάλη εικόνα της υλικής και πνευματικής αφθονίας για μένα και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θέλω, δηλαδή, να μη με απασχολεί το πώς ακριβώς θα επέμβει η Ύπαρξή μου στις παλιές συνάψεις των νευρώνων και μέσα από ποιες ακριβώς διαδικασίες θα καταφέρει να πείσει οριστικά το νου μου ότι όλα έχουνε καλώς και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα απολύτως.

Θέλω να μην αναρωτιέμαι και να μην αμφισβητώ, να πάψω να αμφιβάλλω για την ύπαρξη των τρόπων θεραπείας και αναδιάταξης των παλιών συνάψεων των νευρώνων του εγκεφάλου μου, ώστε να εμπιστευθώ απόλυτα την παντογνωσία και παντοδυναμία της Ύπαρξής μου. Τότε μόνο θα είμαι σε θέση να της αναθέσω εν λευκώ αυτό το έργο, το οποίο θυμίζει «mission impossible» (μη υλοποιήσιμη αποστολή) αν και στην πραγματικότητα είναι γι’ αυτήν εξαιρετικά απλό όσο και καθετί άλλο μέσα στον κόσμο που η ίδια έχει δημιουργήσει για να ζει μέσα σε αυτόν με υλική μορφή και σε κατάσταση πλέριας αφθονίας.

Θέλω, ομοίως, και για όλα τα εξωτερικά ζητήματα, που σχετίζονται με υλικά αγαθά και με ανθρώπινες σχέσεις, να μην αναρωτιέμαι για το πώς ακριβώς θα επέμβει η Ύπαρξή μου και με ποιον ακριβώς τρόπο θα μας παράσχει την ποθητή αφθονία και ευημερία, τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Θέλω να είμαι πάντα βέβαιος ότι η Ύπαρξή μου, δηλαδή η μία και ενιαία Ύπαρξη όλων μας, έχει στη διάθεσή της τρόπους άγνωστους για το δικό μου περιορισμένο νου, ώστε να φροντίζει διαρκώς να παρέχονται σε μένα και στους κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, όλα τα υλικά αγαθά και οι υποδομές που χρειαζόμαστε για μια ζωή γαλήνια και απαλλαγμένη από φόβους, άγχη και αγωνίες.

Θέλω να είμαι ελεύθερος από κάθε αμφιβολία σχετικά με την ύπαρξη τρόπων για την παροχή της αφθονίας σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θέλω, επίσης, να είμαι απαλλαγμένος από κάθε αμφισβήτηση σχετικά με τη δυνατότητα για αλλαγή της νοοτροπίας μας. Θέλω να πιστεύω ακράδαντα ότι η Ύπαρξή μας έχει τους τρόπους με τη Θεία Χάρη της να μας εμφυσήσει και βαθιά να εμφυτέψει μέσα στους εγκεφάλους μας τις ορθές δομές χάρη στις οποίες θα βασιλέψει αμετάκλητα η ομόνοια, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η ευσπλαχνία και η δημιουργική συνεργασία ανάμεσά μας.

Θέλω, με λίγα λόγια, να είμαι βέβαιος ότι η Ύπαρξή μου, δηλαδή η Ύπαρξη όλων μας, φρόντιζε ανέκαθεν, φροντίζει τώρα και θα φροντίζει για πάντα την παροχή όλων των υλικών και πνευματικών αγαθών που χρειαζόμαστε για να ζούμε όμορφα κάθε μέρα σε αυτόν εδώ τον κόσμο, γεμάτοι εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη ο ένας προς τον άλλο και όλοι μαζί προς την ενιαία Ύπαρξή μας. Θέλω να πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι δεν αργεί η μέρα που εμείς, η ανθρωπότητα, θα απολαμβάνουμε διαχρονικά τις χαρές αυτού του επίγειου παραδείσου στον οποίο έχουμε βρεθεί με τη θέληση της Ύπαρξής μας, δηλαδή με τη δική μας θέληση.

Θέλω να είμαι εντελώς σίγουρος ότι αυτή θα είναι η εξέλιξή μας και ότι θα τη δω με τα μάτια μου να συμβαίνει σύντομα. Θα δω την ανθρωπότητα να ζει ξανά στη φυσική της θέση και κατάσταση, αυτήν της αφθονίας, της ασφάλειας και της ευδαιμονικής δημιουργίας, διακατεχόμενη και καθοδηγούμενη από τις διαχρονικές αρχές της Δύναμης, της Αγάπης και της Σοφίας. Και αυτή η σιγουριά θέλω να κατοικεί σταθερά μέσα μου, χωρίς να απαιτώ να έχω κάποια ιδέα για το πώς ακριβώς θα συντελεστεί αυτή η πολυεπίπεδη μεταμόρφωσή μας, που στα μάτια της στενής λογικής μοιάζει αδύνατη.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η χωρίς λογικές αποδείξεις βεβαιότητα θα εγκαθιδρυθεί βαθιά, τόσο μέσα μου όσο και μέσα σε όλα μου τα αδέλφια που συγκατοικούν μαζί μου σε αυτόν εδώ τον παράδεισο που η Ύπαρξή μας έπλασε για εμάς, δηλαδή για τον εαυτό της. Είμαι βέβαιος ότι από όλους μας θα εξαλειφθεί και παντελώς θα ξεχαστεί η οποιαδήποτε αμφιβολία για την ικανότητα της Ύπαρξής μας να αλλάξει τη νοοτροπία μας και να μεταμορφώσει τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα ζούμε την κάθε μας στιγμή κατακλυσμένοι από τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα γίνουν όλες αυτές οι εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές μέσα μας και στον έξω κόσμο, αντίστοιχα. Έτσι, θα μάθουμε να αδιαφορούμε για την άγνοιά μας σχετικά με το πώς θα γίνουν αυτές οι αλλαγές, τις οποίες θα εμπιστευθούμε εξολοκλήρου στη Σοφία της Ύπαρξής μας, καθώς θα είμαστε απολύτως βέβαιοι αφενός για την καλή της πρόθεση απέναντί μας και αφετέρου για την παντοδυναμία της.

Μοιράσου το στα social media