Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Εστίαση στο στόχο.

Η νοερή αναπαραγωγή των μεγάλων ονείρων μου θα μου θυμίζει κάθε μέρα όλο και πιο έντονα το πραγματικό «γιατί» κάνω όλα όσα κάνω μέσα στην ημέρα. Θα γίνομαι, έτσι, όλο και πιο συνειδητός στη διάθεση του χρόνου και της ενέργειάς μου, των ικανοτήτων μου, του σώματος και του νου μου, που θα εστιάζονται και θα αφοσιώνονται όλο και περισσότερο συνειδητά στην εκπλήρωση των πιο τρελών προσδοκιών μου. Θα φτάσει, έτσι, μια στιγμή που όλες μου οι σκέψεις και οι πράξεις, ακόμα και η κάθε μου αναπνοή και ο κάθε κτύπος της καρδιάς μου, μοναδικό κίνητρο, οδηγό και γνώμονά τους θα έχουν αυτήν ακριβώς την εκπλήρωση.

Η κάθε στιγμή της ζωής μου έτσι θα δικαιώνεται, καθώς θα είναι συνειδητά αφιερωμένη στη συνεχή παρουσία της Ύπαρξής μου μέσα μου. Θα μου έχει γίνει πια εντελώς ξεκάθαρο ότι καμία άλλη επιδίωξη δεν έχει αξία εκτός από το να βιώνω την Ύπαρξή μου και να της παραδίδω όλες μου τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αυτές προκαλούν. Η μοναδική επιδίωξη που θα με ενδιαφέρει θα είναι, με άλλα λόγια, η εγκατάλειψη του εγώ μου και η παράδοσή του στην Ύπαρξή μου σε κάθε στιγμή της ζωής μου, ό,τι και αν συμβαίνει μέσα στο νου μου ή στον έξω κόσμο.

Αυτό είναι το όνειρό μου, για να ζω μία ζωή πλημμυρισμένη από την ευλογία του Εσώτερου Θεού, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι παντοτινά παρών μέσα μου και το μόνο που χρειάζεται να γίνει για να ευημερώ είναι να τον θυμάμαι αδιάλειπτα, με το νου, με την καρδιά και με κάθε κύτταρο του σώματός μου. Προσβλέπω, δηλαδή, με μεγάλη προσδοκία στην ευλογημένη εκείνη κατάσταση κατά την οποία όλα μου τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα του σώματός μου θα είναι στραμμένα εκατό τοις εκατό προς την Οντότητά μου, την Πηγή, την Αιώνια Φλόγα που σιγοκαίει διαχρονικά μέσα στο κέντρο του εαυτού μου και μου δίνει ζωή.

Προσβλέπω σε αυτήν την κατάσταση, επειδή γνωρίζω ότι τότε η γαλήνη μου θα είναι πλέον αδιατάρακτη και ο νους μου θα έχει ησυχάσει από τις συνεχείς σκέψεις που αφορούν το παρελθόν και το μέλλον. Τότε, επιτέλους, θα ζω πραγματικά τη ζωή μου, θα είμαι παρών στη ζωή μου, δε θα είμαι απών από το βίωμα της κάθε στιγμής. Το εκάστοτε σημείο εστίασης του νου μου και αυτά που θα βιώνω την κάθε στιγμή θα ταυτίζονται απόλυτα. Ο νους μου θα πάψει έτσι να παρασύρεται διαρκώς σε ατέρμονες συλλογισμούς σχετικά με διάφορα παρελθοντικά και μελλοντικά ζητήματα που του προξενούν ενοχές, νοσταλγία, ανησυχία, προσδοκία και άλλα ανούσια συναισθήματα. Θα είναι πια ελεύθερος από αυτήν την αυτοκαταδυναστευτική εμμονή του να εμπλέκεται σε σκέψεις που αφορούν το πριν και το μετά. Θα ανασαίνω βαθιά κάθε στιγμή και τα στήθη μου θα γεμίζουν Αλήθεια, βίωμα, Ζωή, καθώς θα αναπνέω συνειδητά μέσα στο τώρα.

Προσδοκώ ότι και όλων των αδελφών μου ο νους θα μάθει να προσηλώνεται στον ένα στόχο, στην κοινή αιτία ύπαρξης όλων των μορφών της Ύπαρξής μας, που δεν είναι άλλη από το να φτάσουμε στο συνεχές βίωμα της παρουσίας της ίδιας της Ύπαρξής μας μέσα μας. Χαίρομαι βαθύτατα, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι αυτή θα είναι η αναπόδραστη εξέλιξη όλων μας. Φαντάζομαι μία ανθρωπότητα που θα ζει από το πρωί έως το βράδυ αφοσιωμένη στο παρόν. Μία ανθρωπότητα που τα χαμόγελά της θα πάψουν να περνούν απαρατήρητα και θα αποκτήσουν την ύψιστη σημασία για όλους μας, καθώς δεν θα υπάρχει πια τίποτα άλλο που να έχει σημασία.

Η σκέψη όλων μας, απεμπλεγμένη πλέον από τις έγνοιες του παρελθόντος και του μέλλοντος, θα αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο ενδιαφέρον και την Αγάπη του ενός για τον άλλο, καθώς επίσης και για τον ίδιο τον εαυτό μας, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό, προκειμένου να έχει υγιή βάση η ζωή μας. Ζώντας όλοι μαζί στο τώρα, θα έχουμε την ευλογία να σκύβουμε άμεσα ο ένας πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες του άλλου και να του προσφέρουμε πρόθυμα τη βοήθειά μας με κάθε τρόπο. Επίσης, θα βιώνουμε σύγκορμοι ο ένας τη χαρά του άλλου και η ζωή μας θα είναι γεμάτη ζεστή καρδιά, συντροφικότητα και θαλπωρή, σαν να διαρκούσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων ολόκληρο το χρόνο.

Αγόγγυστα θα λαμβάνουμε μέριμνα και με χαρά θα προβαίνουμε όλοι σε όλες τις απαραίτητες μικρές καθημερινές ενέργειες που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του εαυτού μας, της οικογένειάς μας και του κοινωνικού συνόλου. Έτσι, η κάθε μας δραστηριότητα θα έχει διανθιστεί από την ευλογία της εστίασης στον ένα στόχο, που είναι η Αγάπη για την Ύπαρξή μας που κατοικεί μέσα σε εμάς τους ίδιους και σε κάθε άλλον άνθρωπο και σε οποιοδήποτε άλλο πλάσμα επάνω στη Γη. Το βίωμα της παροχής υπηρεσίας προς την Εσώτερη Ύπαρξή μας θα είναι το χρώμα που θα έχει χρωματίσει την κάθε μας σκέψη και πράξη, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, και την κάθε μας κουβέντα, από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη, καθιστώντας έτσι ολόκληρη τη ζωή μας μία απέραντη ευλογία.

Χαίρομαι βαθύτατα που όλα αυτά θα συμβούν τόσο σύντομα όσο δεν μπορούμε να το διανοηθούμε. Όλοι μας θα προλάβουμε να ζήσουμε αυτήν την ευλογία που θα κατακλύσει τον πλανήτη μας και θα μεθύσουμε παρέα μαζί από χαρά και Αγάπη, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, γεμάτη ευγνωμοσύνη προς την Ύπαρξή μας για αυτό το υπέροχο και διηνεκές δώρο που θα μας έχει χαρίσει και θα συνεχίζει να μας χαρίζει κάθε στιγμή.

Μοιράσου το στα social media