Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Η τέχνη.

Ονειρεύομαι να καλλιεργήσω το σπόρο του καλλιτέχνη που παραμένει εδώ και τόσα χρόνια σε κατάσταση ατροφίας μέσα μου. Θέλω να μάθω να παίζω μουσικά όργανα, να συνθέτω μουσική, να τραγουδώ, να ζωγραφίζω, να κάνω γλυπτική και άλλες εικαστικές τέχνες, να παίζω θέατρο, να χορεύω, να δημιουργώ και να παράγω τέχνη με κάθε τρόπο, με τα χέρια, με το σώμα, την κίνηση, το λόγο.

Θα αφεθώ με εμπιστοσύνη στην καλλιτεχνική μου φύση και θα την αφήνω να εκδηλώνεται αβίαστα και ανεμπόδιστα, μέσα σε ειρηνική ροή, και να παράγει έργα φωτεινά, ολόδροσα, μεστά, που θα συνεπαίρνουν τους αποδέκτες τους, θα τους οδηγούν σε ανώτερες πνευματικές σφαίρες και θα τους λυτρώνουν από τα καθημερινά προβλήματά τους. Παράλληλα, θα εμφυσούν και θα χαράζουν βαθιά μέσα στο πνεύμα τους μηνύματα πολύτιμα για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή τους, όπως ακριβώς έχει συμβεί αρκετές φορές σε μένα, όποτε είδα κάποια σημαντικά θεατρικά και κινηματογραφικά έργα ή διάβασα κάποια βιβλία μεγάλων συγγραφέων ανθρωπιστών, όπως είναι, για παράδειγμα, ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι έχουμε μία καλλιτεχνική φύση αναξιοποίητη, ακόμα και οι πιο μεγάλοι καλλιτέχνες. Οραματίζομαι μία ανθρωπότητα γεμάτη καλλιτέχνες ταγμένους στο έργο της μετάδοσης λυτρωτικών μηνυμάτων από τον ένα προς τον άλλο μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική φαντασία τους. Καθώς η τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να λύνει όλα τα πρακτικά καθημερινά ζητήματα αυτοσυντήρησης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, η ανθρωπότητα πολύ σύντομα θα θελήσει και θα μάθει να αξιοποιεί τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο που της έχει χαρίσει αυτή η καινούργια πραγματικότητα, που δεν υπήρχε πριν από έναν αιώνα. Θα κατανοήσουμε όλοι την ευεργετική αξία της ενεργοποίησης της φαντασίας μας και της αποτύπωσής της πάνω σε έργα τέχνης όλων των ειδών.

Έτσι, ο κόσμος θα γίνει μία πλημμυρίδα τέχνης, έκφρασης και ευεργετικών μηνυμάτων, που θα είναι διαθέσιμα για την εκπαίδευση των συνειδήσεων όλων των νέων ανθρώπων και για την αγαλλίαση της ψυχής των πιο ηλικιωμένων. Για την ακρίβεια, δεν θα υπάρχουν πλέον γέροι, καθώς όλοι θα παραμένουμε νέοι στην εμφάνιση και στην ψυχολογία, αφού θα μας ανανεώνει διαρκώς η συνεχής παραγωγή έργων Αγάπης, που θα έχει σαν σκοπό της την ψυχική ανάταση του εαυτού μας και των αγαπημένων μας συντρόφων με τους οποίους συγκατοικούμε σε αυτόν τον πλούσιο κήπο εκδήλωσης της Ύπαρξής μας, που είναι η Γη μας.

Μοιράσου το στα social media