Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Η ενδοσκόπηση της εσώτερης αλήθειας.

Θα λάβω από τον εσωτερικό μου Δάσκαλο την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να αποκτήσω την υπομονή, τον αυτοσεβασμό και την Αγάπη για τον εαυτό που χρειάζονται ώστε να κλείνω τα μάτια μου για όση ώρα το έχω ανάγκη και να βιώνω μέσα στα κύτταρά μου την πραγματική τους φύση, που είναι ο ήλιος, το φως, η δόνηση, η ζωή, η καθάρια παρουσία του πνεύματος, η πνευματική και σωματική υγεία.

Θα αφήνω το σώμα μου να καταλαγιάζει χωρίς καμιά βιασύνη και ανυπομονησία, παραιτημένο από κάθε εγκόσμια φροντίδα και ανησυχία. Θα αφήνεται το σώμα στην Ησυχία της Ύπαρξής του, και θα το κάνω αυτό για όση ώρα το χρειάζομαι, μέχρι να νιώσω καλά, βαθιά καλά, ευεξία, ευημερία και αφθονία μέσα σε όλα τα κύτταρά μου.

Στο ξεκίνημα αυτής της ενδοσκόπησης, πριν ακόμα συμβεί αυτό το ευεργέτημα, θα πιστεύω ακλόνητα ότι πρόκειται να συμβεί, ώστε να του δίνω όσο χρόνο χρειάζεται με υπομονή για να το αφήνω να συμβεί. Θα με διοικεί η ειρήνη του νου. Θα με καθοδηγεί η θέληση για ευδαιμονία, για εσωτερική ελευθερία και γαλήνη. Θα υπακούω μόνο σε αυτήν. Αυτή θα είναι ο εσωτερικός αρχηγός μου ο αγαπημένος, αυτή θα αναγνωρίζω ως τον εσώτερο μέντορά μου, τη Θέληση για εσωτερική ελευθερία και γαλήνη.

Θα δίνω, λοιπόν, συνειδητά την ευκαιρία στα κύτταρά μου να βιώνουν την άνεση, την εγκαθίδρυση, την απλότητα, την εξάπλωση της συνείδησής τους μέσα στο σύμπαν. Θα αφήνονται με εμπιστοσύνη στο αείροο ρεύμα της ζωής, δηλαδή στο ίδιο το γεγονός της Ύπαρξής τους. Ηθελημένα θα παραδίδονται σε αυτό και θα του παραδίδουν όλες τις χιμαιρικές αγωνίες τους, που είναι όλες ανεξαιρέτως αποκυήματα της πλάνης του ατομισμού. Θα προσχωρούν χαρούμενα στην Αλήθεια της φύσης τους και θα συνυπογράφουν την ευλογία της Ύπαρξής τους.

Θα συνηγορούν τα κύτταρά μου με τη συνείδησή τους αιώνια υπέρ της εσωτερικής ελευθερίας τους και θα παραιτούνται από οποιαδήποτε ιδέα ισχυρίζεται οτιδήποτε λιγότερο όμορφο και πλούσιο από αυτό.

Θα πιστεύω βαθιά μέσα μου κάθε στιγμή αυτές τις αιώνιες αλήθειες και θα τις θεωρώ πάντα πιο σημαντικές από οποιαδήποτε άλλη σκέψη που αφορά εγκόσμια ζητήματα. Θα τις θεωρώ αυτές τις αλήθειες τις εσώτερες ως τη μία και μοναδική Αλήθεια, αυτήν που εδρεύει μέσα μου και με καθοδηγεί σε μια ζωή χωρίς όρια ευτυχίας και αφθονίας, μιας αφθονίας που πραγματώνεται τόσο ως άμεσο εσωτερικό βίωμα όσο και ως αμετάκλητη προσεχής εξωτερική υλική εκδήλωση αυτού του εσωτερικού βιώματος.

Η ενδοσκόπηση της εσώτερης Αλήθειας θα γίνει η αγαπημένη απασχόληση όλων των ανθρώπων, επειδή όλοι μας θα διαπιστώσουμε πόσο αυτή μας ωφελεί και μας αγαλλιάζει. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα στραφούμε προς αυτήν την εσωτερική δραστηριότητα πολύ σύντομα και θα αφοσιωθούμε σε αυτήν. Ο ένας θα ακολουθεί το παράδειγμα του άλλου, καθώς θα διαπιστώνει τα άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα της ενδοσκόπησης πάνω στην υγεία του σώματος και του πνεύματός του. Και ο ένας θα κρατά τον άλλο από το χέρι, ώστε να συγκρατούμαστε όλοι μαζί και να βοηθάμε το νου μας να μην παρασύρεται σε αδιέξοδες περιπλανήσεις μες στη λήθη και να τον επαναφέρουμε ξανά και ξανά στην ατραπό της ενδοσκόπησης της εσώτερης Αλήθειας μας.

Μοιράσου το στα social media